Nyaralj itthon! – A legszebb hazai úticélok

A 2020-as év eddig olyan dolgokkal lepett meg minket, amik által az életünk, életvitelünk átalakítására kényszerültünk. Nincs ez máshogy az utazással sem, ugyanis nem lövünk le poént azzal a ténnyel, hogy utazni most sokkal biztonságosabb belföldön, mint külföldön. Szerencsére számos csodálatos hely van itthon is, ahova érdemes 2-3 napos vagy akár egy hetes kikapcsolódást is tervezni. A lenti cikkben összeszedtünk Nektek néhány olyan úticélt, ahova szerintünk feltétlenül érdemes ellátogatni a nyári szezonban.

Nyíregyháza

Az ország keleti részén található város egyik leghíresebb látványossága a Nyíregyházi Állatpark, ahol több, mint 5000 állatot láthatsz, hiszen ez Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkja. Ha kirándulnátok, ne hagyjátok ki a Sóstói-erdőt, ahol nyáron mezítlábas sétában is részed lehet a Kneipp-kúra keretein belül. Ha szereted a természetes vizeket, akkor a Sóstói-tóhoz is látogassatok el, ahol csónakázni és fürdőzni is tudtok egyaránt. A tó közelében egy élményfürdő is található, ahol szintén tudtok hűsölni a forró nyári napokon.

UPTOSTYLE 1
UPTOSTYLE 2

Keszthely

A Balaton nyugati fővárosaként is szokták emlegetni a zala megyei várost, ami a turisták kedvelt célpontja. Azonkívül, hogy közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el, olyan látnivalókban bővelkedik mint a barokk stílusú Festetics-kastély vagy a Balatoni Múzeum, ahol megismerheted a tó élővilágát. A városon belül több strand is található, az idei nyári szezonra pedig egy óriáskereket is felállítottak, amiből lélegzetelállító panoráma nyílik a Balatonra és a környező településekre. Ha a környéken jártok, mindenképp látogassatok el a gyenesdiási Mónisütibe, ahol isteni sütiket és biokávét is kóstolhattok. 

Szeged 

A Tisza partján helyezkedik el a napfény városa, Szeged. A belvárosban sétálva tekintsétek meg a Dóm épületet a Dóm téren, a szecessziós Reök-palotát (ezt érdemes belülről is megcsodálni), illetve az Új Zsinagógát. Sétáljatok át a Tisza felett a Belvárosi hídon, este pedig kóstoljátok meg a híres szegedi halászlevet. Ha hiányzik a természet vagy hűsölnétek egyet a melegben, akkor irány a Füvészkert, ahol indiai lótuszt, kakaófát és agávét is láthattok.

UPTOSTYLE 3
UPTOSTYLE 4

Tihany

A Balaton északi partjának ékköve Tihany, mely méltán híres a visszhangról és a lila levendulamezőkről. Strandolás előtt vagy után tekintsétek meg az apátságot, ahonnan mesés kilátás nyílik a Balatonra. Ha nem a levendula szezonban érkeztek, akkor se aggódjatok, ugyanis az apátság környékén számos helyi árustól/termelőtől tudtok levendulát vagy azzal bolondított termékeket szerezni. Ha megéheztetek, irány a Malackrumpli, ahol termelői alapanyagokból készítik el a finom fogásokat.

Eger

Eger és környéke szintén megér egy látogatást. A Bükk hegység lábánál elhelyezkedő városban mindenképp látogasd meg a nagy történelmi múltú egri várat vagy a 40 méter magas minaretet. Ha fürdőznétek, ne hagyjátok ki a Török fürdőt, melynek kupoláját körülbelül 200.000 darab aranyozott mozaikkal burkolták. Ha szeretitek a finom borokat, látogassatok el a Szépasszonyvölgybe, ahol több tucat helyi pince reprezentálja az egri borvidék ízletes borait. Az egri bikavért vétek lenne kihagyni!

 

UPTOSTYLE 5
UPTOSTYLE 6

Pécs

Ha egy kulturálisan pezsgő helyre szeretnétek ellátogatni, akkor irány Pécs! A városban olyan török-kori emlékeket láthattok, mint Gázi Kászim pasa dzsámija vagy Idrisz baba türbéje. Látogassatok el a mediterrán hangulatú város Zsolnay negyedébe is, ahol műemléképületeket, szobrokat és különböző kiállításokat tekinthettek meg. Mielőtt nekiláttok a napi programoknak, fogyasszatok el egy kiadós reggelit a Reggeli nevű egységben. A várostól mindössze egy órányi vonatútra található a villányi borvidék, ahol pompás környezetben kóstolhattok zamatos borokat.

Reméljük, hogy a fenti ajánlónk meghozta a kedveteket az itthoni nyaraláshoz, higgyétek el, rengeteg élménnyel fogtok gazdagodni amellett, hogy így a magyar szállásadókat és szolgáltatókat is támogatjátok!