Ilyen volt a Minifishing 2023 – őszinte élménybeszámoló

Egy 2016-os Balaton Soundos naptól eltekintve, mondhatni sosem voltam még fesztiválon. Így elsőkézből érkezik az őszinte vélemény a MiniFishing 2023, avagy a Happy Fisherman Camp Fesztiválról. 

Ötlettől az indulás napjáig

Természetesen én is Kolorádóra vagy Bánkitóra szerettem volna kimenni. Gimis haverommal mindenféle fesztiváldesztinációkról ötleteltünk, de valahogy egyik sem akart összejönni. Mindig mondta, hogy nézzem meg a Fishing on Orfű fesztivál mini változatát. Magamhoz hűen, ezt kb. két hónap folyamatos noszogatás után teljesítettem is, viszont még mindig nem volt szimpatikus a fesztivál. (Fellengzős mondat következik) 

Művészeti menedzserként nagyon fontos számomra a design, az esztétikai összhang, magyarán minden ami a vizualitással kapcsolatos. To be honest, a MiniFishing designja nem a legjobb (weboldal, arculat). Telt, múlt az idő, és még mindig nem nagyon történt semmi a nyáron, így beadtam a derekamat, hogy menjünk el a fesztiválra. Összesen 3 indokot tudtam találni, amivel megtudtam győzni magamat. 

  1. Első nap Bohemian Betyars koncert lesz 
  2. Második nap FelsőTízezer koncert lesz, így a hangtechnikus jóbarátomat is végre látni fogom. Ugyanis korábban már egyeztettük a naptárjainkat, így a napnál is világosabb volt, hogy legalább másfél hónapig lehetetlenség lesz találkozni. 
  3. Szintén művészeti menedzser barátnőm idén szervezi meg a IV. Szeretem Emberek Fesztivált, ami pont a Fishinggel egyidőben kezdődik, de legalább az utolsó estére eltudok menni, hiszen a fesztivál Dunafalván lesz megtartva. 

Szóval megvettem a két napijegyemet, kölcsönkértem egy sátrat és szinte már itt is volt az indulás napja. Szerencsére kocsival indultunk neki az útnak, így mindent (is) sikerült elpakolni, ami kellhet egy kempingezős fesztiválélményhez.

pécs
pécsi kávé

PÉCSI KÁVÉ

Útitársamat sikerült meggyőznöm, hogyha Pécs felé visz minket a navigáció, akkor már egész nyugodtan be is mehetnénk a belvárosba, én pedig ihatok egy specialty kávét.

Mivel régóta a listámon van Pécs és a sok újhullámos kávézója, így nehéz volt most csak egyet közülük kiválasztani. Egy barista barátom ajánlotta a Pécsi Kávé nevezetű, specialty kávézót. Oh boy, ahogy a kávémat kézhez kaptam, belekóstoltam, rögtön elfogott az érzés, hogy mindennap tudnék itt inni egy fekete löttyöt. 

A hely eleve egy kis eldugott helyen van a főtér közelében, így a helyiség sem nagy, de bőven van férőhely ennek ellenére is. A kiszolgálás egyszerűen fantasztikus volt. A barista lányok kedvesek, vendégközpontúak és elképesztően precízek voltak.

MINI FISHING 2023 
ORFŰ

UPTOSTYLE 1

Első benyomások

A fesztiválra érkezve átvettük a karszalagot, beléptettek minket és megkaptuk az útbaigazítást a sátorhelyünkhöz. Mindenki segítőkész, kedves és türelmes volt. És igen, este, amikor a tömeg érkezett befelé, akkor is ugyanezzel a lelkesedéssel és lendülettel fogadták a látogatókat. 

Az idei nyár triggere nálam a hírhedt repohár volt, hiszen valahol csak a sajátjukba töltenek italt, van ahol tokent kapsz vissza, amit lássunk be, hogy sohasem fogsz visszaváltani. Az első kellemes csalódás a pulthoz érkezve ért, ahol is egyértelműen el volt magyarázva a Minifishing repohár rendszere. 500 Ft a pohár, de ha akarod, a fesztivál kijáratánál visszakapod a pénzed, sőt bármilyen pohárba töltenek neked italt. Így giganagy mosollyal az arcomon nyomtam a pultos kezébe az egyetlen repoharamat, amivel az egész nyarat átbuliztam. 

Családias hangulat, tisztaság mindenütt és biztonság. Persze, ekkor még mindig világos volt, de régen éreztem magamat ennyire komfortosan egy koncerthelyszínen. (Jóó, a Kobuci is idetartozik még)

Az első nap Aurevoir, Carson Coma, Bohemian Betyars és Mordai volt. A lista elsőjét vasárnap délutánra, Szegedre érve már megszerettem, a Carson Coma meg kapott még egy esélyt, de továbbra sem az én világom. Kicsit olyan, mintha már nem lennék fiatal hozzá, szóval ez egy ijesztő gondolat. A Bohemian frenetikus volt és a Mordai is odatette magát. A hangosítás végig szuper volt, és a fényes is hozzátett az élményhez. 

 

mini fishing
mini fishing
mini fishing

Mesterséges tó

Te tudtad, hogy az Orfűi tó, az egy mesterséges, 60-as években létrehozott tó??? Mint kiderült, az összes ismerősöm tudta ezt, én pedig naivan azt hittem, hogy mivel itt a Mecsek, így szépen lassan kialakult egy tó a közelében. Viszont ilyen tiszta vizet rég láttam már, ami szerintem hozzátartozik a fesztiválélményhez, bár hiányoltam, hogy most nem volt víziszínpad. 

A második nap a koncertek késő délután kezdődtek, így én hiányoltam a kiegészítő, off-programokat. Igazából egész nap csak vártál. Oké, ott volt a tó, de max 2 órát tudsz itt eltölteni. Viszont ki kell jelentenem, hogy ez az egyetlen negatívum, amit feltudok hozni a MiniFishinggel szemben. Ami azért szerintem elég impresszív, hiszen tényleg próbáltam bármi kivetnivalót találni. 

Pénteki etap

A pénteki felhozatal a FelsőTízer, az Esti Kornél és az Elefánt volt. Mondhatni, a magyar alter zenei réteg lépett fel a két napban. Akkor lett volna tökéletes, ha még egy Csaknekedkislányt is bedobtunk volna a mixbe. De tudom, ez csak a saját preferenciám és így is elképesztően fantasztikus volt a kétnapos Minifishing. Családias hangulat, jó közönség és felemelő koncertélmények. Így tudnám összegezni az első Fishing élményemet. 

mini fishing
UPTOSTYLE 2

Pro-kontra Minifishing verzió

PRO:

  • Minőségi, színvonalas koncertek
  • Ár-érték arány nagyon jó, és az ételek, italok sem voltak vészesek 
  • Jó közönség, családok is voltak lent. 
  • Biztonságérzet lvl 100

KONTRA: 

  • Nehezen megközelíthető

És nincs több negatívum a listán. Összeségében, tényleg ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el Orfűre és a Fishingre

IV. Szeretem Emberek Fesztivál

Habár, ennek a cikknek a fókuszában a Minifishing áll, nem mehetek el szó nélkül a dunafalvi fesztivál mellett. Mindig álmodoztam arról, hogy milyen lehet egy nagyobb társasággal elmenni valahová. Itt ezt végre megtapasztalhattam, sőt, az emberek 90%-át nem is ismertem. Viszont, én még nem éreztem magam ennyire otthon egy társaságban. Mertem önmagam lenni, élveztem az életet, és mindenkire lehetett számítani a bajban is. Szóval csak annyit tudok mondani, hogy gyere V. Szeretem Emberek Fesztivál, mert én biztos ott leszek. 

mini fishing
UPTOSTYLE 3

A Minifishing mintapélda lehetne a többi fesztiválnak is. Családias hangulat, összeszedettség és jól megszervezett programok. Köszi MiniFishing az élményt! Már szinte meghoztad a kedvemet a Fishing on Orfűhöz is. Találkozunk jövőre!