Melawear

A fenntarthatóság melletti divatos termékek elkészítése már nem csak egy elérhetetlen álom – erre tökéletes példa legújabb családtagunk, a Melawear márka. A környezetvédelem fontosságának hangsúlyozása óriási nyilvánosságot kapott az utóbbi években. De mitől is lesz egy márka fenntartható? Miért számítanak úttörőnek a Melawear termékek? Cikkünkből megtudhatjátok a márka történetét, olvashattok termékeikről és alapelveikről. Ha pedig már most kedvet kaptál egy Malewear táskához, akkor irány a shop és nézd meg a szebbnél szebb darabokat!

UPTOSTYLE 6

Üzletemberből reformer

Henning Siedentopp cégtulajdonost mindig is érdekelte a környezettudatosság kérdése, a divatiparban viszont sosem látta jövőjét. Elsődleges céljának tekintette az üzleti élet, vállalkozások fejlesztését olyan korszerű irányelvek alapján, mint a fenntarthatóság, környezettudatosság. 2013-ban indiai utazása és az ott látott borzasztó textilipari munkakörülmények adták meg neki a kezdő lökést egy környezettudatos márka létrehozásához. 2014-ben létrehozta a Melawear nevezetű márkát a hulladékmentes divatipar elősegítése érdekében Németországban. A MELA kifejezés megjelenik a hindu kultúrában, a szó pedig együttműködést, csapatmunkát jelent. 

A márka célja egész egyszerűen a textilipar működésének megváltoztatása. A változást olyan országokban szeretnék elsősorban elérni, ahol a gazdasági, társadalmi és ökológiai problémák nagymértékben jelen vannak. Pont ezért, termékeiket Indiában állítják elő, ezzel lehetővé téve a pozitív változások megvalósítását közvetlenül a helyszínen. Ügyelnek az organikus alapanyagok használatára és a kellemes munkakörnyezet megteremtésére egyaránt. 

Ég veled műanyag!

Legfőbb céljuk egy olyan ruhatár kialakítása, mely tetőtől talpig fenntartható, emellett megfizethető. Időtálló divatot akarnak teremteni. A Melawear termékek organikus alapanyagokból készülnek – ennek számtalan előnye van amellett, hogy termékeik újrahasznosíthatóak. Az organikus pamut termelésnél az alkalmazottak egészségének érdekében nem használnak műtrágyát és növényvédő szereket, valamint a génmanipuláció is tilos. A vegyszerek rovarirtó hatását fenntartható technikákkal helyettesítették, inkább a biológiai hatású szereket részesítik előnyben. A Melawear küldetésének tekinti a társadalmi normák terjesztését a textiliparban – nem csak alapanyagaik fenntarthatóak, az alkalmazottaik jólétét és a gyártási folyamatot is komolyan ellenőrzik. A minimálbér helyett törekednek a méltányos kifizetésre, alkalmazottaiknak pénzügyi biztonságot nyújtanak. Folyamatos képzések mellett biztosítják a megfelelő tájékoztatást a munkabiztonság és a környezetbarát gazdálkodás témájában. Termékeiket az alapanyag termeléstől kezdve, az adásvételen keresztül tisztességesen, fenntarthatóan kezelik egy élhetőbb textilipar megteremtésének érdekében.

UPTOSTYLE 7
UPTOSTYLE 8

A legnagyobb kihívás eddig a környezetbarát cipő előállítása volt. Gondolj csak bele milyen nehéz lehet egy márkának megteremteni a megfelelő környezetet, beszerezni a tökéletes alapanyagokat egy újrahasznosítható cipőhöz. Nem volt egyszerű, de a Melawear ezt az akadályt is megugrotta! Három éven keresztül dolgoztak, kutattak annak érdekében, hogy a cipő minden része GOTS minősítésű legyen. A rengeteg belefektetett munka meghozta a gyümölcsét: a világon az első a Melawear sneaker, mely cipőként elnyerte a GOTS és a Fair Trade Cotton kitüntetést. A sneaker kialakításában nagy szerepet játszott a kényelem és a letisztult stílus megteremtése. Organikus pamut borítása miatt nem izzad bele a lábad, így kitűnő társ lehet egy napsütéses, mozgalmas tavaszi napon.

Hátunkon a fenntarthatóság!

Büszkeségünk a Melawear táska, mely az egyetlen hátizsák Európában teljeskörű GOTS minősítéssel. A hátizsák hulladékmentes és erőforrás kímélő termeléssel, teljes egészében újrahasznosítható alapanyagokból készült. A külső borításhoz festett, organikus pamutvászont használtak, így vízlepergető hatása miatt esős napokra is szuper. Állati eredetű anyagoktól mentes a kialakítása, ezért vegánnak tekinthető. A táska laptoptartó része praktikus lehet egyetemistáknak, de munkába is remek választás letisztult dizájnja miatt. Akár a visszafogott, akár a harsányabb színek embere vagy, a Melawear táskák között biztos megtalálod a te kedvenc árnyalatod! A klasszikus fekete vagy romantikus pasztell pink mellett megannyi színek között válogathatsz a shopban!

UPTOSTYLE 9

A környezettudatos márkák megoldást jelenthetnek azoknak, akiket örömmel tölt el ruhatáruk bővítése, de tudatosan szeretnének hozzájárulni környezetük egészségéhez. Ha te is gondolkozol a fenntartható kapszulakollekció kialakításán, a Melawear nagy segítségedre lehet. Időtálló termékeik miatt mindig hasznát fogod venni egy-egy Malewear alapdarabnak. A felsorolt termékeken kívül még számtalan kincsre bukkanhatsz a Melawear webshop böngészése közben, úgyhogy irány felfedezni!