Skandináv szépségápolási márkák, amiket minden beauty rajongónak ismernie kell

A skandináv országok egyszerűségükről és minimalizmusukról híresek, ami csakúgy a szépségápolásukban, mint a lakberendezésükben és az életmódjukban is megjelenik. Bőrápolási termékeik javarészt természetes összetevőkből készülnek – ilyen például a forrásvíz, a nyírfa, a fekete és vörös áfonya, valamint a homoktövis is. A természetes növényi összetevők mellett bővelkednek kis és nagy molekulasúlyú hialuronsavakban, amik tökéletesen hidratálják a bőrt, valamint gazdag E- és C-vitaminokban. Cikkünkben öt olyan márkát hoztunk neked, amik megérdemlik, hogy bekerüljenek a napi bőrápolási rutinodba. 

Lumene

A Lumene egy letisztult finn márka, ami 1970-ben kezdte meg útját, és 2020-ban ünnepelte ötvenedik évfordulóját. Törekednek a természetességre, ezért összetevői sarkvidéki növényekből és bogyókból állnak – alga, törpemálna, hanga virág -, melyek jótékony hatással vannak a bőrre. A Lumene márka ügyel a természet egyensúlyának fenntartására, így az összetevők a természetes lelőhelyükről, jellemzően saját kezűleg lesznek betakarítva. Mindemellett, termékeik vegánok, csomagolásaik pedig újrahasznosítottak vagy újrahasznosíthatóak. 

skandináv
UPTOSTYLE 6

Flow Cosmetics

Szintén egy finn márkáról van szó, amit anya-lánya vezet. Természetes összetevőik mind skandináv származásúak, így a Flow Cosmetics márka is megérdemli a fenntartható jelzőt; mottójuk, hogy valóban jó termékek csak jó alapanyagokból készülhetnek. Kerülik a tartósítószerek alkalmazását, ám ha mégis szükséges, természetes módon oldják meg. A termékek csomagolásai low-waste módon vannak kialakítva – teljes mértékben újrahasznosítható anyagokat használnak, mint például üveg, karton és fém. 

L:A Bruket

A L:A Bruket Svédország nyugati partján, egy Varberg nevű városban megalakult, organikus szépségápolási márka, egyszerű filozófiájuk pedig azt hirdeti: innováció a természet által vezérelve.  Bőrápolási cikkeik között találhatók arc- és testápolási termékek, hidegen sajtolt olajokból készült különböző szérumok, valamint fürdősók és illatgyertyák is. Csomagolásuk letisztult és fenntartható, újratölthető. Természetes összetevőkből gazdálkodnak, melyek vitaminokban és antioxidánsokban gazdagok – hínár, illóolajok és természetes habzást előidéző növények.

szépségápolás
szépségápolás

Woods Copenhagen

A Dániában megalapított Woods Copenhagen márka komponensei közé tartoznak a különböző helyi növényekből, gyógynövényekből és bogyókból kinyert vitaminok, amiket fenntartható módon szereznek be. Úgy vélik, amivel a bőrödet táplálod, végül a szervezeted részévé válik, így fontos odafigyelni a termékekben megtalálható organikus összetevőkre. Szépségápolási termékeik vegánok, káros összetevőket nem tartalmaznak, csomagolásuk pedig minimalista és újrahasznosítható. Hisznek a fenntartható megoldásokban, és törekednek arra, hogy csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat. 

Björk & Berries

Jelmondatuk: kedves a bőrhöz, az állatokhoz és a természethez. A Svédországban megalapított Björk & Berries teljes mértékben természet adta hozzávalókat használ szépségápolási termékeikben. Ez a skandináv márka a fenntarthatóság megfelelője: parfümjeik organikus, fermentált alkoholból, és az élelmiszeriparból szerzett, kidobásra váró zöldségkivonatból készülnek. Ez a kreativitás az összestöbbi termékükre is igaz, mindemellett pedig állatkísérlet-mentesek, vegánok, csomagolásuk pedig 100%-ban újrahasznosíthatók. 

UPTOSTYLE 7

Letisztultság, minimalizmus és egyszerűség. A legmegfelelőbb jellemzők, és a legmegfelelőbb skandináv szépségápolási termékek neked és a bőrödnek.