5+1 dolog, ami nélkül nem indulhat az iskolakezdés

Már javában zajlik a szemeszter és lassan októberbe csöppenünk át. Visszaültünk az iskolapadba, elkezdődtek az előadások és visszarázódtunk a rohanós reggelekbe. Az elmúlt időszak után nehezebb a visszaállás a hétköznapokba, ezúttal az iskolakezdés is döcögősebben indult. Összegyűjtöttünk 5+1 tippet, amelyekkel könnyebben indulhat az iskolakezdés. 

Divatos, mégis praktikus

A megfelelő táska kulcsfontosságú, hiszen mindig veled van, strapabíró és nélkülözhetetlen. A szeptemberi editorialunkban a legújabb Rains táskákat mutattuk be, melyek nem csak praktikusak de esztétikailag is kifogástalanok. Egy jó táska nem csak funkcionális szerepeket tölt be, de az aznapi szettedet is fel tudja dobni, sőt kiegészíti. Ha úgy érzed, még nem találtad meg a legmegfelelőbbet az iskolakezdésre, akkor olvasd el “A tökéletes táska, személyre szabva”című cikkünket. Szuper, részletes útmutatót találsz, hogy könnyedén eligazodj a táskák tengerében. 

iskolakezdés
iskolakezdés

Elnézést a késésért! 

Nincs olyan, akinek a szájából még nem hangzott volna el ez a mondat. Nehéz visszaszokni a kora reggeli kelésekre és felgyorsítani a reggeli készülődést. A pontosság nagy erény, melyet majd a leendő munkahelyeden is megkövetelnek, ezért nem árt, ha időben elkezdesz fejlődni ezen a téren. Egy letisztult, minőségi karóra lehet az outfited éke, úgy, hogy mindig a pontosságra sarkalljon. A Hodina órák széles választékából mazsolázhatsz, melyek közül biztosan megtalálod a stílusodhoz legjobban passzoló darabot. 

Mindent egy füzetbe

Ha te is gyorsan elfelejtesz mindent, vagy éppen a telefonba írsz mindent, majd sose nyitod meg többet, akkor van egy jó hírünk számodra. Csodás, minimalista Els & Nel noteszei kétségkívül meghozzák majd a kedved a jegyzeteléshez, a márka 2020-as határidőnaplóját pedig akciósan tudod beszerezni az utolsó 3 hónapra, erre a szemeszterre. Ha már a 2021-es verzióval szemezel, hamarosan az is érkezik! Jegyezz fel minden fontosabb eseményt, írd bele a születésnapokat, a dolgozatok időpontját esetleg egy elkövetkezendő találkozó helyét és idejét.  

iskolakezdés
iskolakezdés

Stílusos és környezettudatos

Ha már mindent bepakoltál a táskádba és már nincs hely egy nagy kulacsnak, akkor a Memobottle-re mindig számíthatsz. Kialakításának köszönhetően a lapos üveg bármelyik táskádban elfér, pont mint egy A5-ös füzet. Ahhoz, hogy figyelni tudj az órákon és egész napra megmaradjon a reggeli lendület, nélkülözhetetlen a megfelelő hidratálás. Ha te is szereted kávéval indítani a reggelt, majd napközben is tartani a koffein adagodat, akkor a Frank Green hordozható kávéspoharait neked találták ki! Nézz szét a Webshopunkban még több környezettudatos kiegészítőért!

Rutin felezés 

A reggeli kapkodásban sokszor nem találjuk a megfelelő termékeket a fürdőszobában. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha csak a szükséges és sokszor használt pipere dolgokat tárolnánk a neszeszerünkben. Szánj egy délutánt a már rég nem használt terméket kiselejtezésére. Fontos azonban, hogy ezután se halmozz fel újra felesleges termékeket, melyeket hirtelen felindulásból vásároltál. Viszont ha spórolni szeretnél és természetes dolgokat szeretnél a bőrödre kenni, akkor olvasd el a cikkünket, melyben megtudhatod hogyan készíts el egy bőrradírt otthon már megbúvó alapanyagokból! 

iskolakezdés
iskolakezdés

Tudatos, minden szempontból

Ha már megvan a táskád, az írószerek és a lelkesedés, szinte már készen is állsz az iskolakezdésre. Ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen a testedre is oda kell figyelni. Fontos a rendszeres testmozgás és a tudatos táplálkozás. Természetesen a sok tanulás és elfoglaltság mellett nehéz időt szakítani a mozgásra, de próbálj naponta legalább 10-15 percet erre szánni. Legyen akár egy reggeli jóga vagy egy délutáni HIIT Cardio a szobádban. Nem kell azonnal életmódot változtatni, csak apránként beépíteni az életedbe az új, jó szokásokat. 

Az egyetem elkezdése vagy csak a visszaszokás a sulis hétköznapokba nem könnyű. Reméljük, a tippjeinknek köszönhetően egy lépéssel egyszerűbb lesz az idei iskolakezdés és az elkövetkezendő tanulós hónapok.