Valentin nap egyedül: 6 program önmagad kényeztetésére

Február 14-e talán a te fejedben is úgy él, mint egy nap, amikor a párok kimutatják szeretetüket egymásnak, amikor minden tökéletes, és amikor nem lehet egyedül lenni, vagy ha igen, akkor az ember csakis szomorú és magába zárkózó lehet. Mi azonban arra vállalkozunk, hogy minden tévhitet eloszlassunk, és rámutassunk, február 14-én, csak úgy, mint bármely más napon, Te vagy a fontos. Ha szingli vagy, ha a párod nem lehet veled ezen a napon, mi olyan szuper terveket írtunk össze, amikkel a Valentin nap egyedül felejthetetlen élményeket garantál.

Írj magadnak inspiráló üzeneteket 

Talán klisének hathat, de elsősorban az a fontos, hogy szeresd és értékeld magad annyira, hogy belásd, megérdemelsz egy kis pihenést. Ébredés után szedd össze a gondolataid és írj egy tíz pontos listát az erényeidről és azokról a tulajdonságaidról, amikre büszke vagy. Talán elsőre nehéznek tűnhet, de meglátod, elég hamar össze fog az gyűlni! Ezzel a kis kedveskedéssel induljon a napod saját magadnak, aztán pedig csapjunk is bele a napba!

Valentin nap egyedül
Valentin nap egyedül

Csináld azt, amit már régóta szerettél volna 

Szeretsz sütni, de a rohanó hétköznapokon nincs rá időd? Mindened a festés, de már hónapok óta nem fogtál ecsetet a kezedbe? Élsz-halsz a hangszerekért, de nem csiszolod a tudásod? Ezúttal ne keress kifogásokat: eljött a te időd. A mai napot szenteld azoknak a dolgoknak, amik boldoggá tesznek, amiktől friss energiákkal telítődsz fel, motivációt adva a munkanapokhoz. Hidd el, nem fogsz hiányolni magad mellett senkit, hiszen saját magadat teszed boldoggá ezekkel az apró gesztusokkal a szellemi jólét felé.

Látogass el a kedvenc éttermedbe 

Ki mondta, hogy csak a szerelmespárok tölthetik meg az éttermeket február 14-én? A Valentin nap egyedül épp úgy jelenthet egy kellemes vacsorát is. Öltsd magadra a legcsinosabb ruhádat –  inspirációt a januári kedvenceink nyújthatnak -, kapj fel egy magassarkút, de ezután ne lépj még ki az ajtón, hanem nézz bele a tükörbe: igen, ez te vagy. Ne feledkezz meg az ékszerekről sem: ne tartogasd a legszebb darabokat a különleges alkalmakra, hiszen ez a mai nap is az. Egyik előző cikkünkben csináltunk is egy listát a kedvenc ékszermárkáinkról, amelyből inspirációt is meríthetsz.Akár még egy képet is készíthetsz a vagány és gyönyörű külsődről, hogy később emlékezzél erre a boldog pillanatra, amikor csak és kizárólag saját magadat helyezted előtérbe. Az ételhez pedig jó étvágyat kívánunk.

Valentin nap egyedül
Valentin nap egyedül

Menj el sétálni 

Miután jól laktál, ne menj még rögtön haza, hanem tegyél egy sétát a környéken. Hihetetlenül ki tudja kapcsolni az agyat, vagy inkább átkapcsolja egy olyan szintre, ahol teljesen át tudod adni magad az élménynek, és nem gondolkodsz semmin. Fedezz fel olyan helyeket, ahol még nem jártál és próbálj más szemmel tekinteni azokra az utcákra, ahol általában minden nap elsietsz. Olyan szemmel, hogy valóban meg is lásd, amit nézel, nem pedig csak elsietsz mellette. Ezután feltöltődve, élményektől gazdagodva vár téged az otthonod. 

Vegyél egy forró fürdőt 

A Valentin nap egyedül a relaxációról is szólhat. Felejtsd el a zuhanyrózsát, add át magad a testi-lelki megtisztulás élményének a kádban. Töltsd meg habfürdővel, gyújts meg néhány gyertyát és indulhat is a relaxáció – a szója illatgyertya például kitűnő választás lehet.  Bekapcsolhatsz zenét is, olvashatsz egy izgalmas könyvet, vagy akár süteményt is majszolhatsz: mivel ma semmi sem tilos. Tudtad, hogy a fürdőbe akár szárított gyógynövényeket is tehetsz a teljes ellazuláshoz? Forralj fel egy marékkal belőlük egy liter vízben, néhány percig hagyd állni, szűrd le, és öntsd a fürdővízbe. A kamilla például amellett, hogy nyugtató, az egészségünkre is jótékony hatással van.

Valentin nap egyedül
Valentin nap egyedül

Hozz létre egy inspirációs táblát 

Emlékszel arra a képre, amit a vacsora előtt készítettél magadról? Nyomtasd ki, és tedd fel az úgynevezett vision boardra, ahova nem csak emlékeket, hanem motiváló hatású szövegeket is illeszthetsz. Vágj ki néhány gondolatot a kedvenc magazinodból is, meglátod, milyen jól fognak mutatni a fényképeid mellett. Az a lényeg, hogy olyan dolgokat tegyél rá, amelyek boldoggá tesznek, és amik akár a céljaid is lehetnek a közeli, vagy a távoli jövőben. 

Ezek voltak az ötleteink arra az esetre, ha Valentin nap egyedül vagy. Ilyenkor önmagaddal töltesz el minőségi időt – még egyszer, magaddal, és minőségi időt. Ritka alkalmak egyike, ugye? Próbálj ki a tippek közül annyit, amennyit csak tudsz és élvezd a napot, a hónapot, és az életet.