A kuckózós esték alapkellékei

Az őszi-téli hónapok beköszöntével a nyári meleget a hűvös, ködös és havas időjárás váltja fel. Annak, akinek az ősz vagy a tél a kedvenc évszaka, már biztosan nem kell bemutatni azt a fantasztikus érzést, hogy egy-egy kuckós este egy pihe-puha takaró és egy meleg tea társaságában mennyire feltölti az embert. Ha viszont eddig a hideg időszakot lehangolónak tartottad, cikkünk elolvasása után ez garantáltan változni fog!

A hideg évszakok ízei

A hidegebb évszakokban sem szabad felhagyni a jobbnál jobb receptek kipróbálásával. Lehet, hogy ebben az évszakban a hozzávalók listája nem olyan széles, de a sütőtökös, almás és körtés finomságokkal soha nem lehet mellélőni. Az őszi-téli hónapok egyik legnagyobb slágere a sütőtök, mely minden évben új receptekben tűnik fel és a vele alkotott furcsa párosítások különleges gasztronómiai élményt nyújtanak. Próbáld ki az otthon is elkészíthető pumpkin spice lattét, ami már jó ideje a kedvenceink között van. Ha nem szereted a sütőtökös recepteket, akkor az almás vagy a körtés sütemények is tökéletesen megállják a helyüket, ízletes finomságok lesznek az asztalon. Irány a konyha!

őszi esték
őszi esték

Illatok kuckózáshoz

A megfelelő illatgyertya kiválasztása nehéz tud lenni, ha a különleges illatokat kedveled. A gyertya nemcsak hozzájárul a hangulathoz a lakásodban, de bármilyen szobát igazán otthonossá tud varázsolni. Személyes kedvenceink a P.F Candle illatgyertyái, melyek nem hasonlíthatóak össze a hagyományos változatokkal, hiszen a különleges illatuk mellett a gyertyák designja sem mindennapi. Amennyiben a rossz idő miatt nincs lehetőség kimenni csak gyújtsd meg az Apple Picking változatot és az illat máris a nedves, fás erdő puha tölgymohás talaját idézi elő a szobában. A szezonális kedvenc pedig nem más, mint a Spiced Pumpkin gyertya, ami a frissen sült sütőtök illatára emlékeztet. Ha inkább az erőteljesebb illatokat kedveled akkor a Teakwood & Tobacco illatgyertyát Neked találták ki. Az édeskés pipadohány illata égés közben szabadul fel, melyet a narancs és erdei bogyós gyümölcsök egészítik ki. Ez utóbbi illat pedig már a karácsonyi hangulatot is meghozhatja Neked.

Meleg zoknik

Mi is lehetne annál jobb érzés, mint az iskola vagy a munka végeztével hazaérni, majd felhúzni a lábadra egy puha zoknit. Azoknak, akik szeretik megmutatni a variációkat az utcán is kedvez a mai divat, hiszen az utóbbi pár évben a cipő-zokni kombináció nagyon népszerű lett. Ha Te inkább a visszafogottabb darabokat kedveled, akkor érdemes körülnézni az Odd Pears kínálata között. Itt a hipszter daraboktól a letisztultig minden megtalálható, melyekből kedvedre válogathatsz és dobhatod fel hideg időben a kedvenc szettjeidet akár otthon, akár az utcán.

őszi esték
corina-chirilescu-InaqLpWphkA-unsplash

Slow living magazinok

A rohanós hétköznapokból nehéz kiszakadni, hiszen az már az életünk részét képezi. Egy fárasztó nap után hazaérve érdemes félretenni a munkát és egy kis én időt tartani, ehhez a Kinfolk, valamint a Cereal magazin tökéletesen hozzájárulnak. Ezek a  gyönyörűen tördelt életmód-kiadványok az örökös kedvenceink lettek az évek során, hiszen mindegyik letiszult,  Instagram-kompatibilis külsővel, illetve tartalmas belsővel rendelkezik. A Cereal félévente jelenik meg és minden fejezet különböző történetet ölel fel emberekről, helyekről, termékekről. A Kinfolk szezonálisan található meg az újságosoknál, mely a  slow living fanjainak egyértelmű kedvence. Ha felkeltette az érdeklődésed valamelyik és szívesen megvásárolnál egyet, akkor ezt az online shopban megteheted!

Írj bakancslistát

Érdemes minden évszak elején végiggondolni, hogy mik a megvalósításra váró céljaid az elkövetkezendő hónapokra. Ezeket a terveket legjobb ha le is írod, hogy biztosan ne felejts el  semmit belőle. Erre a célra tökéletesen megfelelnek az Els & Nel noteszei, egyszerűségük révén nőknek és férfiaknak egyaránt megfelelnek. Amikor a listát írod fontos, hogy minden olyan dolgot papírra vess ami számodra örömet okoz:  mint meginni egy forró csokit, a kedvenc filmed  vagy egy nagyot sétálni a színes levelekkel díszített lombok között. Ezek az apró dolgok azok, amik feltöltenek és boldogabbá tesznek. Egy szó, mint száz: Bakancslista készítésre fel!

őszi esték

Reméljük, hogy ötleteinkkel sikerült feldobni az elsőre unalmasnak tűnő hidegebb napokat és meghozni a kedved a kuckózáshoz!