Ajándékcsomagolás Uptostyle módra!

Csomagolópapírok, csillámok, fóliák, színek, masnik, szalagok…
Ezek jutnak eszünkbe először, amikor az ajándékcsomagolás fázisába jutnak a karácsonyi előkészületek. Minden évben új ajándéktasakokat és csomagolóanyagokat vásárolunk – mi viszont szeretnénk megmutatni, hogyan is lehet ezt sokkal környezet- és pénztárcakímélőbb módon kivitelezni, igazi minimalista stílusban!

Kezdetnek becsomagolandó ajándéknak megfelelő méretű dobozra  lesz szükséged: nem kell külön vásárolni, hisz be lesz borítva, így egy cipősdoboz is teljesen megteszi. Olló, cellux, ragasztó kötelező, ezeken kívül a fantáziádra és a lehetőségeidre van bízva a többi kellék.

UPTOSTYLE 6
ajándékcsomagolás
ajándékcsomagolás

Első tippünk a sütőpapír: minden háztartásban megtalálható, olcsó, és ha ugyan önmagában nem is mutatós, egy kis raffia, csipeszek, falevelek, ízléses ágak-bogak felhasználásával máris szuper csomagolást készítettél!

A kettes számú javaslat, talán a legolcsóbb mind közül: a zsírpapír. Ennél a módszernél csak arra érdemes odafigyelni, hogy két, talán három rétegben kell használni, mert a vékonysága miatt könnyen átüt egy-egy cipősdoboz felirata vagy mintája.

ajándékcsomagolás

Harmadik ötletünk is hasonló, a papír írószer boltokban is  megtalálható barna,  natúr csomagolópapír: hasonló díszekkel dobható fel, mint a sütőpapír, de talán ezen a felületen kifejezetten jól mutat egy-egy vékony csík világos csipke anyag, vagy csipkebogyó termések, apró fenyő ágak.

 

+1: ezeken kívül természetesen megfelelő lehet az újságpapír is, ám itt érdemes odafigyelni 1-2 apróságra: fekete fehérben gondolkodj, és óvatosan a szalagcímekkel! Keress egy hosszabb, akár idegen nyelvű cikket, és azzal borítsd be a csomagod, hisz nem a szövegen lesz a hangsúly, hanem a dekoráción.

ajándékcsomagolás
ajándékcsomagolás
0L0A6360
UPTOSTYLE 7

Képzeld csak el, mekkora a szeméttermelés a karácsonyi időszakban: az olcsóbb natúr papíros megoldással a környezetet is kímélheted, hisz könnyen találni újrahasznosított kartonokat vagy zsírpapírt. Természetesen a bontogatás után te is gondolj a szelektív szemétgyűjtésre! Ami a díszítéseket illeti, nyugodtan tedd félre, jól fog jönni jövőre is egy-egy extra szalag.

Mi komolyan vettük a cikk tartalmát, és újrahasznosított papírt használva csak és kizárólag az otthon talált díszeinkkel dekoráltuk a csomagjainkat, és alkottunk pár igazán mutatós, egyszerű de nagyszerű ajándékborítást – fillérekből.