Tippek otthoni kikapcsolódáshoz

A mai modern világban nincs megállás, a folyamatos pörgés mindennapi. Az ősz és lassan a tél beköszöntével egyre nehezebben vesszük rá magunkat az aktív kikapcsolódásra. A következő cikkünkben hoztunk neked pár ötletet, amelyekkel könnyedén kikapcsolódhatsz és újult erővel kezdheted a hetet. 

Keress egy új hobbit!

Egy hobbi, ami kikapcsol nagy szerepet játszik mindenki életében. Amennyiben eddig még nem sikerült megtalálnod a számodra megfelelő  elfoglaltságot akkor éppen itt az ideje keresgélni! A hobbik szempontjából a skála nagyon széles, legyen szó festésről, sportról, könyvírásról. Fontos észben tartanod, hogy nem kell művésznek lenned ahhoz, hogy kreatívan alkoss. Merj belevágni új dolgokba! Most van időd tökéletesre fejleszteni a nagyi családi receptjeit vagy épp megtanulni vízfestékkel dolgozni. Készíts makramé faldíszeket vagy növénytartókat. Ha már te is karácsonyi lázban égsz, akkor egy természetközeli séta alkalmával gyűjts ágakat és bogyós terméseket, amelyeket dekorációként is feltudsz használni. A mi tippünk, hogy ezeket az ágakat, akár a karácsonyi ünnepi asztalon dekorációként vagy ajándékdíszként használd. Bármibe is kezdesz bele, a lényeg, hogy kikapcsoljon az adott tevékenység. 

kikapcsolódás
UPTOSTYLE 1

Tarts offline napokat!

Biztosan te is voltál már olyan helyzetben, hogy felmentél a közösségi hálóra és azon kaptad magad, hogy rengeted idő eltelt a böngészéssel. Ezt a hibát kiküszöbölve érdemes pár napot a hetedbe beiktatni, amikor felfüggeszted azokat az alkalmazásokat amik a legtöbb idődet veszik el. Hidd el nincs szükséged az állandó online életre és hamar megtérül a nélküle töltött idő, egy korábbi cikkünkben pedig tippeket is adunk a közösségi média mentes napokhoz. Ha viszont a munkád internethez kötött, figyelned kell arra, hogy tényleg csak az ahhoz szükséges oldal legyen nyitva.  A felszabadult időt pedig töltsd ki egy könyv vagy egy magazin elolvasásával. Vizuális élményt nyújt a feladataid közötti szünetekre például a Kinfolk vagy a Cereal magazin egy-egy lapszáma! 

Bőrápolási rutin = kikapcsolódás

Egy megfelelő bőrápolási rutin csodákra képes. Miután már kialakult egy jól bevált rutin, egy nehéz nap után, szinte tiszta felüdülés, amikor csak magaddal foglalkozhatsz. Hidd el a bőröd rövid időn belül megköszönni a törődést. The Ordinary termékeket nagy lelkesedéssel tudjuk ajánlani, hiszen az UPTOSTYLE csapata is rendszeresen használja ezeket a termékeket.  Egy kuckózós őszi estén kend fel a kedvenc, vagy éppen ritkán használt arcmaszkodat, kényeztesd magad egy forró fürdővel és kész is a hét közbeni kikapcsolódás. Egy pihentető fürdő a hét közepén csodákra képes, hogy majd újult erővel folytasd a hetedet. A hidratálásról sem szabad megfeledkezni, ugyanis ez a szép bőr egyik alapvető szükséglete! Segítségedre lesz az íróasztalodra helyezett Memobottle, ami mindig emlékeztet majd a napi 2-3 liter víz bevitelre!

skin2
UPTOSTYLE 2

Válts egészséges életmódra!

A rohanós hétköznapokban nincs idő új ételek kikísérletezésére ezért leragadunk a jól megszokott, bevált opcióknál. Most itt az idő átvenni az uralmat a konyhában és kipróbálni az egészségesebbnél egészségesebb recepteket. Fontos a kiegyensúlyozott, vitaminban gazdag táplálkozás, amire ha eddig nem is volt időd most elsajátíthatod. Pirítós helyett például reggelire készíts mézből és zabpehelyből granolát és zabpalacsintát. Nassoláshoz pedig próbáld ki a burgonyachips helyett az otthon is elkészíthető zöldségchipset céklából, paszternákból. Minden egészségtelen ételnek van egészséges alternatívája, jobb ha ezt nem felejtjük el, csak keresgélni és kísérletezni kell.

Készíts filmlistát!

Amikor már végeztél a munkáddal vagy a munka utáni bevásárlással, sokszor már sötétben érünk haza. Ilyenkor sok mindenkinek nincs kedve kimozdulni vagy elmenni sétálni. Az a tippünk, hogy írj egy listát azokról a filmekről, amiket már régen megakartál nézni. Ha a barátaid is vevők ezekre a filmekre, akkor tematikus estéket is tudtok szervezni. Például, szeretnének megnézni azokat a filmeket, amelyek a divat szempontjából fontosak. Gondolj ezekre az estékre úgy, mint a könyvklubokra. Készíthetsz koktélokat, amelyek illenek a filmhez vagy az adott tervezőhöz. A munkával töltött nap is gyorsabban fog telni, ha tudod, hogy a lányok jönnek este filmezni. Viszont, ha a te baráti társaságod jobban szeret közösen vacsorázni, mint filmezni, akkor szintúgy tarthattok tematikus vacsorapartykat. Minden hétre kiválaszthattok egy nemzet ételeit, és akár fel is öltözhettek az adott kultúra stílusa alapján. 

blow up film

Reméljük hasznosnak találtad tippeinket és megtalálod a megfelelő ötleteket amik bezártság ideje alatt sem hagynak unatkozni.