Tavaszi rúzstrend

Ahogy a nap sugarai egyre erősebben kezdenek el sütni, úgy jönnek el hozzánk újra a színek, amelyek nem csak a ruhatárunkban, hanem a sminkünkben is megjelennek, hogy a hosszú, borongós hónapok után tündökölhessünk, ehhez pedig hozzásegítenek a legfrissebb rúzstrendek.  A négy fő árnyalat, a piros, a rózsaszín, a barna és a nude visszatérhet hozzánk régi formájában, de új árnyalatokban és impozáns kombinációkban is megjelenhet. Most megmutatjuk a tavaszi rúzstrendeket!

Pink

Ebben a szezonban a pink minden árnyalatában hódítani fog a divatban és a kozmetikumok terén egyaránt, a skála a pasztell rózsaszíntől az extrán vibráló változatig terjed: nem fogsz tudni mellélőni, ha kiválasztod a bőrtónusodhoz legjobban illőt. Világosbőrűeknek az erősebb árnyalatokat ajánljuk, a bátrak pedig nyugodtan bevállalhatnak egy pasztell rózsaszínt is. A L’Oréal Rouge Signature mattító folyékony rúzsa egy csodás, intenzív pink színben is kapható, amely vékony réteget képez csupán az ajkakon, de mégis hosszantartó eredményt biztosít, de a Sephora folyékony rúzsa lágyabb árnyalata is fantasztikus választás lehet. Vigyázz, ha a szádat sminkeled hangsúlyosra, a szemed legyen visszafogottabb! 

jessica-arends-8saVYOMHFzU-unsplash
jacalyn-beales-KDg6MX6Wszs-unsplash

Narancs 

Vigyük tovább az extra vonalat, és köszöntsük köreinkben a bevállalós narancsot, ami olyan divattervezők kifutóján is megjelent, mint Collina Strada, Tomcsányi Dóri és Tóth Melinda. Egy biztos, hogy a tavaszi-nyári szezonban még sokat fogunk ezzel a színnel találkozni. Ha elsőre ijesztőnek tűnik a szín erőteljes változata, próbálj ki egy kissé narancsba hajló pirosas rúzst is, a citrusos ragyogás így is át fog tűnni az egyre inkább feléledő napfényben. A Mac mini rúzsának Lady Danger árnyalata remek megoldás lehet erre a célja, azonban ez leginkább a sötétebb bőrűekhez illik. Matt jellege miatt figyelj arra, hogy mindig puha, hidratált ajkakra vidd fel az élénk színt. Ebben a korábbi cikkünkben ajakápolási tanácsokat is találsz.

Mályva 

Hogy melyik az a növény, ami télen a földön szétterülve szőnyegszerűen tengeti mindennapjait, melegben pedig egyre magasabbra és magasabbra nő? A visszafogott, mégis figyelmet parancsoló mályva, a nevével fémjelzett sminktermékek pedig teret kapnak ebben az évben. A lila egy halványabb, fakóbb változata a legtöbb bőrtónushoz illik, és tökéletes kiegészítője lehet hétköznapi és szombat esti sminknek egyaránt: minden a párosításán múlik. A Nars új árnyalatai közt egy mályvás rúzs is helyet kapott: az erőteljesen pigmentált, magas fedést nyújtó rúzs kényelmes viselet egész napra.

willian-justen-de-vasconcellos-8nFDfBHaO8s-unsplash
larisa-birta-yGwW8BkvrWk-unsplash

Málnapiros

Azért valljuk be, egy kis piros sosem árt, ugye? Ez az a szín, amely valamilyen formában, sötétben, élénk vérárnyalatban, meleg vagy hideg tónusban, de ott lapul a te neszesszeredben is, ezt pedig a márkák is tudják, így újra és újra előrukkolnak egy aktuális kiadással. Ilyen lehet a mély, misztikus, málnába boruló piros is, amellyel garantáltan te leszel a legragyogóbb jelenség akár randevúról, akár hétvégi nagybevásárlásról legyen szó. A Pupa I’m unique terméke mély, matt hatást biztosít és rendkívül könnyű felkenni, csak haladj vele az ajak közepétől a sarkok irányába. Nőnapi buli elengedhetetlen kelléke! Tündökölj egész tavasszal egy csodás málnapiros árnyalatú fényes rúzzsal!

+1: Nude 

A piros mellett a nude sem fog egyelőre kimenni a divatból: örök érvényű és utánozhatatlan, nem lehet betelni vele, a szemhangsúlyos sminket pedig el se tudjuk képzelni a nude „segítő színei” nélkül. A titok nyitja talán éppen a benne rejlő végtelen lehetőségekben rejlik, igazodik arcunkhoz és ajkunk természetes színéhez is.Világosabb bőrűeknek inkább a barackosabb árnyalatot ajánljuk. Az utóbbi években rendkívüli módon hódítottak a matt hatást keltő verziók, azonban mi ezúttal mégis belecsempészünk egy kis pluszt: hiszen miért is ne lehetne rúzsunk finish-e fényes? A Glossier rúzsa kellőképpen hidratál és  ragyogást is kölcsönöz ajkaidnak. 

annie-spratt-W4ROulrlhE4-unsplash

Lehetsz a munkában, intézheted a heti bevásárlást, kieresztheted a hét fáradalmait a barátnőiddel vagy csak szimplán otthon vagy, a felsorolt színek egyes változatai  ideálisak lehetnek bárhova: találd meg a kedvenced és ragyogd túl a napsütést.