5+1 Húsvéti dekoráció ötlet

A tavasz beköszöntével kezdetét veszi a húsvéti készülődés. Varázsolj Te is üde hangulatot otthonodba húsvéti dekorációval a megújulás jegyében! Akár a hagyományos díszek szerelmese vagy, akár minden évben újítani szeretnél otthonod húsvéti köntösén, cikkünkben biztosan találsz kedvedre való dekorációs ötletet. Kreatívkodásra fel!

Színes papírtojások

Nincs is annál különlegesebb húsvéti dekoráció az otthonodba, mint amit Te magad készítesz el! Vond be az alkotásba a gyerekeidet, a párodat vagy a testvéredet és legyen a húsvéti készülődés családi program! 

Színes papírból vágjatok ki egyforma tojásokat sablon segítségével, majd hajtsd őket félbe! Ragaszd őket egymáshoz, amíg elég sűrűnek nem találod a rétegeket, majd illeszd össze a tojásforma két végét! Ezután pedig nincs más dolgod, mint a középen keletkező lyukon át befűzni egy cérnát, ami a tojás akasztója lesz. Bimbózó ágra, aranyesőre vagy barkára akasztva otthonod éke lesz ez a saját készítésű dekorációs elem!

UPTOSTYLE 1
UPTOSTYLE 2

Tojáskaspó

A papírmasé technikával rengeteg kreatív ötlet egyszerűen megvalósítható. Az ehhez szükséges massza pedig könnyen elkészíthető házilag, természetes anyagok felhasználásával. Első lépésként másfél deciliter vizet kell melegíteni. Ezt követően körülbelül fél deciliter vízbe három kanál búzalisztet keverünk.

Ezt a keveréket lassan, folyamatos kevergetés mellett öntjük a langyosodó vízhez és miután csomómentes az állaga, félretesszük hűlni. Vékony papírcsíkokat vágunk újságpapírból és egy kicsire fújt lufira a massza segítségével több rétegben rátapasztjuk. Miután megszáradt, ollóval formára vágható és festhető. Így készíthetsz el könnyedén egyedi húsvéti kaspókat!

Tojásfestés minimalista stílusban

Csempéssz vidámságot ezekbe a monoton otthon töltött napokba és csillogtasd meg humorodat a család előtt! A jó kézügyességgel rendelkezők ecsettel vagy filccel is próbálkozhatnak, de a kevésbé bátrak számára ott vannak a betűpecsétek vagy betűmatricák is, amiket hobbiboltokban tudsz beszerezni. Inspirálódj @borcsaphoto fantasztikus ötletei alapján vagy írj a tojásra számodra sokat jelentő jeligéket! Ne feledd, csak pozitív üzenetek kerülhetnek a tojásra, így a borongós hangulatban is a jóra fogsz koncentrálni!

UPTOSTYLE 3
paige-cody-ONVGu9zL5fM-unsplash

A húsvéti asztal

A húsvéti asztalra válassz egy élénk, világos terítőt, ezzel máris megalapozod az üde légkört. Helyezz az asztalra díszes szalvétát és egy kisebb tálat vagy kosarat, amit édességgel vagy házi keksszel, linzerrel töltesz fel, így bármikor érkezik valaki, mindig lesz egy szépen dekorált vendégváró asztalod.

Az egyik legszebb tavaszi kiegészítő egy szép virágcsokor. A tulipán, nárcisz és a jácint nemcsak színvilágban dobják fel a helyiséget, de kellemes illatot is árasztanak a lakásban. Az aranyvessző és a barka is remek választás amiket vázába rakhatsz, ágaikra pedig kisebb tojásokat is felfűzhetsz. Ezek a növények csodálatos középpontjai lesznek a húsvéti asztalnak, de az ünnep előtt és után is színesítheted velük az étkezőt.

Tavaszi koszorú

Az első benyomás igen fontos, így a házat megéri kívül is takarossá varázsolni egy egyszerű koszorúval. Ha megtartottad az adventi koszorúdat, akkor könnyebb dolgod van, azonban ha mégsem újrahasználható darabot választottál, vékony gallyakból seperc alatt elkészítheted! meleg vízbe áztatva a zenge gallyak jól hajlíthatóvá válnak és dróttal rögzítve megtartják a koszorú formáját. Díszítheted virágokkal, mohával, tollakkal. Csak a képzeleted szabhat határt! Fújj ki három fürjtojást, ragaszd a mohaágyra és el is készült a húsvéti dekoráció, amit akár asztaldíszként is használhatsz vagy zsinórral felfüggesztheted az ajtóra.

UPTOSTYLE 4
UPTOSTYLE 5

Tojásfestési módszerek

A tojásfestés igazi hagyomány, nemcsak a gyerekek, de még a felnőttek körében is. Hogy éppen milyen mintát festesz vagy milyen technikával dekorálod ki a tojásokat az csakis a kreativitásodon múlik. Tojást lehet festeni gyertya fölött megolvasztott zsírkrétával, hagyományosan ételfestékkel, de akár ragaszthatsz rá valamilyen vicces figurát vagy szalagokkal, gyöngyökkel is díszítheted.

A vegyszermentes tojásfestés sem újdonság. A megfőtt tojásokat áztasd bele egy ecettel és vízzel összekevert cékla, lilakáposzta, kurkuma vagy más zöldség levével vegyített tálba, majd fél óra után gyöny örködj a természetes színekben. Egy másik különleges, mégis környezetbarát módszer a berzselés. Ehhez a látványos mintához rakj picike faleveleket a tojásra, majd csomagold be egy nejlonharisnyába. Ezt a kis csomagot hagyományosan a vöröshagyma héjából kifőtt lébe szokták beáztatni, így egy barnás színt kap a tojás, de az előzőekben említett módon már ezt is kedvedre kombinálhatod.

Legyen a húsvét most is olyan derűs és vidám, mint a korábbi években és kreatívkodjatok együtt a családdal az ünnepet megelőző napokban!