Profi, elérhető, és egy kicsit furcsa: ez a The Ordinary márka

A közösségi média népszerűségének köszönhetően szinte lehetetlen elmenni a The Ordinary termékek mellett. Az opálos üvegek, tubusok és pipetták szinte kötelező kiegészítői lettek a fürdőszobai polcoknak. Ha kicsit is érdekel a szépségápolás, és szeretnéd megtudni, hogy mit is tudnak ezek csodálatos szérumokat, amikért százezrek rajonganak – köztük mi is -, akkor a megfelelő cikket hoztuk el neked. 

A brand a kanadai DECIEM cég alá tartozik, amely már 10 csodás márkával gazdagította a nemzetközi beauty-palettát. A The Ordinary márkával már egy korábbi cikkünkben is találkozhattál, így most az UPTOSTYLE csapatának kedvenc termékeit ismerheted meg bővebben. 

A professzionális bőrápoló család 2016-2017 folyamán ellepte a közösségi médiát, a kozmetikusoktól a laikusokig mindenkit meggyőzött természetes összetevőivel, és az egyes szérumok szakértőén összerakott tartalmával. A szlogenjük szerint “abnormal beauty company” csapata minden nap keményen dolgozott a közösségi médián, ahol elképesztően aktívan tartják a kapcsolatot a vásárlókkal és segítenek nekik minden apró kérdésben.

A szállítás szuper gyors, a csomagolás szemet gyönyörködtető, a tartalom pedig elképesztő, ár-érték arányban a piac jelenlegi legjobb szereplője, és a leginkább laikus-barát márkája. Most pedig szeretnénk részletesen bemutatni néhány terméket a saját tapasztalataink alapján.

UPTOSTYLE 1
UPTOSTYLE 2

Barbi: Amino Acids + B5, Hyaluronic Acid 2% + B5, Natural Moisturizing Factors + HA

Sok időbe telt, mire kitapasztaltam, milyen típusba is tartozik a bőröm: leginkább kombináltnak mondanám, ugyanis bizonyos részeken szárazabb, a legtöbb helyen pedig inkább zsíros, viszont rendkívül vízhiányos.

Ez utóbbi orvoslására kezdtem el használni az Amino Acids + B5 csodaszert, mely a bőrben alapvetően is megtalálható nagy mennyiségű aminosav tartalmával, valamint természetes hidratáló elemekkel (NMF-ekkel) javítja a bőr vízháztartását, ezáltal rugalmassá téve a bőrt, így minden bőrtípusra ajánlott. Rendszeres eleme a reggeli rutinomnak – használata során azt tapasztaltam, hogy a bőröm sokkal puhább, a szem alatti karikáim halványabbak, nem utolsó sorban pedig kiválóan tudok rá sminkelni, ami nálam nagyon fontos szempont.

Hogy még inkább fokozzam a hatást, rendszeresen (nem csak az Amino Acids + B5 használatával egyidőben) használom a Hyaluronic Acid 2% + B5 terméket, melyet egyszerűen imád a bőröm – szinte minden egyes rutinba beépítem valahogy, hiszen nincs olyan vegyület, amellyel keverve irritációt okozna.

Végül, minden esti rutint Natural Moisturizing Factors + HA hidratálókrémmel zárok, melynek könnyed textúrája, mégis szuper tápláló összetétele tökéletesen működik kombinált bőrömön, zsíros érzet helyett reggelre csak a puhaság marad.

Lilien: Hyaluronic Acid 2% + B5, Natural Moisturizing Factors + HA, AHA 30% + BHA2% Peeling Solution, Niacinamide 10% + Zinc 1% Serum 

A Hyaluronic Acid-et és a Natural Moisturizing-ot napi szinten használom, reggel és este is. Textúrájuknak köszönhetően a szeles, hidegebb téli évszakokban és a meleg, párás nyári hónapokban is egyaránt megállják a helyüket. 

A heti rendszerességgel használt AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution-t nagyon szeretem, csodákat művelt az eleve problémás bőrömmel. Ez volt az első olyan termék, amellyel gyors, hatékony és nem mellesleg látványos változást tudtam elérni.

Miután kialakult egy jól működő rutin, ráadásul a The Ordinary termékek híresek a jól kombinálhatóságukról, így beszereztem a Niacinamide 10% + Zinc 1% Szérumot, melyet esténként szoktam használni. Az utóbbi két szérum az örök kedvenc, amit mindig előre megrendelek, amikor már látom, hogy nagyon kevés van az üveg alján. 

UPTOSTYLE 3
the ordinary

Gréta : Hyaluronic Acid 2% + B5, Natural Moisturizing Factors + HA, Granactive Retinoid 5% in Squalane, Matrixyl 10% + HA

A többiekhez hasonlóan nekem is a Hyaluronic Acid 2% + B5 vált be a napi hidratálás terén. Ehhez hasonló szérummal még nem találkoztam, és évek óta a fürdőszobám elengedhetetlen kelléke. Nappali arckrémnek a Natural Moisturizing Factors + HA-t ajánlom, mivel más termékekkel is jól működik, egy egyszerű sminknek is jó alapot ad. 

A Granactive Retinoid 5% in Squalane egy olaj bázisú Retinoid, ami antiaging, így hatékony a korai ráncok megelőzésében és eltűntetésében is. Esténként szoktam használni, mivel UV érzékennyé teszi a bőrt, és reggelre sokkal kipihentebb és simább a bőröm. Kiegészítésként az arcbőröm, vagyis a szemkörnyékem megóvásához a Matrixly 10% + HA-t használom, szintén esténként. Ez egy egyszerű szemkörnyékápoló, mely gyorsan fejti ki hatását. 

Kíra : Caffeine Solution 5% + EGCG, Lactic Acid 5% + HA,  100% Niacinamide Powder

A Caffeine Solution 5%-ot én is kifejezetten a szemem alatti karikákra használom. Eléggé világos a bőröm, így a sok tanulás, monitor előtt ülés, esetleg az előző napi pohár bor mind-mind meglátszik a bőrömön. Már a második üvegnél tartok a szérumból és egy hét után látszódott az eredmény. A karikáim halványultak és szinte sosincs “puffadt” tekintetem. Reggel és este, egy-egy cseppet teszek a szemem alá, majd körbemasszírozom. Egy üveg legalább 3 hónapig elég. Szóval akinek eleve karikás a szeme és hajlamos a puffadásra, annak egy must-have! 

Másodikként a Lactic Acid 5% + HA-t próbáltam ki, ami egy tejsavas hámlasztó. Elsősorban a bőröm tisztítására szereztem be ezt a terméket, de mint később kiderült, a korai ráncokkal is felveszi a harcot. A bőrápolás mindig is fontos volt számomra, így ezt a hámlasztót is újra fogom vásárolni. Heti kétszer használom az esti rutinom részeként. Miután megtisztítottam az arcomat, egy-egy cseppet teszek az arcomra, majd finom mozdulatokka bemasszírozom. Majd folytatom a rutinomat az olajokkal és hidratáló krémekkel. 

UPTOSTYLE 4
the ordinary

Utolsó kedvencem pedig a 100% Niacinamide Powder, melyet más termékekkel együtt kell használni. Én a nappali arckrémemmel szoktam összekeverni, majd az arcomra vinni. A Niacinamide, más néven B3-vitamin a bőr regenerálásához járul hozzá. Emellett segít eltüntetni a látványos pórusokat és azonnal megszüntetni az arc csillogását. Mindennapi használatra ajánlom, minden bőrtípusra, hiszen a jó vitaminokból sose elég. Fontos, hogy bizonyos termékek “nem jönnek ki egymással”, így amikor a Lactic Acid 5% + HA-t használom, aznap este a Niacinamide kimarad a rutinomból.

Nóri: Caffeine Solution 5% + EGCG

Az első és egyelőre egyetlen olyan termék, amit a szemem környékére használok. A Caffeine Solution 5% + EGCG olyannyira bevált nekem, hogy azóta nem is kellett új termékkel kísérleteznem. Bevallom, elsőként a kedvező ára fogott meg, túl sokat nem is vártam tőle, azonban szerencsére kellemesen csalódtam a termékben. Karikákkal egyelőre kevésbé, viszont puffadt szemekkel már egészen régóta harcolok, ám a szérum alkalmazása óta sokat javult a helyzet. Reggel és este is használom, körülbelül 2-3 cseppet masszírozok a szemkörnyékre, szinte azonnal felfrissíti a tekintetemet és csökkenti a szemeim alatt lévő puffadást. Imádom, hogy könnyed állagú, ezért hamar beszívódik, így 1-2 perc múlva folytathatom az arcápolást rutinom következő lépésével. Ha egy hatásos, de pénztárcabarát szemkörnyékre való terméket keresel, akkor mindenképp próbáld ki ezt a minden bőrtípuson használható szérumot.

UPTOSTYLE 5

Te próbáltad már valamelyik terméket a The Ordinary kínálatából? Ha még nem, akkor reméljük, hogy most meghoztuk a kedved hozzá! Ritka ugyanis az olyan márka, aki valóban ilyen minőséget és értékeket közvetít. Neked mely termékek a kedvenceid?