A cozy, őszi otthon legjobb kiegészítői

Igazi őszi napokat élünk, amikor hamar elkezd már sötétedni, és az utolsó napsugarakat is nagy mosollyal az arcunkon gyűjtjük be. Az ősz beköszöntével nemcsak te újulhatsz meg, hanem otthonod is! Hoztunk pár kiegészítőt, amivel otthonosabbá, ősziesebbé és legfőképpen kuckózóssá teheted az környezetedet.

Egy egyszerű váza

Teheted a polcra, az asztalra, a komód tetejére vagy, ha egy nagyobb darabot választasz, akkor akár még a földre is. Egy minimalista váza szuper választásnak bizonyulhat, ha egy időtálló és jól variálható kiegészítőt keresel az otthonodba – így virág nélkül is tökéletesen megállja majd a helyét, bárhova is rakod! Ha úgy döntesz, teszel bele valamit, akkor válassz natúr színű növényeket vagy virágokat, így mindenképpen őszies hatást érve el az összképpel. Akár egy egyszerű kancsó is funkcionálhat vázaként az étkező asztal közepén, esetleg a nappaliban egy komódon.

őszi otthon
UPTOSTYLE 1

Szobákat belengő, illatos gyertya

Ugye mondanunk sem kell, hogy nincs ősz gyertyák nélkül? Egy esztétikus gyertya remek lakáskiegészítő lehet – kinézetét és illatát tekintve is. A hűvösebb hónapok közeledtével válassz bátran egy erőteljesebb illatot! A nagyobb kiszerelésű gyertyák nagyobb óraszámban égnek, valamint képesek egy tágasabb szobát is megtölteni illattal. Tudtad, hogy a gyertya akkor is árasztja magából az illatot, mikor éppen nincs meggyújtva? Így nem szükséges mindig visszacsavarnod a tetejét, miután elfújtad. Ha pedig beszerzel egy üvegfedőt, akkor a gyertya kifejezetten esztétikusan én minimalistán fog hatni. Így ha azt szeretnéd, hogy töményebb illat lengje be a szobát, egyszerűen csak leemeled a fedőt és azonnal érezni fogod az illatgyertya aromáját.

A legpuhább kuckózós pléd

Sokunk egyik kedvenc őszi tevékenysége bekuckózni egy jó könyvvel, egy világos pörkölésű Bean Bros. kávéval egy hatalmas, puha pléd alá. Egy minőségi plédre mindenképpen érdemes beruházni, hogy hosszú évekig szolgálhassa a kényelmedet! Válassz egy letisztult színű, vastagabb darabot, amivel akár az erkélyre vagy a teraszra is kimerészkedhetsz! Amikor éppen nem használod, hajtogasd össze és tedd a kanapé szélére – remekül kiegészítőül szolgál majd lakásodban! Sőt, akár egy bolhapiacon szerzett fonott kosárban is tárolhatod plédjeidet, így amikor a vendégeidnek szükségük lesz egy meleg takaróra, kedvük szerint tudnak választani. Nemcsak esztétikus megoldás, de a rend hatását is fenntartja.

őszi otthon
corina-chirilescu-InaqLpWphkA-unsplash

Magazinok minden mennyiségben

Ha te is nagyon szeretsz olvasni, és számodra is rettentően fontos az esztétikum, tudd, hogy nem vagy egyedül! Ha az utóbbira nagy hangsúlyt fektetsz, akkor az otthonod hasznos kiegészítői lehetnek a slow life magazinok, melyek tartalma nemcsak az adott időszakban, de az évek múltával is aktuálisak maradnak. Egy designos otthon szuper kelléke lehet egy-két vastagabb magazin, melyek nemcsak a szemet, de a lelket is gyönyörködtetik. Nagy lelkesedéssel ajánljuk a Kinfolk magazinokat és könyveket! Hidd el, ha vendégeid érkeznek, ők is ezeket a darabokat fogják elsőnek kézbe venni! Főszerkesztőnk otthonában például a zongora kottatartóján ékeskedik pár Kinfolk magazin.

Füstölők és illatosítók

Gyertyák mellett vagy helyett akár füstölőkkel is pompás őszi illatot kreálhatsz az otthonodban. Az illatot árasztó pálcák remek őszi hatást keltenek, így dekorációnak is kiválóan használhatók. Ha mégis a gyertyánál maradnál, válassz szójaviaszból készültet, ami egy kiváló környezettudatos alternatíva lehet, ugyanis tisztábban és alacsonyabb hőfokon ég, így nem keletkezik semmilyen káros füst használat közben. Emellett saját füstölőinket is szívből ajánljuk, melyek segítségével te is lelassulhatsz, valamint megtisztíthatod a téged körüllengő levegőt is. Minden füstölőnek megvan a maga hatása, válassz a saját igényeidnek megfelelőt!

Pfcandl2
kiegészítő

Vázákat ékesítő száraz virágok

Az elmúlt évek során egyre népszerűbbek lettek a szárított virágok, melyekkel már nemcsak eseményeken vagy design boltokban találkozhatsz, hanem az otthonodba is könnyedén beszerezheted őket. Semmiféle gondoskodást nem igényelnek, így bátran lehet velük kísérletezni – legyen szó pampafűről, cikász pálmáról vagy éppen eukaliptuszról. Tedd őket egy letisztult vázába (maximum 2-3 félét), és kész is van az őszi dekoráció! Ha nincs a közeledben olyan virágüzlet, ahol kaphatóak szárított virágok, akkor te magad is könnyedén elkészítheted ezeket a dekorációkat. Magad is szedheted ezeket a virágokat, de mi a piacon vásárolt csokrokat ajánljuk. Némelyik virágot fejjel lefelé kell kiszárítani, hogy a formáját megőrizze, de például a hortenziát csak vázájában kell hagyni, és kész is a tökéletes asztaldíszed! 

Reméljük, ezekkel a tippekkel a te otthonod is ősziesebb lett, és ezentúl örömmel fog eltölteni minden hazaérkezés!