Újévi fogadalmak, avagy hogyan csapjuk be önmagunkat

Új év, új én! Hangzik el sokunk szájából, de vajon képesek vagyunk-e megfogadni és megtartani a dolgokat, amelyeket az év utolsó napján kötünk magunkkal. Kicsit olyanok az újévi fogadalmak, mintha magával Luciferrel kötnénk egyességet, aminek sose lesz jó vége. A Szex és New York a valóságban című cikkünk után szabadon, összegyűjtöttük azokat az újévi fogadalmakat, amelyeket mindig megfogadunk, de sose tartunk be.

Tudjuk, hogy minden kezdet nehéz, így ha valaki tényleg elszánja magát a változásra, akkor biztos sikerélményben lesz része. De mi az újévi fogadalmak mögötti humort próbáltuk összegyűjteni, így végig kérdeztük az Uptostyle csapatát, hogy mik azok a fogadalmak, amelyeket minden évben kötnek magukkal, viszont sose valósulnak meg. 

újévi fogadalmak
újévi fogadalmak

*Holnaptól egészségesen étkezem és elkezdek edzeni 

Ez az, ami sajnos nem így működik, hogy egyik napról a másikra sikerül életmódot változtatni. Persze az újévi elég kecsegtető, hogy belevágjunk valami nagyba, de a valóság az, hogy január első hetében, még mindig szaloncukrot és diós bejglit fogunk vacsorázni. A sok cukor beviteltől pedig egyenesen kívánni fogjuk az édességet. 

*Naplót fogok vezetni 

Zsuzsi szerkesztőnk mondta, hogy általában még addig sem szokott eljutni, hogy vegyen egy határidőnaplót, nemhogy vezesse is azt. De egy jó tanáccsal ellátott titeket, ami szerint újévi kívánságokat találni ki fogadalmak helyett. 

*Korán kelő leszek, aki mindent elvégez a reggeli órákban

Csodásan hangzik, hogy még munkába menet előtt elvégezzünk pár házimunkát, elmenjünk egyet sétálni a kutyával. De az első reggelen, amikor 6 órakor csörög az ébresztő, már nem tartjuk olyan jó ötletnek az egész koránkelősdni dolgot. Nyúzottak és nyűgösek leszünk, és egésznap csak arra tudunk gondolni, hogy mikor lesz időnk ledőlni és szundítani egyet. 

*Többet fogok olvasni 

Mint kiderült, ezt az egész Uptostyle megszokta fogadni, de körülbelül senkinek sem jön össze. A kérdés az az, hogy Netflix vagy könyv, és sajnos nagyon könnyen elcsábul az ember, ha éppen az Emily in Paris második évada és egy elnem kezdett könyv között kell választani. Majd holnap lesz időnk az olvasásra, az úgysem fogják elspoilerezni! 

újévi fogadalmak
újévi fogadalmak

*Nem nézem meg ébredéskor a telefonomat

Talán a legjobb szokás lenne, ha valakinek is sikerülne megfogadnia. Aki nem koránkelős típus, annak a felébredés kész nehézség lehet, így hogy mondhatja valaki, hogy ne nézzük a telefonunkat ébredés után. Szinte ez ébreszt fel minket. 

 

*Többet fogok takarítani 

Nóri, aki a Pr- és marketing részéért felel a magazinnál, azt szokta megfogadni, hogy többet takarít. Sokan vagyunk így ezzel, de az igazság az, hogy egyszerűbb otthagyni a szennyeskosárban a ruhákat, és kedvezőbb a mosogatógépben hagyni a tiszta edényeket. 

*Nem eszek fast-food étteremben 

Lehet, hogy nem azonnal vesszük kezdetét a keto-diétának, így jó fogadalomnak tűnhet, hogy nem eszünk a Mekiben. De amikor a párunk megkérdezi, hogy nincs-e kedvünk elmenni egyet mekizni, akkor kinek lenne szíve nemet mondani, ha tudjuk, hogy extra sült krumplit fogunk kapni.

*Idén nincs több fogadalom 

Viccet félretéve, ha igazán változtatni szeretnénk az életünkön és az életmódodunkon, akkor itt az idő belevágni. Kezdjük apró lépésekkel, bármi is legyen az, amit elhatározunk a lényeg, hogy úgy gondoljunk az egészre, mint egy hosszútávú folyamatra. 

UPTOSTYLE 6

Legkedvesebb szerkesztőnk, Zsuzsi szavaival élve mindenkinek teljesüljön az újévi kívánsága idén is!