Karrier kisokos

Mi leszel, ha nagy leszel? – hangzott el a kérdés kismilliószor gyerekkorunkban. A válasz persze sosem volt egyértelmű, sokan fiatal felnőtt korukig töprengenek azon, hogy mivel szeretnének majd foglalkozni, valamint rengetegen váltanak pályát karrier útjuk kellős közepén is. Ha a fenti táborok egyikébe tartozol vagy csak szimplán érdeklődsz a karrier téma iránt és szeretnél inspirálódni, akkor olvasd el alábbi cikkünket, melyben olyan szakmákat mutatunk be, melyek már a jelenben is meghatározók, a jövőben viszont még nagyobb szerepet fognak kapni, hiszen ezek az állások lehetőséget nyújtanak nekünk arra, hogy home office-ban dolgozzunk, akár egy másik országból is. 

A vírus megjelenése egyébként is felgyorsította a remote munkák felé tartó irány kialakulását, rengeteg cégnél bebizonyosodott, hogy nem kell bent ülni ahhoz, hogy elvégezzük a munkát. Elég egy laptop + wi-fi, s kezdődhet is a munka!

Programozó

Napjaink egyik felkapottabb szakmája a programozó. A digitális világ térnyerése miatt egyre több ilyen szakemberre lesz szükség, így ha szeretsz analizálni, kidolgozni egy megoldást és eközben minden felmerülő problémát feltárni és megoldani, akkor a programozó szakmát neked találták ki! Itthon és külföldön is könnyen elhelyezkedhetsz vele, rengeteg erre irányuló képzést találsz a neten, ráadásul a legtöbb tanfolyam végén fix állást is kínálnak. Win-win szituáció, ugye?

karrier kisokos
karrier kisokos

Online marketing specialista

Kevés olyan cég létezik már manapság, ahol ne foglalkoznának a marketinggel a megnövekedett kereslet és kínálat miatt. Online marketingesként rendkívül sokrétű feladataid lesznek: az adott vállalat weboldalával, social media felületeivel kell majd foglalkoznod, miközben online és e-mail kampányokat menedzselsz, PPC hirdetéseket futtatsz és keresőoptimalizálással kapcsolatos feladatokat látsz el. Ne ijedj meg, ezek mind szuper és izgalmas feladatok, a végén pedig a cég növekedése a Te érdemed is lesz!

Újságíró 

Ha az újságírással kacérkodsz, akkor az a szuper hírünk van, hogy ez a szakma már nemcsak nyomtatott formában létezik, hanem digitálisan is! Elhelyezkedhetsz egy online magazinnál (kiadónál is), reklám- és PR ügynökségeknél, de akár freelancer is lehetsz, így több helyre is be tudsz dolgozni. Ehhez a szakmához elengedhetetlen a kiváló íráskészség és nyelvtani ismeretek, valamint a gazdag szókincs. Egy-egy anyag elkészítéséhez nyugalomra lesz majd szükséged – az a szuper, hogy a közeli parkból egy pokrócon fekve is elvégezheted a munkádat – ekkor jönnek majd a legkreatívabb gondolatok!

karrier kisokos
karrier kisokos

Grafikus

Ha mindig is szerettél rajzolni, kiváló esztétikai érzéked van és szereted folyamatosan fejleszteni magad, akkor válaszd a grafikus pályát. Ezzel a kreatív szakmával elhelyezkedhetsz egy kiadónál, reklámügynökségnél, tervezőstúdióban, de akár egy multinacionális nagyvállalat kommunikációs osztályán is. A grafikusok sokszor kapnak teljesen szabad kezet a tervezéstől a megvalósításig, így a legizgalmasabb designoknak csak a képzeleted szabhat határt! Ha nem szeretsz elköteleződni, ezt a munkát űzheted freelance módban is, így saját magad vezetője lehetsz.

Projekt koordinátor

Ha mindened a szervezkedés, szereted a határidőket és a több kisebb feladat egyidejű menedzselését, akkor a Te szakmád a projekt koordinátor lesz. Itt több adminisztációs feladattal kell számolnod, viszont tudjuk, hogy enélkül egy vállalat sem maradna talpon, hiszen ez is a mozgatórugók egyike. Ha jól zsonglőrködsz a feladatokkal, akkor akár több projekt is futhat majd egyszerre a kezeid között. Legyen szó kozmetikai vagy energetikai iparról, projekt koordinátori vagy menedzseri állást könnyen fogsz majd találni bárhol.

karrier kisokos
karrier kisokos

Webshop adminisztrátor

Egyre több webshop jelenik meg szerte a világon és ezeket üzemeltetni is kell. Egy webshopnak állandóan napra késznek kell lennie, hogy a lehető legtöbb vásárló igényét ki tudja elégíteni. Ha ezt a munkát választanád, nem árt ha képben vagy a legújabb technológiákkal, ismersz 1-2 webshop motort és CRM rendszert. Jó, ha bírod a monoton feladatokat, hiszen például a több száz vagy ezer termék feltöltése, frissítése akár több órát vagy napot is igénybe vehet. Az online vásárlás fénykorában hasznos, ha ilyen tudással is rendelkezel. Apropó, a mi webshopunkban jártál már?

Reméljük, hogy hasznosnak találtad a fenti karrier kalauzt és tudtunk Neked inspirációt adni a jövőbeli remote munkád kiválasztásához. A legfontosabb pedig, hogy szeresd, amit dolgozol és máris nem munkának fogod felfogni!