Hungarian Girlbosses – Gáspár Viki és a L’amia Natura

Ha kozmetikai termékekről beszélünk, ma már egyre többen gondolnak a natúr termékekere. Szerencsére külföldön könnyen hozzájuthatsz a jó minőségű, természetes bőrápoló termékekhez, de mi a helyzet a hazai piaccal? Büszkén jelenthetjük ki, hogy már nálunk is fejlődik a natúrkozmetikai ipar, így most ebből a szférából mutatunk be nektek egy igazi Hungarian GirlBoss-t, a L’amia Natura kozmetikumok megálmodóját!

Gáspár Viki sminkesként kezdte pályafutását. Több mint 15 évet töltött a szépségiparban, emiatt igen nagy tapasztalatot szerzett különböző bőrtípusok, bőrproblémák megismerésében, rengeteg helytelenül ápolt vagy elhanyagolt bőrrel találkozott. Autodidakta módon tanulta a krémkészítést, rengeteget kísérletezett, kutatott, tanult, hogy ma már elmondhassa, egy saját natúrkozmetikai márkával rendelkezik. Kozmetikumai , a L’amia Natura termékek, 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak.

Gáspár Viki, girlboss
UPTOSTYLE 1

Mikor érdemes komolyabban elkezdeni a bőrápolást? Az idősebb korosztály több időt fordít erre, de mi a helyzet a fiatalokkal?

Már teenager korban elengedhetetlen elkezdeni a bőrápolást, mert ez fontos alapot ad ahhoz, hogy később egészséges és szép legyen a bőr. Ezt a fiatalok még nem látják át, de később, 30- 40 éves korban az ember már pontosan tudja, hogy megelőzni sokkal egyszerűbb bajt, mint később kapkodni. Emiatt fontos natúrkozmetikumokat használni, mert a természetes összetevők hatékonyabban hozzájárulnak a hosszútávon is  egészséges és szép bőrhöz.

Hogyan készülnek a L’amia Natura termékek?

Minden termékünk a mai napig kézzel készül és sosem gyártunk nagy mennyiségeket. Ezt fontosnak tartom , mert  így mindig friss kozmetikumokkal tudjuk kiszolgálni a vásárlóinkat. Nálunk nincs termék ami hónapokig áll a polcon míg valaki megrendeli. Ameddig csak tudom, szeretném tartani ezt a  manufakturális gyártást, bár ez egyre nehezebb lesz, a nemzetközi piacra lépés miatt.

Hogy jött az ötlet, hogy natúr kozmetikumokkal kezdj el foglalkozni?

Valójában nem egy ötlet volt, azt hiszem ezt hívják sorsszerűnek. Még sminkmesterként dolgoztam, mikor a baráti társaságomban bemutattak valakinek, aki egy olyan cégnél dolgozott, ahol főleg bio vitaminokat, táplálék kiegészítőket forgalmaztak. Ott találkoztam először bio kozmetikumokkal, ami szerelem volt első látásra. Elkezdtem kutatni a natúr és bio kozmetikumok után, szinte minden szabadidőmet a kozmetikumkészítés, a natúrkozmetikumok előállításának lehetőségei és a természetes összetevők kutatása tette ki. Minden érdekelt, rengeteget tanultam. Akkoriban még volt egy sminkiskolám és a tanulóim voltak azok, akiknek megmutattam az első saját készítésű termékeimet és nagyon tetszettek mindenkinek. Mivel a sminkórákra az évek alatt a tanulóim sok problémás bőrű modellt hoztak akin gyakoroltak, bőven volt alkalmam kitapasztani és kipróbálni az általam készített kozmetikumok hatásait.

Szerinted mennyire fogékony erre a magyar közönség?

Úgy látom, hogy szerencsére egyre fogékonyabbak. Az emberek napról napra jobban átlátják, hogy a szintetikus készítmények -és itt az élelmiszerekre is gondolok-, mennyire károsan tudnak hosszú távon hatni a szervezetre és a bőrre is. Fontos hozzátennem, hogy a megfelelő étkezés a bőrápolás szempontjából legalább annyira fontos, mint a minőségi és természetes kozmetikumok használata.

UPTOSTYLE 2
UPTOSTYLE 3

Honnan szerzed be az alapanyagokat és hogyan találsz ki egy-egy új kozmetikumot ?

A kozmetikumaim összetevői a világ különböző pontjairól származnak, minden növényt a fajtájának legmegfelelőbb termőterületről szerzek be, mert csak így tudom  biztosítani a a kiváló minőséget a termékeimben. Két év volt mire megtaláltam a forrásaimat és a mai napig kutatok új és új összetevők után. Van, hogy egy összetevő az ami érdekel és arra építek fel egy receptúrát, de általában egy adott problémára fókuszálok. Ez a folyamat sokszor 5-6 hónap folyamatos munka.

Mennyire nehéz egyedül irányítani egy ilyen céget?

Egyáltalán nem könnyű. A vállalkozás minden szegmensében és folyamatában tökéletesen napra késznek kell lennem és ha szükség van rá, ugyanúgy minden feladatot el kell végezzek, mint a beosztottjaim:  megrendelt termékek becsomagolásától és feladásától, a mindennapi ügyintézéstől az árurendelésen keresztül gyártásig, minden munkafolyamatban ugyanúgy részt veszek. Egy ilyen vállalkozás esetében nincs fix munkaidő, sokszor hétvégén is ugyanúgy dolgozunk.  Emellet jó látni a folyamatos fejlődést.

Milyen jövőbeli terveid vannak?

Jelenleg a nemzetközi piacnyitáson dolgozunk, először Németországban és Spanyolországban lehet majd megvásárolni a L’amia Natura termékeket.  Továbbá szeretnék majd egy saját kis boltot, ahol személyesen is meglehet majd ismerkedni a termékekkel. 

Sokan nem hisznek a natúrkozmetikumok hatásaiban, ezért inkább a hagyományos bolti krémekben keresik a megoldást. Mit gondolsz erről, el lehet érni olyan hatást a 100%-ban natúr kozmetikumokkal, mint a hagyományos bolti krémekkel?

Természetesen. Nemhogy el lehet érni olyan hatást, hanem sokkal hatékonyabban  működnek a natúrkozmetikumok a bőrön, mint egy szintetikus összetevőkből álló készítmény. A természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok valódi hatást nyújtanak, nem csak valamilyen érzetet keltenek. Mindemellett csodás, hogy igazi esszenciákkal, finom igazi növényi olajokkal, tiszta és illatos  párlatokkal kényeztethetjük a bőrünket, a kőolajszármazékok helyett.

Gáspár Viki
UPTOSTYLE 4

Mi a „life motto”-d vagy élet filozófiád?

Kimondottan nincs mottóm, viszont sok olyan dolog van , amit fontosnak tartok az életben. Ilyen például, hogy mindig azt csináljuk amit szeretünk, ami inspirál, feltölt. Csak abban lehetünk sikeresek, amit örömmel csinálunk. Kellenek célok, amikért ha kitartunk és szorgalmasan dolgozunk biztosan meg lesz a gyümölcse. Soha nem szabad lemondani az álmunkról, de mindenáron nem szabad ragaszkodni dolgokhoz. Néha nehéz a célhoz vezető út, de így nagyobb az öröm és a megbecsülés ha odaérünk.

Ismét egy nagyon inspiráló és érdekes történettel ismerkedhettünk meg. Reméljük Te is támogatod a natúr kozmetikumok használatát, vagy cikkünk elolvasása után elkezdtél érdeklődni irántuk! Ha igen, látogasd meg a L’amia Natura oldalát, és kövess minket még több bőrbarát ötletért!

Hungarian Girlbosses – Gáspár Viki és a L’amia Natura

Mi lehet letisztultabb és harmonikusabb a skandináv designnál? A japán stílus a harmóniára, természetességre fekteti a hangsúlyt. A higgye életstílussal összefonódó minimalista dán design és az elegáns, természetközeli japán stílusú lakberendezés tökéletes fúziója a Japandi.

Minimalizmus-elegancia

A két stílus legesztétikusabb gondolatait ötvözi a Japandi. Jellemző, hogy letisztult, minimalista, elegáns, de mindeközben a lakások összképe végtelenül hangulatos, otthonos és jól hozza a hygge érzést.

Mint a dán tervezésnél is a japandi is különös figyelmet fordít a fényre. Nagy ablakok, világos terek, gyertyák, különleges csillárok és lámpák. Mellőzi a fölösleges dolgokat. A tárgyak funkcionálisak, az elrendezésük pedig átgondolt, megtervezett. Az asztalokon, legyen az egy ebédlő vagy egy dohányzó asztal, esetleg éjjeli szekrény, csak egy-két dolog kap helyet, nincs zsúfoltság. Az asztalokon többnyire könyv, vagy, növény helyezkedik el.

UPTOSTYLE 9

HA kiszeretnél emelni valamit használd ezt a parallaxot


Színvilágát tekintve a Japandi stílus monokróm, kedvelt a fekete fehér, de a pasztellszínek sem szorulnak háttérbe. leginkább a púderrózsaszín és a szürke meleg árnyalatainak társítása a legotthonosabb. A nappalik fő dísze lehet például egy különleges, modern csillár. A Japandiba általában 1-1 olyan tárgy jelenik meg, ami a modern művészetet idézi. Legyen az csillár, érdekes váza, gyertyatartó. Ha megtetszett a stílus, könnyedén áttervezheted a lakásod egy központi helyét, ha a következő szempontokat figyelembe veszed.

UPTOSTYLE 10

Természetesség, harmónia

A növények is fontos szerepet játszanak az összkép kialakításában. A természetközeliség a szobanövényeken túl megjelenik abban is, hogy a berendezési tárgyak javarészt természetes anyagokból készülnek. Különösen kedvelt a fa, kerámia, illetve az egyedi kézzel készült termékek. Különleges anyagtársítások figyelhetők meg, különösen a bútorok terén, ahol a fa és a fém találkozása meglehetősen gyakorinak mondható, a végeredmény pedig maga az elegancia.

Színvilágát tekintve a Japandi stílus monokróm, kedvelt a fekete fehér, de a pasztellszínek sem szorulnak háttérbe. leginkább a púderrózsaszín és a szürke meleg árnyalatainak társítása a legotthonosabb. A nappalik fő dísze lehet például egy különleges, modern csillár. A Japandiba általában 1-1 olyan tárgy jelenik meg, ami a modern művészetet idézi. Legyen az csillár, érdekes váza, gyertyatartó. Ha megtetszett a stílus, könnyedén áttervezheted a lakásod egy központi helyét, ha a következő szempontokat figyelembe veszed.

Szerezz be egy szobanövényt!

A divat körforgásában élünk. Nem kivételek ez alól a szobanövények sem. Az igazán kedvelt, mintákon, divatlapokon is visszaköszönő Filodendronnal valójában már mindannyian találkozhattunk nagyszüleink nappalijában, idős rokonaink otthonában. Most pedig a hangulatos, modern otthonod részeként is megállja a helyét. Amennyiben egy nem túl nagy igényű viszont annál szebb növényt szeretnénk, jó választás lehet az anyósnyelv (szobai szanszeivéria) ami kiváló oxigéntermelő, vagy a bambusz. Az utóbbi azon kívül, hogy érdekes, mint színeit, mint formáját tekintve, sokféle méretben, illetve formában megtalálható, egzotikus fűféle.  Ha asztalod díszének választod a növényt, és a hasznosság fontos szempont számodra az Aloevera egy szuper választás. Amellett, hogy esztétikai élményt nyújt, egyes fajtáinak levelei bőrápolószerként, kozmetikai célra is felhasználhatóak.

UPTOSTYLE 11
UPTOSTYLE 12

Fények, hangulat

A gyertya fénye a dán lakás designhoz szorosan kapcsolódik, hiszen hozzátartozik a higgye életérzéshez a lángok meleg fénye.Ugyan kandalló építésre nem mindenhol van lehetőség, egy jól megválasztott gyertyatartó remek hangulatot kölcsönöz és melegséget visz a helyiségbe.Válassz olyat, amit egy vékony fémkeret szegélyez, legyen modern, egyszerű és letisztult. És figyeljük rá, hogy ne legyen zsúfolt az, ahova helyezzük. Bár az egyszerűség, letisztultság a fő irány, egy díszesebb, kirívóbb csillár még egy minimalista otthonban is méltó dísz lehet. Főleg, ha rendelkezésünkre áll nagyobb belmagasság vagy egy üres tér. A hangulatos világítás egy otthonból sem hiányozhat. Összességében minimalizáljuk a tárgyak számát, szelektáljunk az alapján mi szükséges és mi fölösleges, engedjük be a lehető legtöbb fényt, helyezzünk el egy növényt. A sok fehér szín mellé válasszunk még egy domináns árnyalatot, ez lehet halvány púderszín vagy egy mély, meghatározó, sötétebb árnyalat. De mindig tartsuk szem előtt, hogy melegséget vigyen az otthonunkba, ne legyen túl hivalkodó. Gyertyák, puha takarók, és már élvezhetjük is a Japandi által otthonunkban létrejött kényelmet, nyugalmat és letisztult látványt.

Képek forrása: Pinterest

Ez a stílus kifejezetten olyanoknak kedvez, akik kedvelik a jól megtervezett enteriőrt, funkcionalizmust, minimalizmust és a letisztult elegáns látványt, de szeretnek otthonos, kényelmes környezetben kikapcsolódni. A Japandi nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igazán otthon érezhessük magunkat, hiszen fontos, hogy ne csak egy lakásban éljünk, hanem otthonunknak tekinthessük azt.Reméljük ez a betekintő egy kis áttekintést biztosított ennek a stílusnak az elsajátításához a saját otthonodban is.