Top 5 budapesti galéria – júniusi ajánló

Hatalmas lendülettel robbanunk bele a nyárba, így egyre többször tesszük ki a lábunkat és izgatottan szaladunk a kulturális forgatagba. Ezen indíttatásból, itt van a számunkra legkedvesebb galériák. 
Júniusi edition

acb Galéria 

A város szívében található, kortárs galéria, 3 bemutató teremmel. A belépés ingyenes és a kedves, nyitott fogadtatás mindig garantált. Nem véletlenül került a listánk elejére. 

Cím: 1068 Budapest, Király utca 76.

Megközelítés: 4-6 villamos: Király utca; 70, 78-as troli: Nagykörút; M1: Oktogon

Aktuális kiállítás: Ujj Zsuzsi Sanzonok fekete-fehérben

2023. máj. 05. – jún. 16.

UPTOSTYLE 6
UPTOSTYLE 7
Fotó: Máté Balázs

Mai Manó Ház 

Az Andrássy útról lekanyarodva érkezünk meg a Nagymező utcára, ahol azonnal feltűnik a neoreneszánsz homlokzat. Ebben az impozáns, túldíszített épületben található a Mai Manó Ház. A kiállítóterem mindig letisztult, csak a belsőtér korhű elemei ékeskednek büszkén a fehér falak mellett. Mindig megújuló kiállítások, izgalmas koncepciók és egy csodás kis könyvesbolt várja a látogatókat. 

Cím: 1065 Budapest, Nagymező utca 20.

Megközelítés: 4-6 villamos: Oktogon, M1: Oktogon

Aktuális kiállítás: Mint Te és Én – kurátor: Sárvári Zita

Kiállító művészek: Álovits Bálint Bartha Máté Bede Kincső Bilak Krystyna Biró Dávid Bognár Benedek Bolla Szilvia Dobokay Máté Ember Sári Éder Krisztián Fabricius Anna Gáldi Vinkó Andi Geibl Kata Ladocsi András Kis-Kéry Anna Klenyánszki Csilla Andreas Laszlo Konrath Kontha Dora Móró Máté & Szanto Borbala Neogrády-Kiss Barnabás Perlaki Márton Pósalaki Anett Puklus Péter Rédling Hanna Schmied Andi Schuller Judit Flóra Standovár Júlia Szalai Dániel Vékony Dorottya Vizi András Tibor

2023. máj. 24. – aug. 19.

TOBE Galéria

A VIII. kerületben,  a Horánszky utcáról egyenesen a TOBE galériába futunk bele. (Psssz! Előtte szaladjatok be a DAKEN üzletébe). 2013-ban nyitotta meg a kapuit a galéria, azzal a céllal, hogy teret adjon a hazai kortárs fotográfiának és kollázsművészetnek. 
 
Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 36 
 
Megközelítés: M4 – Rákóczi Tér, 4-6 villamos – Rákóczi tér
Kiállítás: Standovár Júlia | Everyday dilemmas
Kurátor: Mucsi Emese
 
2023. máj. 25 – jún. 24.
UPTOSTYLE 8
UPTOSTYLE 9
@TELEP Galéria

TELEP Galéria 

A Telep alapítása óta egyszerre üzemel galériaként és vendéglátó egységként. A galériában megjelenő kiállítások sokrétűek, kísérletező szellemiséget tükröznek. Fókuszában a feltörekvő fiatal művészek állnak, a szociális- és underground témák mellett a populáris műalkotások is helyet kapnak a TELEP Galériában.

Cím: 1075 Budapest, Madách Imre út 8.

Megközelítés: 1, 2, 3-as metró Deák tér, 47 – 49 villamos – végállomás

Kiállítás: Még nem publikus a következő.

NYOLCÉSFÉL 

Kiállítótér, műterem vagy műhely, próbaterem és alkotótér a belvárosban. Olvasható az instagram biojukban. A hely titokzatos és újkeletű, így felfedezése még ránk is várat. De egyre többet hallunk erről a csodahelyről, így utolsóként felkerült a listánkra. 

Cím: 1082 Budapest, Német utca 16.

Megközelítés: M4 – Rákóczi Tér, 4-6-os villamos Harminckettesek tere

Kiállítás: Góth Martin – MAINSTREAM BEAT TO THE INTELLECTUAL

kurátorok: Forián Szabó Noémi, Gábriel Nóra

nyolcésfél
@nyolcésfél

Te melyik kiállításra fogsz elmenni?