Divatkönyvek, amelyek nem hiányozhatnak a polcodról – 2. rész

Az első részben bemutattuk azokat a divatkönyveket, amelyek bevezetnek a divat világába. Most olyan könyveket hoztunk el neked, amelyek segítségével még jobban elmélyülhetsz ebben a mesés világban. Plusz, ki ne szeretne divatról és stílusról olvasni úgy, hogy még a könyvespolcon vagy a kisasztalon is jól mutatnak ezek a könyvek. 

Alexa Chung – IT

Ha nem is ezzel a könyvvel kezdenénk, hűek lennénk önmagunkhoz? Alexa Chung brit IT-lányként hódította meg a világot, sikere azóta is töretlen. Sőt, 2017-ben saját ruhamárkát  is alapított. Az IT című könyv a pasztell rózsaszín borításáról már eléggé híressé vált, viszont tartalmát tekintve is egy kötelező darabról van szó. A 20-as éveink során alakul ki a stílusunk, amelyet a későbbiekben is tovább viszünk, alakítunk és csinosítunk. Alexa Chung könyve annyira ikonikussá vált az elmúlt 10 év alatt, hogy szinte nélkülözhetetlen elemévé vált egy divatrajongó könyvespolcának. 

UPTOSTYLE 1
UPTOSTYLE 2

Caroline de Maigret – Legyél te is párizsi nő 

Négy öntudatos, divatimádó nő összeállt hogy megírják mit jelent nekik a divat, szórakozás a világ egyik leggyönyörűbb városában. Ha nem olvastam volna el a könyv címét akár a Szex és New York is lehetne nem? De ami ennél még jobbá teszi a könyvet, hogy párizsi nőkről szól. Az írók – Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, és Sophie Mas – szinglik, de élettársaikkal és gyerekeikkel együtt élnek Párizsban. Leírják, hogy mit jelent ma francia nőnek lenni, betekintést nyerhetünk a titkaikba, vágyaikba, és hiába ismerik el a sznobságukat, ugyanannyira romantikus alkatok mint akármelyikünk. Elkísérjük a főszereplőket első randikra, esküvőkre, edzőterembe, mindezt stílusosan természetesen. Ha legbelül francia nőnek érzed magad és szeretnéd megismerni ennek minden velejáróját, akkor ez a neked való könyv.

Kate Spade New York – All in good taste

New York Times bestseller listájára is felkerült Kate Spade könyve, amelyből megtudhatjuk, hogy miként lehetünk a legjobb házigazdák egy vacsorapartihoz. A könyvben találhatunk how-to részeket, recepteket, esszéket és anekdotákat különböző szituációkról, amelyek egy borvacsorán megtörténhetnek. Igaz, ez a könyv nem a divatról szól, de Kate Spade varázslatos módon belecsempészi a könyvébe. A stílus a mindennapunk részét képezi, ezért is került fel ez a könyv erre a listára. A divat és a stílus nem áll meg a cipőknél és a táskáknál, ennél jóval tovább mutat. 

UPTOSTYLE 3
UPTOSTYLE 4

Jeanne Damas – Á Paris

Jeanne Damas a hétköznapi lezserség stílusikonja lett. A megtestesült, idealizált és romantikával átitatott francia stílus tökéletes szimbóluma. Jeanne a hanyag elegancia megtestesítője megkeresett még 20 másik, számára inspiráló francia nőt és rövid szövegek és képek segítségével mutatják be a franci élet szépségeit – és a néha nem annyira esztétikus valóságot. Emellett, Jeanne egy olyan világba enged bepillantást, amit nem mindennap tapasztalhatunk meg. Jeanne saját márkát alapított, több divatháznak is a modellje és múzsája. Ha érdekel a francia divat és életérzés, akkor ez a könyv tényleg egy must-have.

Anne De Courcy – Chanel a riviérán

Mindig kell egy kivétel és ez a könyv az. Úgy mesél a divatról, hogy közben megismerhetjük a 30-as évektől kezdődően a Francia Riviérát. Történelmi, társadalomtudományi és emellett stílustörténeti könyv a Chanel a riviérán. A könyv által bepillantást nyerhetünk Coco Chanel életébe és az őt körülvevő emberekébe. A könyv a divatról szól úgy, hogy közben ismerteti az aktuális gazdasági és politikai helyzetet és viszonyokat. Belelátást kapunk egy olyan világba, amely eddig idealizált volt és dicsőített.  

UPTOSTYLE 5

Nem titok, hogy többen is érdeklődünk a divat iránt, így aktívan keressük azokat a könyveket és egyéb olvasmányokat is, amelyek ezt a témát fejtik ki egy izgalmas módon.