5+1 tavaszi dekoráció az otthonodba

Végre márciust írunk, ami pedig azt jelzi, hogy itt a tavasz. Végre nem csak a naptárban, hanem a hőmérőn is mutatkozik a jó idő. Ebben az időszakban érdemes környezetünket is megújítani, hiszen az otthoni hangulat is hozzájárul a testi-lelki egyensúlyunkhoz.

Ehhez mutatunk 5+1 dekorációs tippet, melyekkel segítünk az otthonodat– általa pedig Téged is – tavaszias hangulatba lendíteni.

1. NÖVÉNYEK AKCIÓBAN

A tavasz az egyik legkülönlegesebb évszak, hiszen a megújulásról és a felfrissülésről szól. Az év ez időszakában virágzik a legtöbb növény, sokan kertészkednek, ültetnek új csemetéket kül-és beltéren egyaránt. A tavaszi hangulat és a jókedv elérése érdekében válassz egy vagy akár több növényt az otthonodba, amelyek illatukkal, színükkel és jelenlétükkel feldobják a szobát. Ajánljuk például a rózsát, gardéniát vagy az angyaltrombitát, ugyanis  ezek természetes légfrissítőnek is kiválóak.A virágok valódi ékszerei lesznek az otthonodnak, legyen szó kis, vagy akár nagy lakásról. A szoba színeihez passzoló színű kaspóba ültesd őket, de ha ez nem megoldható, akkor fess át egy régit vagy válassz egy egyszerű fehér vagy természetes agyagból készült kaspót. A növények jótékony hatásairól és tavasz adta csodaszerekről egy másik cikkünkben olvashatsz. Tipp: A Plante Budapest hatalmas kínálatában biztosan megtalálod a hozzád és otthonodhoz legjobban illő növényeket. Egy nagyszerű döntés, ha begóniát, fikuszt vagy pileát vásárolsz.
UPTOSTYLE 1
UPTOSTYLE 2

2. ZÖLD OTTHON

Urbán Jungle hatás könnyedén! Hozd közelebb a természetet magadhoz! Különleges dekorációs eleme lehet a lakásnak a By Garmi Ficus Carica plakátja, de több ilyen plakát még jobban mutat együtt. Az év minden hónapjában megállja a helyét az otthonodban, ráadásul tökéletes alternatíva lehet, ha úgy érzed, hogy szükséged van még több zöld növényre, de már nincs elég szabad felületed ahhoz, hogy egy elő növényt helyezz el a szobádba. A plakát a falon is megállja a helyét, de az íróasztalra támasztva is jól mutat. Ötletelj, rendezd át a helyiségeket, keríts helyet az igazi növények, valamint az alternatív poszterek számára!

3. TÁGÍTSD A TERET

Tudunk egy tárgyat, amely tágas teret varázsol a kisebb helyiségekből, komfortérzetet ad, mutatós és ráadásul még elegáns is. Ez a tárgy pedig nem más, mint a tükör.

Rengeteg térnövelő trükk létezik, de ezek közül a legolcsóbb és a legtöbb lehetőséget kínáló az, ha tükröket vásárolsz. Ha jól helyezed el őket, akkor olyan hatást keltenek, mintha a szoba nem érne véget, hanem a végtelenbe tartana.

Kulcsfontosságú a tükrök formája és mérete, valamint az sem mindegy, hogy hova helyezed el őket. Manapság nagyon trendi, ha asszimetrikus, kerek, ívelt vagy hosszúkás tükröt veszel. Egy jó tipp az, hogyha egy nagy méretű tükröt teszel az ablakkal szembe, ugyanis ez szétszórja a természetes fényt és “ál ablak” hatást kelt. Az is egy kreatív megoldás, hogyha apró tükrökből raksz ki egy tükör falat, habár mi inkább a nagy tükröket ajánljuk. Ezek nagyobb felületen, megtörés nélkül szórják vissza a fényt.

UPTOSTYLE 3
UPTOSTYLE 4

4. PRAKTIKUS ÉS STÍLUSOS 

Készülhet fából vagy akár fémből is, egy polcra abszolút megéri beruházni. Az üres fal legjobb barátja a polc, mely nemcsak esztétikai szempontból remek választás, hanem praktikussági okokból is, mivel kiválóan alkalmas tárolásra is. Növényeknek, magazinoknak, fotóknak és rengeteg egyéb, számodra kedves dolognak adhat stílusos otthont egy polc. Tipp: ha több fotót is elhelyeznél rajta, akkor tedd őket ugyanolyan keretekbe, hogy így alkossanak minimalista egységet.

5. ESSZENCIÁK

Tavasszal sem kell lemondani az illatgyertyákról, hiszen azontúl, hogy órákig élvezhetjük intenzív illatukat, nagyon stílusosan mutatnak a lakás több pontján is: tedd őket a könyvespolcra, a komódra vagy szimplán az asztal közepére. Válassz citrusos vagy virágos illatot, melyek pezsdítően hatnak majd érzékszerveidre. A shopban szabadon válogathatsz az illatgyertyák, nádpálcás illatosítók és füstölők  közül. Válassz olyat, ami hozzád és a lakásod hangulatához egyaránt passzol. kedvencünk, a  P.F.Candle Co szójaviasz gyertyák előnyei közé tartozik, hogy 100% vegán és állatkísérlet-mentesek, valamint órákig égnek, így viszonylag sokáig élvezhetjük intenzív illatukat.
UPTOSTYLE 5
UPTOSTYLE 6

5+1. ÉDES OTTHON

A legegyszerűbb dekorációs eszköz a díszpárna. Bármilyen ülő vagy fekvő alkalmatosságot feldob, arról nem is beszélve, hogy milyen jó érzés egy fárasztó nap végén közéjük bújni. Rengeteg helyen kapható, rengeteg féle variáció. Mi a klasszikus fekete-fehér változatot javasoljuk, így biztosan illeszkedni fog a helyiség minden eleméhez. Válassz egy letisztult, line-art díszpárnahuzatot, remek dizájnelemként fog funkcionálni. Válassz tervezői darabot az Etsy-ről, így nem csak a művészeket, hanem a környezetet is támogatod.

Bízunk benne, hogy hasznosnak találtad fenti tippjeinket és kedvet kaptál lakásod felfrissítéséhez. Még több inspirációért látogass el a shopba, ahol biztosan találsz majd kedvedre való lakáskiegészítőket.