Tavaszi méregtelenítési tippek

A tavaszt az energikusság, a megújulás és a tisztulás jellemzi, ez pedig egy remek időszak arra, hogy egészséged szempontjából támogasd szervezeted és újra egyensúlyba kerülj a szürke, téli hétköznapok után. A következőkben felsorolunk néhály olyan tippet, amikkel te is gond nélkül és hatékonyan tudsz testileg és lelkileg regenerálódni.

Étkezés, mikrozöldségek

A természet változása frissít és ösztönöz a külső és belső megújulásra, ezért talán nem véletlen, hogy karácsony és húsvét között van a nagyböjt időszaka is. Ha nem is vonod meg magadtól a húst, mindenképpen tarts olyan napokat, amikor könnyebb ételeket fogyasztasz sok zöldséggel és gyümölccsel. A napsugarak által töltődhetünk, azonban szervezetednek továbbra is szükséges a megfelelő vitaminbevitel. Tavasszal a mikrozöldségek, a zsenge, rostokban gazdag kiegyensúlyozott étrend a méregtelenítés szinte legfontosabb elemei. Kiváló vitamin és ásványi anyag forrás a lencse-, a lucerna- és a búzacsíra is, amikkel nemcsak színesítheted, hanem ízesítheted is szendvicseidet vagy leveseidet.

UPTOSTYLE 1
UPTOSTYLE 2

Folyadékbevitel

Ne feledkezz meg a napi folyadékbevitelről se. Nemcsak sportolás és mozgás során kell elegendőt inni, munka, tanulás és vezetés közben is segít ébernek maradni és a fáradékonyság ellen is szükséges a megfelelő hidratálás. A víz mellett a gyümölcs-smoothiek vagy zöldség juice-ok is energiabombaként szolgálnak, így akár a napi kávét ezekkel is helyettesítheted. A gyömbérből vagy citromfűből készített teák felgyorsítják az anyagcserét, nyugtató és gyulladáscsökkentő hatásuk mellett pedig immunerősítőek és a bőrtápláláshoz is hozzájárulnak.

Mozgás

A napok hosszabbodásával és a jobb idő beköszöntével a szürke, téli napoknak búcsút inthetünk. Nyár felé szeretnél formában maradni? A rendszeres sport vagy mozgástevékenység kis energiaráfordítással segíthet abban is, hogy könnyen, stresszelés nélkül érd el a kívánt formád vagy csak azt, hogy jól érezd magad. A méregtelenítés fizikai hatása valóban segíthet neked ebben, azonban semmiképpen sem szabad önsanyargatásba kezdened. Egy rövid, pár perces vagy egy hosszabb sétát a munkaidő végezetével érdemes beiktatnod mindennapjaidba, de futócipődet és biciklidet is előveheted, hogy kényelmesen, mégis hatékonyan vágj bele a testmozgásba.

UPTOSTYLE 3
UPTOSTYLE 4

Hív a természet

Tölts minél több időt a friss levegőn, hétvégi programjaidat is szervezd úgy, hogy elegendő időt kint lehess a szabadban. Tavasszal a jó idő és a gyenge napsütés remek alkalom, hogy kirándulást szervezz egyedül vagy barátaiddal. A napfény hívogató ereje hamar feltölt és hangulatodat is javítja, de ha be van borulva az ég, akkor is érdemes kilátogatni a természetbe, mert a kibújó növényzet, és a friss levegő megnyugtató és relaxációs hatást fejt ki. A szabadban töltött idő a pihenést és a nyugodt éjszakákat is támogatja, az alvás pedig nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozott mindennapokhoz.

Mentális megtisztulás és új szokások

A méregtelenítéssel csökkenteni lehet a káros anyagok (például a cukor vagy az alkohol) fogyasztását, azonban fontos tudnod, hogy ezek a tippek nem egyik napról a másikra fognak segíteni abban, hogy formába lendülj vagy abban, hogy elméd megtisztuljon. Fokozatos változtatással és odafigyeléssel, például napirended megtartásával és új rituálék bevezetésével, viszont észre sem fogod venni, hogy milyen eredményes tudsz lenni. Szánj magadra minden reggel legalább 3—5 percet egy rövid meditáció vagy olvasás erejéig, meglátod, hogy jobban fogok érezni magad.

UPTOSTYLE 5
UPTOSTYLE 6

Váltott zuhany

Frissítsd fel magad hideg-meleg váltózuhannyal. Elsőre ijesztőnek tűnhet, de ha rendszeresen végzed el ezt a módszert, akkor bőröd feszesebbé és puhábbá válhat. A vérkeringés felpezsdítésével élénkebb lehetsz, valamint a váltott zuhany az immunrendszerre is jótékony hatással van, mert javítja az ellenállóképességet és a nyirokrendszert, ezzel beindítva a szervezet méregtelenítését.

Ezekkel az egyszerű, de hagyományos praktikákkal te is energikusan és fitten várhatod a jó időt, és a tavaszi fáradtságot is elkerülheted tanácsainkkal.