Hogyan éld túl a munkában töltött időt az ünnepi időszakban

A munkahely típusa nagyban megszabja, hogy van-e lehetősége ez embernek a karácsonyi időszakban, ünnepek között szabadságot kivenni. Nagy hajtásban, sok feladat, teendő mellett nem is szívesen kérsz szabadságot, a karácsonyi pihenés és az új év közti időszakban azonban így kevesebb energiával, lelkesedéssel vágsz neki az új feladatoknak. Ennek ellenére, hogy mégis jobban teljen a munkában töltött idő és még elegendő vitalitásod és kreativitásod is legyen, pár semmiségnek tűnő, mégis lényeges apróságot megtehetsz.

Legyél akár a munkahelyeden vagy akár home officeban, a téged körülvevő emberek, kollegák nagyon fontos tényezői a jó hangulatú, produktív munkavégzésnek. Tarts szüneteket két elvégezendő feladat között, ilyenkor megtudod tervezni az ajándékokat a családnak, barátoknak. A két ünnep között is lehet, hogy dolgoznod kell, de az ünnepi hangulatot könnyen visszahozhatod miközben visszarázódsz a munkába. Készíts magadnak, esetleg a kollegáidnak is egy igazi karácsonyi forró italt, legyen az tea vagy forró csokoládé. A barátokkal való ajándékozást és ünneplést időzítsd a két ünnep közé, ha az időd engedi. Próbálj mindent megszervezni előre, hogy ne akkor keljen aggódni az elvégezendő teendők listáján. Ha nem sikerül betartani, akkor se keseredj el!

munkában kávé
budapest

Az ebédszünet kihasználása is segít jobb hangulatba kerülni. Ha különben nem is szoktál a munkahelyen kívül ebédelni, inkább otthon csomagolsz magadnak ennivalót, akkor is szánj időt arra, hogy ebben az időszakban barátokkal, munkatársakkal kisétálj, egyél valami finomat, igyál meg egy jó kávét és beszélgess. Rendeljetek a kedvenc éttermedből és miközben hazafelé sétálsz vagy vissza a munkahelyedre próbálj a jelenben maradni és csodálni az épületeket. Az utcák karácsonyi fényben úsznak, ünnepi dekoráció mindenütt. Egy rövid séta után a friss levegőben már nagyobb kedvvel fogsz visszatérni a munkában eltöltött időhőz.

Most már hivatalosan is ‘Michael Bublé időszak’ van. Ünnepi zenék hallgatása munka közben, apró dísztárgyak, melyek már a karácsonyt idézik, beltéri fényfüzérek, pár illatos gyertya, ezek mind segítenek abban, hogy könnyebben teljenek a napok az ünnepek alatt és között, gyorsabban menjen az idő, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy letelt a munkaidő. Alakíts ki egy munkasarkot ha otthonról dolgozol és díszítsd fel azt is, mint ahogy a munkahelyeden tennéd. Készíts természetes alapanyagokból díszeket, mint például a szárított narancs, így nem csak spórolsz de még a környezetre is odafigyelsz!

karácsony

Reméljük sikerült pár ötletet adnunk hogyan vészelheted át a munkában töltött időt  az év utolsó heteiben.