Fenntartható kiegészítők

Napjaink már-már legfontosabb témája nem más, mint bolygónk megóvása, saját és további generációk jövője érdekében. Ennek okán kétségtelenül cselekedni kell, a jó hír pedig, hogy kis lépésekben te is tehetsz érte – kezdve például olyan egyszerű dolgokkal, mint hogy a kiegészítők terén is fenntartható megoldásokat keresel. Cikkünkben olyan fenntartható kiegészítőket mutatunk be, melyek amellett hogy teljes mértékben környezetkímélőek, abszolút követik a mai trendeket is! 

 

Telefontok

A manapság kapható telefontokok jelentős része műanyagból készül, ráadásul mindenki tisztában van vele, hogy a külföldről rendeltek nagyjából ugyanannyi ideig bírják, és még olcsóbbak is. Ha neked ilyenből több is lapul a fiókodban, akkor itt az ideje átváltanod egy környezetbarát verzióra: válassz 100% Eco tokot a Vates-től! Nemcsak a művészetek iránti tetszésed fejezheted ki velük, de anyagát tekintve tökéletesen védik a telefonodat. Alap funkcióin kívül érdemes megemlíteni azt is, hogy ezek a fenntartható kiegészítők egyedileg tervezettek, valamint 100%-ig komposztálhatóak, így akár egy low-waste kiegészítőnek is besorolható.

Táskák bevásárláshoz

A bevásárló szatyrok ideje szerencsére már kezd kimenni a divatból, és egyre többen térnek át más fenntartható kiegészítőkhöz: a többször használatos szütyőkhöz, táskákhoz. A magyar Printa csapata új szintre emelte a bevásárló cekker fogalmát és megalkotta a 100% pamutból, esetleg lenből készült, különleges, kézzel készült mintákkal ellátott zsákokat. A különböző méretű zsákok kiválóan alkalmasak a bolti és piaci bevásárláshoz, ezen felül pedig a szimpla hétköznapokhoz is tökéletes társnak bizonyulnak – esti  kiruccanásokhoz vagy a vízpartra -, ugyanis fénykorukat élik ezek a pillekönnyű, egyszerűen kezelhető fenntartható kiegészítők. Biztosan te is megtalálod magadnak a tökéletes táskát, hiszen az egyediség itt nem szab határt – különleges és páratlan mintákkal ellátott szütyőkkel találkozhatsz már akár a hazai piacon is!

Modern kulacs

Talán mondanunk sem kell, hogy mennyit segíthetsz a bolygón azzal, ha újratölthető kulacsot hordasz magadnál ahelyett, hogy minden alkalommal vásárolnál egy PET palackos ásványvizet a boltban. A retro kulacsok helyett azonban szerezz be egy Memobottle-t, ami mindamellett hogy BPA mentes, újrahasznosítható is, így jogosan kerül a fenntartható kiegészítők közé. Formáját tekintve rendkívül praktikus, így könnyedén beteheted egy kisebb táskába, vagy akár a laptopod mellé is. Ezeket a letisztult, lapos palackokat többféle méretben is megtalálhatod, így igényeidhez megfelelően tudsz választani, megvásárlásával pedig a rászorulókat is támogatod!

UPTOSTYLE 2
coconut cosmetics

Ajakápoló

Ha kiegészítőkről van szó, akkor nem feledkezhetünk meg a mindennap használatos kozmetikumokról sem, amik a táskáink elengedhetetlen kellékei. Ilyen például az ajakbalzsam, ami minden évszakban alapfelszerelésnek számít. A Coconutoil Cosmetics Bio Levendulás Ajakápolója egy állatkísérlet-mentes, 100%-ban bio és újrahasznosított, tökéletes fenntartható kiegészítő lehet a száraz, kicserepesedett ajkaknak, illetve rúzsozás előtti alapnak is kiváló. Nyugodt szívvel lehet használni akár sebes, rovarcsípéses vagy ekcémás bőrre is hámosító hatása végett, vazelin tartalma miatt pedig már a napi egyszeri használata tartós hidratáltságot nyújt.

Ékszer

Vásárolj hazai tervezőktől, kézzel készített ékszereket! Legyen inkább két pár tervezői darabod mint tizenöt fast fashion, így könnyebben törekedhetsz az egyediségre, és a fenntarthatóságot is támogatod. Válassz egy UPTOSTYLE Handmade kollekciós darabot, melyek mindegyike kifinomult, mégis statement darab, és biztosan nem fog belőle száz szembejönni veled az utcán! A tervezői darabok feldobhatnak egy egyszerűbb outfitet, de akár leegyszerűsíthetnek egy különlegesebbet is. A bemutatott darabok süthető gyurmából készültek, így kiérdemlik a fenntartható kiegészítő címkét. 

IMG_0292.jpg
FrankGreen_Original_cup_4

Hordozható kávésbögre

Belegondoltál már abba, hogy hány műanyag, esetleg papír kávéspoharat dobtál a szemétbe a tartalma elfogyasztása után? Meglepően sokat, ugye? Remek hírünk van, ugyanis a hordozható kávésbögre is lehet nagyszerű fenntartható kiegészítő! Alternatívája lehet például a Frank Green pohár, ami 100%-ban újrahasznosítható kopolimerből készült, ebből adódóan pedig BPA mentes is. Belső része szagmentes, így nem a pohár, hanem a kávé ízét fogod érezni. Letisztult színei által pedig egy kifinomult kiegészítőre tehetsz szert, ami jól mutat majd az asztalodon, valamint menet közben a kezedben is. 

Reméljük, hogy kedvet kaptál egy-két (vagy az összes) fenntartható kiegészítő beszerzéséhez, hogy ezzel csökkentsd az ökológiai lábnyomod és óvd a környezetet!