Zero waste termékek, amik megkönnyítik a mindennapokat

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a zero waste életmód, azonban sokan még mindig nem mernek belevágni a környezetbarát alternatívák használatába, mert szkeptikusak azok praktikusságával kapcsolatban. Szeretnénk ledönteni a tévhiteket és bemutatni neked, hogy mennyi olyan zero waste termék létezik, amelyek megkönnyítik a mindennapi életet!

Ételhordás zero waste módra

Az igazi zero waste életmód ugyan arra törekszik, hogy csökkentsük a pazarlást és csak a legszükségesebb dolgokat vásároljuk meg, mégis rengeteg olyan termék létezik, amik megvásárlásával nagyban hozzájárulhatsz Földünk megóvásához. Ezen zero waste termékek használatával kiküszöbölheted az egyszer használatos műanyag zacskókat, alufóliákat és folpakokat, amik lebomlás nem létező, ugyanis csak mikroműanyagról mikroműanyagra bomlanak – sosem tűnnek el a föld felszínéről. Csomagold a tízóraidat vagy uzsonnádat újraszalvétába, a piacra vagy a boltba pedig járj saját táskával, amibe beleteheted a pékárukat és a gyümölcsöket. Mindkét környezetbarát alternatíva kis helyet foglal, viszont annál praktikusabb, ráadásul a designe-ról sem kell lemondanod értük!

 

zero waste
zero waste

Fenntartható nyári viselet

A fast fashion borzasztó környezetszennyező hatásaival bizonyára te is tisztában vagy, mégis nagyon nehéz ellenállni az olcsó, divatos és mindig megújuló kínálatnak a fast fashion üzletek polcain. Mi mégis arra szeretnénk ösztönözni, hogy a sok felesleges ruhadarab helyett – amiket kétévente egyszer ha fel tudsz venni – alakíts ki egy kapszula gardróbot, így elkerülheted a “nincs egy göncöm sem, amit felvehetnék” effektust, hiszen egymással remekül kombinálható ruhadarabjaid lesznek.

Nincs ez másképp a fürdőruhákkal sem, ugyanis egy jó minőségű darab éveken át hű társad lesz a nyári szezonban, és nem kell minden évben újabb köröket tenned fürdőruha vásárlás ügyben. A Philomén hazai márka újrahasznosított anyagból készít időtálló, különleges fürdőruhákat és bikiniket – több színben és formában. 

Fontos a hidratálás…

…de ne vásárolj PET palackot! Talán azt gondolod, nehéz megoldani, hogy mindig újra tudd tölteni az üvegedet, amikor szükséged van rá, de hidd el, a legtöbb közösségi téren, illetve a kávézókban is van erre lehetőséged. A Refill projekthez csatlakozó éttermek száma pedig egyre csak növekszik!

Az elképzelhető legpraktikusabb, BPA mentes, újrahasznosítható, zero waste termék, amit csak találhatsz, a Memobottle, ami formájának köszönhetően könnyen belefér kézitáskádba, hátizsákodba, laptoptáskádba vagy éppen a zsebedbe is. Úgy tervezték, hogy oda is elférjen, ahová egy normál palack sosem tudna. A prémium minőségű Memobottle Slim egy rozsdamentes fém kupakkal érkezik, ami cseppmentesen zár. A kávéimádók figyelmébe pedig a Frank Green hordozható kávés poharat ajánljuk!

zero waste
zero waste

Nehéz napok könnyedén 

Tudtad, hogy egy nő átlagosan körülbelül tizenkétezer darab tampont vagy intimbetétet használ el élete során? Sokan bele sem gondolnak, mennyi veszélyes hulladékot termelünk ezen termékek használatával. Mégis milyen zero waste termékekkel tudnád helyettesíteni az eldobható betéteket, amik ráadásul műanyag tartalmúak, és a legtöbb esetben nem lebomló műanyagba vannak csomagolva? A This is Redy csapata megalkotta a ma már számos színben és fazonban elérhető menstruációs bugyikat, amelyek segítségével nagyban csökkentheted ökológiai lábnyomodat! Ha szeretnéd az év minden napján kényelmesen érezni magad, akkor ideje leváltanod a műanyag betéteket és tamponokat This is Redy menstruációs bugyikra!

Fenntarthatóság a telefonon

Telefonunk védelme igencsak fontos: ha baleset éri a készüléket, a lehető legkevesebb sérülés következzen be, és ne kelljen több tízezer forintokat költeni a javításra, esetleg újat venni. Így hát egy ütésálló tok elengedhetetlen, sőt, a klassz mintájú darabokból nem elég egy példány! Hogy mindenféle színben pompázhasson telefonunk hátlapja, bizony nem lebomló műanyag tokokat veszünk, amik hamar elszíneződnek – sok esetben nem a legjobb minőségű termékek. Azonban az Itrend megalkotta a tökéletes zero waste terméket: a 100%-ban lebomló, teljesen komposztálható tokokat, amik karc- és ütésállóak, ráadásul többféle szín és minta közül is válogathatsz.

zero waste

Bíztatunk, hogy válts környezetbarát alternatívákra és csökkentsd ökológiai lábnyomod, így egy lépéssel közelebb kerülve a zero waste életmódhoz! Ezekben a zero waste termékekben garantáltan nem fogsz csalódni, ha pedig még több ökobarát darabra vágysz, nézz szét a többi fenntartható cikkünk között!