Kiss Miklós - Arkk Copenhagen nagykövet

Az Arkk Copenhagen cipőmárka magyarországi nagyköveteivel már korábbbi cikkünkből is megismerkedhettél. Középpontban kreatív és inspiráló személyiségek állnak. A most következő személy is ezt az életérzést hivatott bemutatni.

Festő, grafikus, designer, tehát minden elemében kreatív személyiség. A kampány első férfi nagykövete a 38 éves képzőművész, Kiss Miklós mesélt nekünk munkásságáról, a kreativitásról és az Arkk Copenhagen márka fiatalos és letisztult együtteséről. 

Egy ideje már követjük a munkásságodat és meg kell, hogy mondjuk nagyon szeretjük is. Mikor kezdődött el a grafika iránti szenvedélyed?

Az első dolog, ami ebbe az irányba terelt az volt, amikor a diploma után egy baráti társaságban egy logót akartunk tervezni, és egy barátom azt mondta, hogy inkább menjek vissza festeni. 😀 (festő szakon végeztem a Magyar Képzőművészeti Egyetemen) Ez annyira feldühített, hogy addig rajzoltam a logót amíg az lett a befutó. A másik motiváció az első londoni utazásomkor látott Victoria & Albert Museum V&A logója volt. Akkor megfogadtam, hogy ennél rosszabb logót nem csinálok.

A sok munkával és projekttel a hátad mögött, melyik munkád volt az, amire a legbüszkébb vagy?

A maximalizmusom miatt sosem vagyok elégedett egyik munkámmal sem. Számos álmatlan éjszakát okoz minden projekt befejezése után a hibák átgondolása. Ugyanakkor általában mindig a legfrissebb munkákra vagyok a legbüszkébb. Most épp a Kaposvár városarculatra és a Millenium Háza étterem és kávéház belsőépítészetére.

miklos arkk shoe
miklos arkk shoe

Mit jelent számodra a kreativitás?

Ezt így még sosem definiáltam, nekem ez valahol egy természetes dolog, nem szorul magyarázatra, nem egy misztikum, ezért magasztos gondolataim sincsenek róla. A kreativitás tulajdonképpen sok esetben probléma megoldás számomra.

Mit ajánlanál azoknak, akik ugyanerre a kreatív pályára lépnének?

Legyenek befogadóak, gondolkodjanak sokat és lássanak világot.

Beszéljünk egy kicsit a hétköznapokról. Korábban említetted, hogy sokat dolgozol, a maradék szabadidődet mivel töltöd? 

Van, hogy munkával, van hogy olvasással, filmnézéssel, utazással, kóstolással. Talán ezek a legjellegzetesebbek.

A mindennapokban honnan merítesz inspirációt és mi az amitől újra tudsz regenerálódni? 

Sokat utazunk a feleségemmel, ez kimeríthetetlen inspiráció forrás. Megpróbálok minél több információt magamba szippantani, elraktározom, és felhasználom a tervezésnél. De ugyanúgy használom a social media oldalakat, portfolió oldalakat, art vagy design portálokat, mint mindenki más.
Az utazások töltenek fel a leginkább.

Ha meghallod a szabadság szót, neked mi jut elsőnek az eszedbe?

Jókora időeltolódás, olyankor elérhetetlenné válik kicsit az ember.

Ezek szerint az utazás az, ami mindenre a gyógyír. Egy szabad hétvégét hol töltenél el szívesen?

Attól függ milyen az idő, milyen a hangulatom és milyen lehetőségeim vannak épp. De az igazság az, hogy nálam összefolyik a hétköznap a hétvégével, igazi kikapcsolódást csak az jelent amikor elhagyom az országot. Most leginkább egy meleg, napfényes helyre vágyom.

kiss miklos
miklos arkk shoe

Az Arkk kampányfotózáson egy egyszerű, de letisztult fekete szettben voltál. Milyen szempontokat veszel figyelembe, a napi outfited kiválasztásánál?

Szeretem ha igényesen nézek ki. Az egyik szempont nyilvánvalóan az időjárás, és természetesen fontos az is, hogy azon a napon mi a program. A ruhatáram minimalista, jól kombinálható és praktikus, így nem sok idő kitalálnom mit vegyek fel.

Szerinted milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy tökéletes sportcipőnek?

Design + kényelem.

Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel az Arkk Copenhagen kampányában?

Mert szépnek és érdekesnek találtam a cipőt. Olyan márkának találom amit szívesen viselek.

Az Arkk Copenhagen kampány során csupa olyan inspiráló emberrel ismerkedhettek meg, mint Kiss Miklós. Instagrammon ITT tudjátok követni Mikit, Behancen pedig IDE kattintva találjátok meg.
Inspirálódj te is a cipők által és engedd szabadjára a benned rejlő kreativitást.