Tavaszi párkapcsolat-frissítő tippek

Minden párkapcsolatnak megvannak a fentjei és a lentjei – akár hosszabb periódusok is váltogathatják egymást. Ha éppen egy kellemetlenebb időszakba léptetek, ami elhúzódni látszik, akkor sem kell kétségbeesni, ugyanis csakis rajtatok múlik, mit hoztok ki ezekből a nehezebb helyzetekből! De hogy könnyebb legyen átvészelni a párkapcsolat ezen fázisait is, összeszedtünk néhány párkapcsolat tippet, amely segítségével erősebb kapoccsal kezdhettek neki a megújító tavasznak.

Első találkozás 

Talán nem kell párterapeutának lennie senkinek sem ahhoz, hogy tudja, a közös élmények összehoznak bennünket. Párkapcsolatotokban talán már mindketten unjátok a közös sétákat, az éttermek hajkurászását, de megeshet, hogy a moziba járás is elvesztette mostanra a varázsát. Nem kell túlgondolni a randik programját, lehet ugyanúgy a megszokotthoz nyúlni – egy kis csavarral. Próbáljátok meg felidézni első randitokat. Melyik étteremben voltatok? Milyen ruha volt rajtatok? Közösen mentetek a moziba, vagy ott találkoztatok a megbeszélt időpontban? Esetleg ha egy parkba mentetek piknikezni, milyen ételeket vittetek magatokkal? Próbáljátok meg felidézni pároddal, milyen is volt az a bizonyos első, közös randevú. Hogy még izgalmasabb és titokzatosabb legyen, beszéljétek meg az egészet online, úgy, mint először. Mondd meg a párodnak, mikor menjen el érted vagy beszélgessetek, miközben készülődtök. A találkozó helyszínen pedig nincs más teendőtök, mint feleleveníteni a régi szép időket.  

párkapcsolat
UPTOSTYLE 6

A rajzolás ereje

Nem kell hozzá más csak papír és színes ceruza (ha művészibb alkotásokat szeretnétek készíteni, akkor esetleg ecset, festék, matrica, ragasztó). Üljetek egymással szembe a pároddal, ragadjatok ecsetet vagy ceruzát, és próbáljátok meg lefesteni vagy lerajzolni egymást. Bármilyen nehéznek is tűnik a feladat, természetesen nem kell Picassonak lenni a jó teljesítés érdekében. A hangsúly nem a pontos máson van, hanem azon, hogy hogyan látjátok egymást. Próbáljátok meg visszaadni azt a másikból, amit ti láttok benne, ahogyan ti látjátok a másikat. Lehet kísérletezni formákkal vagy színekkel, vagy ha portrét készítetek egymásról, írhattok mellé szavakat, amik szerintetek 100%-ban kifejezik a másikat, vagy esetleg különböző tárgyakat is rajzolhattok a lapra, amikről a másik fél jut eszetekbe. Második párkapcsolat tippünk talán kicsit elvontabb közös programnak ígérkezhet, ám mindenképpen előhozza mindkettőtök művészi énjét, így talán nemcsak egymást, de magatokat is jobban megismerhetitek.

Éjszakai bevetés

Biztosan észrevettétek már, hogy késő este valahogy kényelmesebb és meghittebb beszélgetni az élet nagy dolgairól. Miért is ne lehetne ezt kihasználni, és a saját javatokra fordítani? Egy napon, ami mindkettőtöknek megfelel, maradjatok fent a lehető legtovább, és beszélgessétek át az éjszakát! Kísérő lehet esetleg egy-egy pohár bor, hogy a feszélyezettséget eloszlassa. Hogy ne olyan legyen, mint a legtöbb éjszaka, készüljetek különböző kérdésekkel. Ezek lehetnek személyesebbek, például emlékek felidézése a kapcsolatotokból, vagy akár egymás múltjából is. A határ a csillagos ég, ám ha mégis elakadtok, az internet rengeteg lehetőséget ad, hogy kérdésekkel bombázhassátok egymást. Ennél a párkapcsolat tippnél talán nem is a kérdéseken és a válaszokon van a hangsúly, hanem az együtt töltött nyugodt estén, ahol mindketten jókat nevethettek és akár új dolgokat is megtudhattok a másikról. 

párkapcsolat tippek
UPTOSTYLE 7

Ki nevet a végén? 

Ki ne szeretne egy jó társasozás részese lenni? Talán egy nagyon kicsit gyerekesnek tűnhet, de igenis szorosabbá teszi a kapcsolatotokat egy jó társasjátékozás. Megtudhatjátok, hogyan kezelitek a veszteséget és a nyereséget – természetesen ha olyan játékot választotok, ahol a másik fél legyőzése a cél. Viszont ha igazán kíváncsiak vagytok a dinamikátokra, érdemes olyan társast beszerezni, amelyben együttes erővel kell a győzelem felé haladni. Kiderülhet, melyik fél “viseli a nadrágot”, azaz ki az, aki magabiztosabb és előretörőbb személyiséggel rendelkezik, és ki az, aki annak ellenére, hogy határozott nézetekkel rendelkezik, inkább a háttérben marad, és úgy segíti ki a másikat. Ha régebb óta együtt vagytok, nyilvánvalóan már tisztábban láthatjátok ezeket a képességeket magatokban, ám néha-néha érdekes lehet direkt módon és tudatosan előhozni egymásból ezeket a tulajdonságokat.

Az a bizonyos inner child

Az inner child kifejezés a belső gyermekre utal, amely kifejezetten nagy szerepet kap mostanában a pszichológiában és az én-keresésben. A lényege, hogy előhozzuk a belső gyermekünket, ami segít a traumaoldásban és -kezelésben. A második pont már-már ehhez hasonló, ám az inner child eléréséhez fontos a gyermekiesség felszabadítása. Menjetek el pároddal egy kellemes tavaszi sétára a parkban, vagy túrázzatok egyet  a közeli erdőben, és kezdődhet is a móka! Bújócska, fogócska, apró növényekből való építkezés, békagyűjtés – csak kevese azoknak a tevékenységeknek, amiket gyerekként élvezettel és izgalommal csináltunk, felnőttkorunkra mégis leszoktunk róluk, mert belénk égették, hogy a nagyok ilyeneket nem csinálnak. Dehogynem! Ugráljatok a sárban, gyűjtsetek apró virágokat, feküdjetek a fűbe vagy számoljatok méheket! Nemcsak párkapcsolat-frissítő hatással bírnak ezek a játékok, de a saját belső nyugalmatokat is megtalálhatjátok. 

UPTOSTYLE 8

Talán kevés olyan kellemes érzés van, mint amikor a tavaszi napsütésben kiültök egy park füves részére a tájat és a gyalogoskat szemlélve, beszélgetve a kapcsolatotokról és a jövőről. Párkapcsolat tippeinkkel, ha nem is tökéletessé, de egyszerűbbé és kellemesebbé tehetitek azokat a napokat is, amikor legszívesebben egyedül ülnétek a fűben.