Tippek, hogy pontosabb legyél

Hajlamos vagy elkésni?  Túl sokat „szundizol”?  Képtelen vagy elérni a buszt? A pontosságot mindenki nagyra értékeli, szóval, ha a kérdésekre igennel válaszoltál, ideje változtatni! Olvasd el tippjeinket, és mostantól nem kell versenyt futnod sem az idővel, sem pedig a villamossal!

Érkezz minden megbeszélésre 10-15 perccel korábban!

Ahhoz, hogy ki tudd számolni mikor kell elindulnod otthonról, hogy pontosan odaérj a találkozódra vagy beérj a munkahelyedre sok tényezőt számításba kell venned! Az a biztos, ha a tervezett indulásodhoz viszonyítva elindulsz kicsit korábban, így biztosan nem érkezel késve sehová! Hidd el, hosszú távon kifizetődő, ha nem kell rád várni, időben érkezel a megbeszélésekre.

Használd az okostelefont!

Indulás előtt nézz rá a BKK Futárra, vagy a Google Mapsre, hogy kiválaszthasd az aktuálisan leginkább megfelelő útvonalat, közlekedési módot! Így könnyen tájékozódhatsz az útlezárásokról és a balesetekről is. Időben áttervezheted a napod, nem a buszmegállóban kell idegesen hívni a főnököd, hogy nem fogsz időben beérni a munkahelyedre! Különben sem jó kifogás a forgalomra fogni a késést…

admin-ajax (19)
iskolakezdés

Gondolkodj előre!

Fontos, hogy minden este szánj egy kis időt arra, hogy kikészíted a másnapi ruháidat, esetleg csomagold előre az ebédet! A bejárati ajtó mellé érdemes esernyőt, esőkabátot raknod, így a hirtelen jött zivatar miatt sem kell még a lakásban rohangálnod indulás előtt, értékes perceket veszítve!

Határidőnapló!

Igyekezz mindig odafigyelni arra, hogy rendszeresen, jól vezess egy határidőnaplót, amibe minden lényeges eseményt beleírsz! Az Uptostyle shopban beszerezhető Els&Nel határidőnapló azért is tökéletes választás, mert egy kivehető éves kisnaptárat is tartalmaz, amiben azonnal látod mikor hova kell menned, mit kell csinálnod! Ha munka után esetleg két meetingre is hivatalos vagy és azok a város ellentétes pontjain vannak, akkor tudsz elég időt hagyni a kettő között, hogy időben odaérj mindegyikre.

Korábbi időpont!

A krónikus késésben szenvedő barátaidnak mindig fél órával korábbi időpontot adj meg! Így garantáltan nem maradsz le sem a mozikezdésről, sem a vacsoráról, ráadásul magadat is megkíméled egy sor idegeskedéstől a várakozás miatt!

Tervezés!

Amikor van egy kis extra időd, ne kezdj bele olyan feladatokba, amikkel tudod, hogy nem fogsz végezni a következő találkozóig! Ahelyett, hogy még elmosogatnál vagy rendet raknál az íróasztalodon, inkább indulj el időben, legyél te az első a meetingen vagy edzésen és készülj rá kicsit lélekben a következő feladatodra!

IMG_3400
munka

Kávé, kávé, kávé!

Valljuk be, hogy a reggeli kávéfőzésre nincs mindig idő! Pedig sokkal gazdaságosabb, mint út közben megállni valahol és a szükséges koffein adagot megvenni! Fektess be egy időzítős kávéfőzőbe, és ébredj minden reggel a kedvenc feketéd illatára vagy ébredés után legyen az első dolgod, hogy elindítod a kávéfőzőt és a kedvenc újrahasznosított bögrédben viszed magaddal munkába az éltető nedűt!

Indulás!

Sokszor belefutsz az utcán olyan régi ismerősbe, akivel évek óta nem találkoztál és beszéltél, de ilyenkor úgy érzi, hogy mindent tudnod kell róla, ami óvoda óta történt vele? Ez persze biztos, hogy akkor történik, mikor nagyon sietsz…tanulj meg udvariasan, mégis határozottan szólni, ha menned kell!

Jelezd a fontos eseményeket!

Nem elég, ha egy órával korábban kapsz észbe, hogy lassan el kéne indulnod egy megbeszélésre! A fontos üzleti találkozók vagy meetingek előtt állíts emlékeztetőt a telefonodra, hogy tudd mikor kell taxit hívnod vagy mikor indul a villamosod!

Tiszteld mások idejét!

A késés a következő mondat nonverbális kommunikálása: „A te időd nem ér annyit, mint az a dolog, ami miatt késtem.” Senkinek nem esik jól, ha a partner minden egyes megbeszélt időpontról elkésik. Sokat segít, ha észben tartod, hogy mások ideje is pontosan ugyanolyan értékes, mint a sajátod!

UPTOSTYLE 1

A bevett, rossz szokásokon, mint amilyen a késés is, nagyon nehéz változtatni! De lassan, apró lépésekben haladva, odafigyelve, előre megtervezve a napjaidat lehetséges! Csak akarnod kell!