Rázódj vissza a hétköznapokba! – Így kezd magabiztosan a Szeptembert

Nagy nehezen, de megérkezett a Szeptember is. Néhányan visszaültek az iskolapadba, mások maradnak home officeban és vannak olyanok, akiknek még mindig nem biztos, hogy mit tartogat ez a szemeszter. A visszatérés a munka világába, a rohanós reggelekbe és a megannyi tennivaló kavalkádjába nem a legegyszerűbb. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amik megkönnyíti a napjaidat és segítenek visszarázódni a rohanó mindennapokba.

Tiszta otthon, tiszta lap 

A nyár végi nagytakarítás, a régi könyvek, papírok és füzetek szelektálása már megszokott program sokunk számára, de ne felejtsd el az online térben való takarítást is. Rendszerezd az alkalmazásokat, a gépeden rakj mindent a megfelelő mappába. Ha a környezetedben sikerült rendet rakni és megválni a felesleges dolgoktól, akkor tiszta lappal indíthatod a tanévet. Könnyebb lesz a tanulás vagy a munkavégzés, ha a figyelmedet semmi sem tereli el. Már sok rendszerező applikáció közül választhatsz, melyek segítségével minden fontos teendőt és információt egy helyen tárolhatsz.

UPTOSTYLE 1
UPTOSTYLE 2

Fedezd fel a közelben lévő helyeket!

Mielőtt a sietős reggelek és a kapkodós délutánok átveszik az uralmat a hétköznapjaid felett, érdemes felfedezni a munkahelyed vagy az egyetem környékén lévő helyeket. Látogasd meg a kávézókat, éttermeket és a könyvtárakat, amelyekben produktív időt tölthetsz el az órák közötti szünetekben is. Érdemes ezekre a helyekre elmenned napközben, hogy nyugodtan folytathatsd a tanulást, a munkát vagy megpihenj. Ha pedig eleged lett a munkából, a kávézók kiválóak egy-egy barátaiddal eltöltött délutánra vagy estére. Ha egy kicsit kikapcsolódsz fejben, a nap hátralévő részében jobban fog menni a koncentrálás.

Környezettudatosan elvitelre

A reggeleid meggyorsítása érdekében érdemes előre elkészíteni a másnapi reggelidet vagy ebédedet. A Fenntartható hazai piacunkon megtalálhatod a te életviteledhez legjobban passzoló terméket. Így nem csak hatékony leszel, de környezettudatos is! Válassz olyan recepteket, amik sokáig frissek maradnak, így másnap is élvezheted az ízeket. Hidd el, egy későn kelős reggelen hálás leszel magadnak, hogy előre gondolkodtál és spóroltál pár percet magadnak.  Ne felejtsd otthon a hordozható csészédet sem! Töltsd tele otthon kávéval, vagy ebbe kérd a napi koffein adagod a kedvenc kávézóhelyeden! 

UPTOSTYLE 3
szeptember

Tervezés az ismeretlenbe

Ebben a félévben nehéz előre megtervezni a programokat és eseményeket. De egy körülbelüli tervet nyugodtan összeállíthatsz. Szerezz be egy falinaptárat vagy egy határidőnaplót, melyekbe előre bele írhatod a vizsgát, meetingek időpontjait. Ha újra online oktatás lesz, egy heti rendszerező segíteni fog a határidők megtartásában, a beadandók időben való elkészítésében. Erre pedig mindenképpen szükséged lesz, hogy ne legyél elhavazva és jusson idő magadra is. Az átláthatóság érdekében használj különböző színű tollakat a programokhoz: legyen más-más színes a személyes, munkahelyi és iskolai teendőkhoz. A noteszed legyen mindig nálad, így biztos minden információ és feljegyzés belekerül.

Öltözz praktikusan!

Lefekvés előtt nézd meg a másnapi időjárás előrejelzést és annak megfelelően rakd össze a szettedet. Így meggyorsíthatod a reggeli rutinodat és nem a korai órákban kell kapkodva felöltöznöd. Ilyenkor fogja el az embert az érzés, hogy nincs mit felvennie és szinte ‘üres’ a ruhásszekrény. Vásárlások során próbálj időtálló darabokat keresni és egy kapszulagardróbot kialakítani. Ezáltal, a ruhatárad darabjai egymást fogják kiegészíteni és minden passzolni fog mindennel. 

UPTOSTYLE 4
UPTOSTYLE 5

Én-idő a zsúfoltságban

A rengeteg munka és tanulnivaló mellett könnyedén megfeledkezünk önmagunkról, ami stresszhez és kimerültséghez vezethet. Fontos, hogy most is tudatosan szánj időt magadra, mint amikor időd annyi volt, mint a tenger. Ugyanúgy tervezd meg ezt az eseményt is, mint bármelyik találkozót. Te döntöd el, mennyi én-időre van szükséged ahhoz, hogy feltöltődj a hétköznapok során és újult erővel kezdj neki az előtted álló teendők listájához. Szervezz családi programot, vagy tölts el egy estét a barátaiddal. Nézz meg egy jó filmet vagy menj el színdarabra a hozzád legközelebb lévő társulathoz. Ne feledkezz meg arról sem, hogy egy pihentető alvás is segít feltöltődni!

 

Ez a stílus kifejezetten olyanoknak kedvez, akik kedvelik a jól megtervezett enteriőrt, funkcionalizmust, minimalizmust és a letisztult elegáns látványt, de szeretnek otthonos, kényelmes környezetben kikapcsolódni. A Japandi nagy hangsúlyt fektet arra, hogy igazán otthon érezhessük magunkat, hiszen fontos, hogy ne csak egy lakásban éljünk, hanem otthonunknak tekinthessük azt.Reméljük ez a betekintő egy kis áttekintést biztosított ennek a stílusnak az elsajátításához a saját otthonodban is.