A nagy interior wishlist

Szeretnéd egy kicsit feldobni a szobád, esetleg a lakás egy kisebb szegletét? Viszont fogalmad sincs, hogy hogyan is állj neki, miként válaszd ki a számodra legmegfelelőbb színeket és a térrendezés sem a te tereped?

Az általunk összerakott interior wishlisttel segítünk eligazodni a lakberendezési trendek között. Segítünk, hogy a személyiségedhez választhasd ki a hozzád közel álló dekorelemeket és könnyedén harmóniát teremthess, ami segíteni fog abban is, hogy növeld a produktivitásod egy-egy területen, legyen szó munkáról vagy egy kedves hobbiról.

Válassz ki 2-3 domináns színt az otthonodba!

A lakás- vagy szobaátalakításnál nagyon fontos előre tervezni, hogy a végeredmény is azt tükrözhesse, amit te elsőre elképzelsz magadnak. Ehhez szükséged lehet arra, hogy rajzolj, inspirálódj, esetleg készíts egy mood boardot is. A színek kulcsfontosságú elemei egy otthonnak, így ezt érdemes úgy megválasztani, hogy ne feltétlenül az aktuális trendek nyomása hasson ránk. Idén például a ’70-es évek avokádó zöld falszíne hódít. Ez a színárnyalat azonban nem éppen a legnépszerűbb, így minden esetben kifizetődőbb, ha elsőként színekben gondolkodsz. Amennyiben teljesen el vagy veszve és összességében a letisztult, minimál vonalat képviselnéd, érdemes a ’nordic home’ stílust szemügyre venni, amit alapként mindenképpen fel tudsz használni a kivitelezés során, akár színárnyalatok terén is. Inspirálódásra ajánljuk neked a Kinfolk magazinokat is! 

UPTOSTYLE 6
UPTOSTYLE 7

Poszterek, képkeretek minden mennyiségben!

A falra függeszthető poszterekben az a jó, hogy lehetőségünk van szinte szezononként cserélgetni őket, így mindig úgy érezhetjük, hogy változatos és izgalmas az otthonunk egy kis szeglete úgy is, hogy egészen pénztárcabarát, nagyobb átalakítás nélkül is újat tudunk alkotni. Ebben az esetben a pasztell, a krémszín, de egy-egy extrémebb, mediterrán színekből álló darab is megfelelhet. A webshopunkban nálunk is elérhetőek a by Garmi márka minimál, természetbe hívogató printjei (link), amik zöldebbé, otthonosabbá és nyugodtabbá varázsolják az otthont. A mi személyes kedvencünk a MONSTERA DELICIOSA, aminek az eredetije vízfesték és grafit technikával készített munka.

Illatos gyertyák a hangulatért!

Atmoszféra teremtéshez mindenképpen ajánlott egy jó illatgyertyára beruháznod, hiszen az illatok öltöztetnek, karaktert adnak az otthon számára. Amikor jönnek a hűvösebb napok, legtöbbünk kandalló híján, már a gyertyafényre nézve is otthonosabban érzi magát egy pohár bor társaságában. Itt természetesen elsőszámú ajánlásunk a szójaviasz gyertyák, amelyek égetés során sem árasztják el a levegőt egészségtelen anyagokkal. Az általunk forgalmazott, hygge érzést átadni kívánó gyertyákkal biztonságban érezheted magad, ráadásul könnyedén romantikus, hangulatos estéket varázsolhatsz! Napközben pedig díszítőelemként és önmagában, gyújtás nélkül illatosítóként is használható. Merülj el a P.F.Candle kínálatában!

UPTOSTYLE 8
UPTOSTYLE 9

Dzsungel sarok a lakásban! 

Mi teljes mértékben szobanövény pártiak vagyunk, legyen az kaktusz, fikusz, vagy valamilyen kisebb, de annál imádnivalóbb növény. Bátran alakíts ki te is egy kisebb sarkot a szobádban vagy a nappalidban, hiszen a növények nemcsak mutatósak, de optikailag nyitják a teret és hangulatjavító hatásuk is van. A kaspókkal is bátran variálhatsz, ha ügyes kezed van, még te magad is kidekorálhatsz egy-egy cserepet, amibe aztán átültethetsz egy-két kisebb szobanövényt. A dzsungel sarok elkészítésével egy kis nyugalmi fészket alkothatsz, ahol csak és kizárólag olyan tevékenységeket csinálj, ami feltölt, így mindig lesz a lakásban egy kis pozitív sarok, ahová elvonulhatsz és mentesítheted magad a stressztől is!

Díszpárnák és világítás!

A díszpárnák még inkább keretet adhatnak a stílusodnak. Amennyiben te sem vagy az a kifejezetten dekorálós típus, kifejezetten nem kedveled, ha zsúfolttá válik az otthonod a különféle elemektől, a párnák lehetnek a te tereped. Ezeknél ugyanis elegendő lehet csak huzatot vásárolni és szezononként áthúzni őket, plusz a pénztárcád sem fogja annyira megérezni azt, hogy vágynál egy nagyobb változásra. A díszpárnák mellett hasonlóan low budget megoldás a hangulatvilágítás, amivel lágyíthatod az otthonod keretezését. Melegebb, barátságosabb kuckót varázsolva.

UPTOSTYLE 10

Az általunk összeszedett dekortippekkel, apránként te magad is könnyedén felfrissítheted a környezeted úgy, hogy különösebben nem kell a pénztárcád mélyére sem nyúlnod. A praktikusság, a funkcionalitás és a minimalizmus, ami a skandináv dizájn alapjait is képezik ebben az esetben is érvényben vannak. Tervezz előre és gondolkodj a variálhatóságban!