Divatkönyvek, amelyek nem hiányozhatnak a polcodról – 2. rész

Az első részben bemutattuk azokat a divatkönyveket, amelyek bevezetnek a divat világába. Most olyan könyveket hoztunk el neked, amelyek segítségével még jobban elmélyülhetsz ebben a mesés világban. Plusz, ki ne szeretne divatról és stílusról olvasni úgy, hogy még a könyvespolcon vagy a kisasztalon is jól mutatnak ezek a könyvek. 

Alexa Chung – IT

Ha nem is ezzel a könyvvel kezdenénk, hűek lennénk önmagunkhoz? Alexa Chung brit IT-lányként hódította meg a világot, sikere azóta is töretlen. Sőt, 2017-ben saját ruhamárkát  is alapított. Az IT című könyv a pasztell rózsaszín borításáról már eléggé híressé vált, viszont tartalmát tekintve is egy kötelező darabról van szó. A 20-as éveink során alakul ki a stílusunk, amelyet a későbbiekben is tovább viszünk, alakítunk és csinosítunk. Alexa Chung könyve annyira ikonikussá vált az elmúlt 10 év alatt, hogy szinte nélkülözhetetlen elemévé vált egy divatrajongó könyvespolcának. 

UPTOSTYLE 6
UPTOSTYLE 7

Caroline de Maigret – Legyél te is párizsi nő 

Négy öntudatos, divatimádó nő összeállt hogy megírják mit jelent nekik a divat, szórakozás a világ egyik leggyönyörűbb városában. Ha nem olvastam volna el a könyv címét akár a Szex és New York is lehetne nem? De ami ennél még jobbá teszi a könyvet, hogy párizsi nőkről szól. Az írók – Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, és Sophie Mas – szinglik, de élettársaikkal és gyerekeikkel együtt élnek Párizsban. Leírják, hogy mit jelent ma francia nőnek lenni, betekintést nyerhetünk a titkaikba, vágyaikba, és hiába ismerik el a sznobságukat, ugyanannyira romantikus alkatok mint akármelyikünk. Elkísérjük a főszereplőket első randikra, esküvőkre, edzőterembe, mindezt stílusosan természetesen. Ha legbelül francia nőnek érzed magad és szeretnéd megismerni ennek minden velejáróját, akkor ez a neked való könyv.

Kate Spade New York – All in good taste

New York Times bestseller listájára is felkerült Kate Spade könyve, amelyből megtudhatjuk, hogy miként lehetünk a legjobb házigazdák egy vacsorapartihoz. A könyvben találhatunk how-to részeket, recepteket, esszéket és anekdotákat különböző szituációkról, amelyek egy borvacsorán megtörténhetnek. Igaz, ez a könyv nem a divatról szól, de Kate Spade varázslatos módon belecsempészi a könyvébe. A stílus a mindennapunk részét képezi, ezért is került fel ez a könyv erre a listára. A divat és a stílus nem áll meg a cipőknél és a táskáknál, ennél jóval tovább mutat. 

UPTOSTYLE 8
UPTOSTYLE 9

Jeanne Damas – Á Paris

Jeanne Damas a hétköznapi lezserség stílusikonja lett. A megtestesült, idealizált és romantikával átitatott francia stílus tökéletes szimbóluma. Jeanne a hanyag elegancia megtestesítője megkeresett még 20 másik, számára inspiráló francia nőt és rövid szövegek és képek segítségével mutatják be a franci élet szépségeit – és a néha nem annyira esztétikus valóságot. Emellett, Jeanne egy olyan világba enged bepillantást, amit nem mindennap tapasztalhatunk meg. Jeanne saját márkát alapított, több divatháznak is a modellje és múzsája. Ha érdekel a francia divat és életérzés, akkor ez a könyv tényleg egy must-have.

Anne De Courcy – Chanel a riviérán

Mindig kell egy kivétel és ez a könyv az. Úgy mesél a divatról, hogy közben megismerhetjük a 30-as évektől kezdődően a Francia Riviérát. Történelmi, társadalomtudományi és emellett stílustörténeti könyv a Chanel a riviérán. A könyv által bepillantást nyerhetünk Coco Chanel életébe és az őt körülvevő emberekébe. A könyv a divatról szól úgy, hogy közben ismerteti az aktuális gazdasági és politikai helyzetet és viszonyokat. Belelátást kapunk egy olyan világba, amely eddig idealizált volt és dicsőített.  

UPTOSTYLE 10

Nem titok, hogy többen is érdeklődünk a divat iránt, így aktívan keressük azokat a könyveket és egyéb olvasmányokat is, amelyek ezt a témát fejtik ki egy izgalmas módon.