Slow November – 3+1 tipp a tudatos vásárláshoz

Az idei november kicsit más lesz. Kicsit lelassulunk és a tudatosságra helyezzük a fókuszt. Szeretnénk, ha a kapkodást és a meggondolatlan vásárlásokat felváltanák a megfontolt döntések, s hogy a mennyiség helyett a minőség legyen a szempont. Lenti cikkünkben bemutatjuk Neked a Black Friday-t leváltó új, fenntartható és tudatosabb szemléletünket, a Slow Novembert. Lassíts le velünk Te is!

Mint azt már biztosan tudod, az Uptostyle-nál kiemelt hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, a minimalizmusra és a tudatos életmódra. A webshopunkban található termékek éppen ezért korlátozott számban elérhetőek, illetve egytől egyig olyan márkáktól származnak, akik osztják nézeteinket, és céljuk a hasonló értékek közvetítése vásárlók számára. Kis vállalkozásként a Black Friday számunkra nem közönségünk őrült pénzköltésének elősegítéséről és a minél nagyobb haszonszerzésről szól, hanem arról, hogy kisszámú árukészletünk utolsó darabjai is szerető gazdára leljenek, illetve hogy a régóta áhított, minőségi, drágább termékeket most Te is könnyebben megszerezhesd, ezért idén úgy döntöttünk, hogy a Black Friday helyett Slow Novembert tartunk annak érdekében, hogy átgondoltan és alaposan mérlegelve hozhass döntéseket a vásárlásoddal kapcsolatban. A Slow November időtartama alatt egyes termékre kedvezményt kapsz az oldalunkon egészen a hónap végéig. 

munkában kávé
UPTOSTYLE 1

Gondold végig

Ha szeretnéd elkerülni az impulzusvásárlásokat, készíts egy bevásárlólistát mindarról, amire már régóta vágysz, és úgy gondolod, mindenképpen szükséged van rá. Szánj rá időt és gondold végig, hogy milyen darabokra lehet szükséged a ruhatáradba vagy az otthonodba. A véggigondolásban segíthet, ha mész egy kört és szemügyre veszed a már meglévő dolgaidat. Az áhított darabokat akár táblázatba is rendezheted, megjelölve, hogy mire mennyit szánnál, felállítva egy fontossági sorrendet. A Slow November elveit követve nyugodtan hagyj pár napot a végleges döntésig, aludj rá egyet (kettőt) bátran. Ez segíthet abban, hogy a tudatosság ösvényén maradj, és ne csábulj el értelmetlen dolgok iránt. Ha azok közé tartozol, akik már tudnak ilyenkor a karácsonyi ajándékokon gondolkodni, akkor érdemes ilyen téren is körülnézni, hátha pont kedvezőbb áron tudod beszerezni azt a gyertyát a legjobb barátnődnek, amire már olyan régóta vágyik.

Fő a nyugalom

Fontos, hogy a vásárlás ne egy feszült, stresszes folyamat legyen, amikor a többiekkel versenyezve össze-vissza kattintgatsz az oldalak között, hogy a tiéd lehessen a kiszemelt darab. Ha megvan a listád, csak készítsd elő, rakj be valami jó zenét, és élvezd a kényelmes, megfontolt és átgondolt vásárlást. A nyugodt lelkiállapot kulcsfontosságú, hiszen feszült vagy szomorú hangulatban az ember sokkal inkább hajlamos hatalmas összegeket elkölteni teljesen felesleges dolgokra, meggondolatlanul. Ráadásul zaklatott állapotban egy online rendelés során még az adataid megadásában is ejthetsz hibákat, melyek utólagos javítása és orvoslása rengeteg kellemetlenséget, bonyodalmat okozhat és még az idődet is vesztegeted vele. Az UPTOSTYLE által meghirdetett Slow November során több mint két heted lesz arra, hogy beszerezhesd a kívánt holmit, így az idő nálunk nem fog sürgetni és ez segít majd átgondolt döntést hozni. Szánj időt a webshop átböngészésére, s ha megtetszik valami, segíthet a választásban, ha megnézel róla pár inspirációs fotót a neten vagy valamelyik közösségi platformon (pl. Instagram vagy Pinterest).

otthoni kikapcsolódás
őszi otthon

Tudatosság mindenek felett

Az UPTOSTYLE jelszavai közé tartoznak a tudatosság és a fenntarthatóság. Shopunkba igyekszünk olyan márkák termékeit elhozni Neked, akik hasonló értékeket képviselnek, mint a miénk. Annak érdekében, hogy a fenntarthatóságot támogasd és tudatos vásárlóként tekinthess magadra, igyekezz etikus márkáktól, kisvállalkozásoktól vásárolni, hiszen ezzel nem csak őket, hanem a környezetet is támogatod. Próbáld meg elkerülni a fast fashion boltokat és kutass egyedi darabok után, amik kevesebb eséllyel jönnek szembe veled az utcán. Támogasd a hazai tervezőket vásárlásoddal, vegyél inkább kevesebb, de minőségi darabokat, amik évekig a ruhatárad vagy otthonod részét képezik majd. Hidd el, szuper érzés lesz rájuk nézni, illetve hordani őket abban a tudatban, hogy etikus márkától vásároltál.

Kell ez nekem?

Mielőtt véglegesítenéd a vásárlást, még egyszer győződj meg róla, hogy a megfelelő termékek, megfelelő darabszámban vannak-e a kosaradban. Ha eltértél a bevásárlólistádtól, mert közben megláttál valami olyat, ami korábban lemaradt róla, nyugodtan vedd meg, de előtte mérlegelj – biztos, hogy arra is szükséged van? Tedd fel magadnak a kérdést: “Valóban kell ez nekem?” Biztos, hogy olyan érzéseket fog kelteni benned, amit Te vársz tőle? A legfontosabb szempont, hogy ne a kedvezmény mértéke határozza meg, jól döntesz-e, hanem hogy tényleg használni/hordani fogod-e a darabot, tudod-e hova tenni a lakásban, tudod-e mivel kombinálni stb. Ha a válaszod mindenre egy átgondolt „igen”, akkor irány a kassza.

őszi otthon

Reméljük, ezek az apró tippek számodra is segítenek kizárólag olyan dolgokat beszerezni a Slow November alkalmával, melyek hozzájárulnak boldogságodhoz, a mindennapi életed megkönnyítéséhez és a lelki egyensúlyodhoz egyaránt! Kezdd el összeállítani bevásárlólistádat már most, és válogasd ki kedvenceidet webshopunkból!