Szupergyors és hatásos arcápolási tippek az rohanó mindennapokra

Szeptember eljöttével te is tapasztalhattad, hogy sokkal kevesebb időd jut magadra. Legyen szó egyetemről, gimiről vagy egy új munkahelyről, egy biztosan közös: a kényelmes napi rutinoknak búcsút kell mondanod. Az alábbiakban szeretnénk pár hasznos tippel megkönnyíteni a mindennapjaid!

arcápolás

Arcpakolás  munka közben

Egy arcpakolás, akármilyen márkájú is, több idővel jár. Elsősorban azért mert a legtöbb ilyen terméket legalább 10 percig rajta kell hagyd az arcodon, másrészt pedig feltenni és lemosni sem egyszerű. Hogy összekösd a kellemeset a hasznossal, mielőtt otthon leülsz tanulni vagy dolgozni, tedd fel a pakolást, így miközben szárad, nyugodtan tanulhatsz. Mi ezt a szuper L’amia Arcpakolást ajánljuk, amely sárgarépamag olajjal, narancsvirág aromavízzel és kakukkfű mézzel teszi frissé és puhává arcbőröd. 

UPTOSTYLE 1

Alapozó helyett csak korrektor

Az idő pénz – tartja a mondás, ezzel az apró és nagyon egyszerű “trükkel”, időt és pénzt is megtakaríthatsz. Mindössze annyi a titok hogy hagyd ki az alapozót, hiszen míg egy jó korrektor elfedi a korrekcióra szoruló bőrhibákat, az alapozó inkább csak “egységesít”. Amellett hogy kevesebb időt töltesz a fürdőszobában, a bőrödnek is jót teszel,hisz egy réteggel kevesebb smink kerül fel az arcodra.

UPTOSTYLE 2

No makeup-makeup

Ha nincs sok időd, de sminkelni mindeképp szeretnél, egy szempillagöndörítő és egy kis szempillasmirál csodákra képes. Emellet egy szépen ívelt, kiszedett szemöldök már önmagában is összeszedett, ápolt külsőt kölcsönöz és még sminkelned sem kell hozzá. Természetes és kevésbé időigényes, mint minden reggel hosszú perceket tölteni a tökéletes smink elkészítésével.

UPTOSTYLE 3

Szappan – avagy gyors és hatásos bőrápolási alternatíva

Ha nincs sok időd egy egész bőrápolási procedúrára, a peelinget (nem szemcsés bőrradír) kiválthatod egy alapos, házi szappanos arc mosással. Ez azért jobb, mert a házi szappan szépen és kíméletesen oldja le a bőr elszarusodott rétegét, ezáltal jobban felszívódnak a hatóanyagok, így frissebb, simább bőrt eredményezve. Ezután mindenképp használj hidratáló arckrémet, hogy még puhábbá és egészségesebbé varázsold az arcbőröd!

UPTOSTYLE 4

Spórolj időt a hajmosással,hogy egészségesebb legyen a hajad

Érzékeny téma a hajmosás, hiszen valaki számára a napi rutin része, ám mostanra a szakemberek is megerősítették, hogy egészségesebb három-öt naponta hajat mosni. Így a hajhagymáid is fellélegezhetnek. Bár tudjuk,  hogy nehéz megállni,

arcápolás

ha eddig naponta mostál hajat, de gondolj bele, hogy ezzel az apró változtatással mennyi időt spórolsz magadnak, amit akár a kikapcsolódásra is fordíthatsz! A leszokásban nagy segítséget nyújtanak a száraz samponok, melyek újra frissé és puhává varázsolják a hajad. Ha számodra is fontos az állatok védelme és a természetes hajápolók használata, az Oway termékek egyszerre biztosítják mindkettőt! 

Reméljük ötleteinkkel segítettünk időt spórolni, így még több időd jut a tanulásra vagy a munkára – de a pihenésről se feledkezz el! Neked milyen time saver ötleteid vannak a sulikezdésre?

Szupergyors és hatásos arcápolási tippek az rohanó mindennapokra

Mi lehet letisztultabb és harmonikusabb a skandináv designnál? A japán stílus a harmóniára, természetességre fekteti a hangsúlyt. A higgye életstílussal összefonódó minimalista dán design és az elegáns, természetközeli japán stílusú lakberendezés tökéletes fúziója a Japandi.

Minimalizmus-elegancia

A két stílus legesztétikusabb gondolatait ötvözi a Japandi. Jellemző, hogy letisztult, minimalista, elegáns, de mindeközben a lakások összképe végtelenül hangulatos, otthonos és jól hozza a hygge érzést.

Mint a dán tervezésnél is a japandi is különös figyelmet fordít a fényre. Nagy ablakok, világos terek, gyertyák, különleges csillárok és lámpák. Mellőzi a fölösleges dolgokat. A tárgyak funkcionálisak, az elrendezésük pedig átgondolt, megtervezett. Az asztalokon, legyen az egy ebédlő vagy egy dohányzó asztal, esetleg éjjeli szekrény, csak egy-két dolog kap helyet, nincs zsúfoltság. Az asztalokon többnyire könyv, vagy, növény helyezkedik el.

UPTOSTYLE 8

HA kiszeretnél emelni valamit használd ezt a parallaxot


Színvilágát tekintve a Japandi stílus monokróm, kedvelt a fekete fehér, de a pasztellszínek sem szorulnak háttérbe. leginkább a púderrózsaszín és a szürke meleg árnyalatainak társítása a legotthonosabb. A nappalik fő dísze lehet például egy különleges, modern csillár. A Japandiba általában 1-1 olyan tárgy jelenik meg, ami a modern művészetet idézi. Legyen az csillár, érdekes váza, gyertyatartó. Ha megtetszett a stílus, könnyedén áttervezheted a lakásod egy központi helyét, ha a következő szempontokat figyelembe veszed.

UPTOSTYLE 9

Természetesség, harmónia

A növények is fontos szerepet játszanak az összkép kialakításában. A természetközeliség a szobanövényeken túl megjelenik abban is, hogy a berendezési tárgyak javarészt természetes anyagokból készülnek. Különösen kedvelt a fa, kerámia, illetve az egyedi kézzel készült termékek. Különleges anyagtársítások figyelhetők meg, különösen a bútorok terén, ahol a fa és a fém találkozása meglehetősen gyakorinak mondható, a végeredmény pedig maga az elegancia.

Színvilágát tekintve a Japandi stílus monokróm, kedvelt a fekete fehér, de a pasztellszínek sem szorulnak háttérbe. leginkább a púderrózsaszín és a szürke meleg árnyalatainak társítása a legotthonosabb. A nappalik fő dísze lehet például egy különleges, modern csillár. A Japandiba általában 1-1 olyan tárgy jelenik meg, ami a modern művészetet idézi. Legyen az csillár, érdekes váza, gyertyatartó. Ha megtetszett a stílus, könnyedén áttervezheted a lakásod egy központi helyét, ha a következő szempontokat figyelembe veszed.

Szerezz be egy szobanövényt!

A divat körforgásában élünk. Nem kivételek ez alól a szobanövények sem. Az igazán kedvelt, mintákon, divatlapokon is visszaköszönő Filodendronnal valójában már mindannyian találkozhattunk nagyszüleink nappalijában, idős rokonaink otthonában. Most pedig a hangulatos, modern otthonod részeként is megállja a helyét. Amennyiben egy nem túl nagy igényű viszont annál szebb növényt szeretnénk, jó választás lehet az anyósnyelv (szobai szanszeivéria) ami kiváló oxigéntermelő, vagy a bambusz. Az utóbbi azon kívül, hogy érdekes, mint színeit, mint formáját tekintve, sokféle méretben, illetve formában megtalálható, egzotikus fűféle.  Ha asztalod díszének választod a növényt, és a hasznosság fontos szempont számodra az Aloevera egy szuper választás. Amellett, hogy esztétikai élményt nyújt, egyes fajtáinak levelei bőrápolószerként, kozmetikai célra is felhasználhatóak.

UPTOSTYLE 10
UPTOSTYLE 11

Fények, hangulat

A gyertya fénye a dán lakás designhoz szorosan kapcsolódik, hiszen hozzátartozik a higgye életérzéshez a lángok meleg fénye.Ugyan kandalló építésre nem mindenhol van lehetőség, egy jól megválasztott gyertyatartó remek hangulatot kölcsönöz és melegséget visz a helyiségbe.Válassz olyat, amit egy vékony fémkeret szegélyez, legyen modern, egyszerű és letisztult. És figyeljük rá, hogy ne legyen zsúfolt az, ahova helyezzük. Bár az egyszerűség, letisztultság a fő irány, egy díszesebb, kirívóbb csillár még egy minimalista otthonban is méltó dísz lehet. Főleg, ha rendelkezésünkre áll nagyobb belmagasság vagy egy üres tér. A hangulatos világítás egy otthonból sem hiányozhat. Összességében minimalizáljuk a tárgyak számát, szelektáljunk az alapján mi szükséges és mi fölösleges, engedjük be a lehető legtöbb fényt, helyezzünk el egy növényt. A sok fehér szín mellé válasszunk még egy domináns árnyalatot, ez lehet halvány púderszín vagy egy mély, meghatározó, sötétebb árnyalat. De mindig tartsuk szem előtt, hogy melegséget vigyen az otthonunkba, ne legyen túl hivalkodó. Gyertyák, puha takarók, és már élvezhetjük is a Japandi által otthonunkban létrejött kényelmet, nyugalmat és letisztult látványt.

Képek forrása: Pinterest

Ez a stílus kifejezetten olyanoknak kedvez, akik kedvelik a jól megtervezett enteriőrt, funkcionalizmust, minimalizmust és a letisztult elegáns látványt, de szeretnek otthonos, kényelmes környezetben kikapcsolódni. A Japandi nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igazán otthon érezhessük magunkat, hiszen fontos, hogy ne csak egy lakásban éljünk, hanem otthonunknak tekinthessük azt.Reméljük ez a betekintő egy kis áttekintést biztosított ennek a stílusnak az elsajátításához a saját otthonodban is.