Hozd magad formába a nyárra

Az elmúlt időszakban sokuknak felborult a testi és lelki egyensúlya. Otthon ültünk, tanultunk egész nap és valljuk be sokszor a mozgás volt az utolsó gondolatunk a nap végén. A karantén ideje alatt elpunyultunk és lehet, egy pár kiló is felcsúszott. Az alábbi cikkünkben motiválni szeretnénk titeket, hogy fogadjátok el a mostani testeteket és egyszerű megoldások segítségével érezzétek magatokat jól is benne.

Fogadd el és szeresd önmagadat 

A mostani helyzet után mindenkinek felborult a rutinja, az egész élete. Ilyenkor még nehezebb a visszaállás, főleg úgy, hogy az egész világ bizonytalan. Könnyebb volt a nasik után nyúlni ‘comfort food’ néven és több üveg bort kinyitni, mint eddig. Lehet felszaladt pár kiló és ez teljesen normális. Senki sem fog minket azért elítélni, mert a testünk megváltozott. Ha változtatni szeretnél, de nem tudod, hogy hol kezd, akkor mi most segítünk. Ahhoz, hogy valaki formába lendüljön és jól érezze magát a bőrében, nem kell edzőterembe menni vagy órákat izzadni. Hidd el, napi 5 perc mozgás is elegendő arra, hogy megszeresd, és ezzel magadat is. Youtube-on sok ilyen videót találhatsz, köztük Bailey Brown-ét is, aki Ausztrália gyönyörű partjain motivál a mozgásra. Ilyen látvánnyal csak úgy elrepül az a napi 5 perc izzadás.

UPTOSTYLE 6
UPTOSTYLE 7

Szeretet belülről 

Egy életmód változtatás során fontos, hogy miket viszel be a szervezetedbe. Elsőként a folyadékbevitel mennyiségét kell megemelni. Tudjuk, mindenki azzal szajkózik, hogy igyál sok vizet, de igazuk van. Naponta legalább 2,5 liter vizet kellene elfogyasztanunk, hiszen a megfelelő mennyiségű víz bevitele után a szervezetből elkezdenek kiürülni a méreganyagok. Búcsút inthetsz a szem alatti karikáknak és az edzéseket is jobban fogod bírni. Ha mindig elfelejtesz inni, akkor számodra tökéletes választás lehet a Memobottle. Formájának köszönhetően mindig nálad lehet dolgozás közben, de a nyár beköszöntével túrázáshoz is remek útitárs lehet.

Társaságban minden könnyebb! 

Az egész járványhelyzet után valószínűleg sokan éreznek úgy, mint ahogy most te. Vedd rá szüleidet, a barátaidat vagy akár a szomszédaidat, hogy együtt vágjatok bele az életmódváltásba. Ha másokkal együtt kezdesz el mozogni vagy akár színesen táplálkozni, akkor hamarabb is fogod rávenni magadat. Egy közös séta a parkban vagy 10 perces erősítés videó chaten máris jobban hangzik, mint ha egyedül csinálod. Túrázás, kutyasétáltatás vagy éppen biciklizés, mind az aktív kikapcsolódás részei, melyeket könnyen beiktathatsz a hétvégi programok közé. Közös piknik a barátokkal, a helyi termelőktől, piacról vásárolt friss gyümölcsökkel és zöldségekkel nemcsak egészséges, de még esztétikus is (nem mellesleg, még egy insta-képhez is jól mutat).

UPTOSTYLE 8

A lényeg, hogy fogadd el magadat és mindent úgy csinálj, ahogy neked a legjobb. Legfontosabb pedig az, hogy ne csak egészségesek legyünk hanem mind testileg és lelkileg kiegyensúlyozottak.