Tavaszi ékszer inspiráció

Habár manapság ékszerek és bizsuk terén sokféle stílus és irányzat él egymás mellett, kétségtelen, hogy idén tavaszra kirajzolódtak olyan trendek, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Minimál, kifinomult, klasszikus és egyszerre kísérletező darabokat hozott nekünk a jó idő.

Gyöngyök

A gyöngyökkel díszített ékszerek hosszú évek óta stabilan dobogós helyen szerepelnek az ékszerek között felállított versenyen. Az időtálló, finom darabokat idén kifejezetten fülbevaló formájában lesz érdemes viselni. 

A nyári szezonban a nagyobb, hivalkodóbb, gyöngyökkel kirakott bizsukat párosítsuk a geometrikus mintákat felelevenítő, drágaköveket idéző formákkal és figyeljünk oda arra is, hogy ne essünk át a ló túloldalára sem!

UPTOSTYLE 6
UPTOSTYLE 7

Hatalmas statement láncok

A volumennel rendelkező láncok szintén nem újak a listán, de a tavaszi és a nyári szezon kifutóin még hangsúlyosabbá válnak. 

A karikák, a vaskosan összefonódó láncok, a túlméretezett formavilágukkal, a hivalkodó arany és bronz színvilágukkal igyekeznek lépést tartani és a legegyszerűbb mintákat és extra fazonokat mellőző hétköznapi szetteket is feldobni. A metál ékszerek töretlen uralma még csak most kezd igazán kiforrni.

Virágok fesztiválja

A virágmintás ékszerek a reményt és a végtelen optimizmust kívánják magukkal vonzani. Azt a fajta növekedést, amit a növények is képesek véghez vinni, ha megfelelő a környezet, van elegendő víz, tápanyag és napfény. Ennek a jegyében lesz egész évben minden divatos, ami virágformát ölt. A statement hatás ebben az esetben is adott, fülbevalók vagy brossok, esetleg karperecek vagy medálok, a trend minden ékszertípusban népszerűségnek örvend. A virágmintákkal tűzdelt kiegészítőkkel még inkább hangsúlyossá válik a romantikus, bájos jegyek, így, ha ebbe a kategóriába esel, mindenképpen voksolj le emellett!

UPTOSTYLE 8
UPTOSTYLE 9

Mismatched fülbevalók

Az elmúlt időszakban egyre nagyobb arányban töri át a divat is azon gátakat, amelyek távol tartották a szokatlannak tűnő trendek sorozatát a hétköznapi megjelenésektől. A pandémiás időszak is hozzásegített ahhoz, hogy egyre inkább elszakadjunk a sztereotípiáktól és nyitottabbá váljunk az új felé. Az ékszerek tekintetében a mismatched divat kifejezetten ezt a szegmenst taglalja. Egyre nagyobb teret kapnak a tökéletlenséget és a stílusok keveredését mutató viseletek, így az sem meglepő, hogy ez a fajta szemlélet az ékszerek tekintetében is érvényesülni látszik. A mismatched fülbevalók különlegessége, hogy a két pár szinte teljes egészében különböző méretben, de akár még formában vagy anyagban is.

Retró hatás chokerekkel

A ’90-es évek ikonikus fekete vagy bordó chokerei 2016 környékén robbantak be újra a divatiparba. Ám, mint sok más hasonló ékszertrend, ez is visszaköszön 2021 tavaszán. A leginkább szembetűnő változás az lesz, hogy míg néhány évvel ezelőtt a vékony, egy sávból álló bársonyanyagok vitték a pálmát, most a nemesfémes, dupla vagy akár tripla sorú társaik. A vagány stílus kedvelőinek, a merész és a feltűnősködés szerelmeseinek, kitűnő nyári és őszi kiegészítő elem

UPTOSTYLE 10

Ezeket az ékszereket bárkinek meleg szívvel ajánljuk, remekül illeszkednek számos stílushoz, minimál vagy extravagáns szettekhez egyaránt. Klasszikusok születtek újjá, amelyek reméljük, hogy sokáig uralkodnak majd az ékszertrendek között.