Májusi otthon frissítés

Ha a kezdeti tavaszi fáradtság rajtad is könyörtelenül végigszaladt, akkor itt az idő, hogy hátrahagyd a régi éned, és teret engedj az újnak! A tavasz a megújulásról, a múlt elengedéséről szól – a természetben és a hétköznapokban is. Fontos, hogy a tudatodat is felkészítsd a változásra, ezt pedig akkor érheted el a legegyszerűbben és a leggyorsabban, ha a körülötted lévő, szokásos teredet is felfrissítsd, előkészíted a májushoz megfelelően, hogy megkönnyítse a mindennapi újdonságok befogadását. Mostani cikkünkben hoztunk pár tippet, amelyekkel felfrissítheted az otthonodat és könnyedén megteremtheted a nyugtató környezetet, amire mindannyian vágyunk.

olvasási idő: 5 perc 

Színek

A pasztell színek a tavasz elengedhetetlen alkotóelemei, már-már alappillérei. Természetesen, nem kell egyből ecsetért és festékért szaladnod a boltba, kicsiben kezdeni talán hasznosabb is lehet, ha az otthonunk felfrissítéséről van szó! Egyszerű dolgokra gondolunk: egy új párnahuzatra, egy bolhapiacon talált gyöngyszem virágcserépre, vagy esetleg egy légiesen könnyű és szolid függönyre. Ám, ha mégis pemzlit ragadnál, mert elragadott a kreativitási vágy, filléres bútorok átfestéséből még sosem történt semmi rossz és visszafordíthatatlan. Éjjeliszekrények, komódok, tv-állványok és még sorolhatnám – hébe-hóba mindenkire ráfér egy kis felfrissülés!

inside-weather-dbH_vy7vICE-unsplash
UPTOSTYLE 6

Növények

A növények ékes példának bizonyulnak, ha arról van szó, hogy  az apró örömök a legjobbak az életben. Míg legtöbbjük igen válogatósnak és nehezen gondozhatónak tűnik, a kevésbé tapasztalt plant mom-oknak is van azért miből válogatniuk: zöldike, legénypálma, futóka, arália – mind-mind “igénytelennek” mondható, gondozásuk nem követel nagy tudást, ám mégis gyönyörűen hatnak otthonodban nagy, zöld, bokrosodó leveleikkel.  Egyéb könnyedén gondozható növényeknek számítanak még a különböző pozsgások, másképpen szukkulensek. Ide tartoznak a varjúhájtól kezdve a kövirózsák és a kaktuszok is. Ezek a növények nem igényel nagy odafigyelést, így kezdő növénytartóknak egy must-have.

Asztaldíszek 

Nem, nem a nagy, feltűnő virágkosarakat és társaikat értjük ez alatt, amik általában az esküvői asztalokat díszítik. Egyszerűség híveiként gyertyákra, magazinokra, illatpálcákra gondolunk. Akár egyesével is közszemlére tehetjük a tételeket, hiszen a kevesebb néha több, gyertyákkal pedig sosem lehet mellélőni. Citrusos, valamint virágos aromákat ajánlunk, hiszen ezek mind frissességet sugároznak, a tavasz pedig mi másról szólna, ha nem a felüdülésről. 

spacejoy-yoSb_GcodHo-unsplash
johanne-kristensen-Ll8SPtnumgM-unsplash

Vágott virágok

Ha az őrületesen gyors mindennapjaid nem engedik, hogy bárminemű cserepes virággal díszítsd az otthonodat, nem árt beszerezni pár vágott virágot, hiszen nem csak illatukkal, de látványukkal is új külsőt kölcsönözhetnek lakásodnak. A piacról határozottan olcsóbban be lehet szerezni őket, akár vegyesen is, nem mellesleg felesleges műanyagtól, és különböző lassan (vagy akár sosem) lebomló anyagtól mentheted meg a Földet. Ha pedig tovább szeretnél gyönyörködni a színes virágokban, lassan neki láthatsz a szárított virágcsokrok készítésébe is. 

Füstölők

Akárcsak a gyertyák, felettébb kellemes illatokkal gazdagíthatják otthonodat. Előnyük a gyertyákkal szemben viszont, hogy sokkal erőteljesebb aromával rendelkeznek, így akár egy fél pálca elégetése is elegendő lehet egy szoba beillatosításához. A másik felének újra használásához fontos viszont, hogy eloltáskor valamilyen földbe (akár virágföldbe) dugd, ugyanis miután vízzel érintkezik, nem újragyújtható, elfújni pedig ugyebár nem lehet.

UPTOSTYLE 7
UPTOSTYLE 8

Nyitottság

Kevesebb bútorral, kevésbé zsúfolt polcokkal és megfelelő függönyökkel egyszerűen el lehet érni a nyitottság látszatát. Sötét színek helyett mindenképpen lágyabbakat használj, ha a szobád, lakásod kisebb, hiszen a sötét színek csak összehúzzák a már amúgy is aprócska teret. 

 

Virágos minták 

Virágos mintákkal általában egy idősebb ember otthonában találkozhatsz, ám manapság gyönyörű apró virágmintás huzatokat, takarókat, terítőket lehet beszerezni, amik könnyedséget, ifjúságot és letisztultságot tükröznek. Ha tavasz, akkor a virágos kiegészítők mindenképpen must-have-ek (természetesen az öltözködésben is). 

Fények

Ha a fényekre gondolsz, valószínűleg először a karácsonyi készülődés jut eszedbe, azonban a kerti sütögetések és  a baráti összeülések egyik elmaradhatatlan kelléke is. Nagyszerű cozy hangulatot nyújtanak, akár kint, akár bent. Szobában ágy köré csavarva, szekrény köré tekerve pompás légkört teremtenek, ezenfelül pedig asztali lámpa helyett is megállják a helyüket. Míg fehér fényekkel hidegebb hatást kelthetsz, addig meleg fényekkel inkább egy komfortos, megnyugtató közeget teremthetsz. 

farol-106-YjS9uTQ3mgQ-unsplash

Ha nem is vagy az az ember, aki kívülről teljesen összeszedettnek látszik, vésd észbe, hogy a belső mértékletesség jóval fontosabb! Ennek elérése ugyan nem egyszerű, de semmiképpen sem lehetetlen. Kezdésnek jó ötlet lehet a háló vagy a nappali átrendezése, kicicomázása egyszerű, apró tárgyakkal, annak tükrében, hogy hogyan és mit szeretnél látni az életedben.