Zergi Borbála – Arkk Copenhagen nagykövet

Az Arkk Copenhagen egy fiatalos, lendületes, kifnomult márka. Éppen ezért a brand hazai képviselői is eleget tesznek ezen leírásnak! Legújabb kampányunkban számos inspiráló és rendkívül tehetséges, kreatív fiatalt ismerhetsz meg. Tudj meg még többet az Arkk Copenhagen szemléletéről és hogy miért is választja sok magyar fiatal ezt a különleges cipőmárkát!

Zergi Bori, 27 éves fotográfus mesél nekünk a következőkben a kreativitásról, a munkája iránti szenvedélyéről és hogy miért áll olyan közel a szívéhez az Arkk és a márka munkássága.

Mikor kezdődött el a fotózás iránti szenvedélyed? Mindig is tudtad, hogy a fotózás világa vonz?

Valamikor középsulis koromban kezdett el érdekelni a fotózás, úgyhogy nagyjából 8-10 éve. Akkor kezdtem el keresgélni a saját stílusomat, amit szerintem mára már sikerült megtalálnom, de mindig szeretek kísérletezni, kicsit kilépni a komfortzónámból. A fotózás számomra nem csak egy munka, kikapcsolódás is.

Milyen egyéb dolgokat csinálsz kikapcsolódásképp? Mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet a fotózáson kívül?

A fotózás mellett imádok krimiket, sci-fiket olvasni és nézni, nagyokat sétálni a környéken, ha szép az idő. Szeretek úszni és táncolni, a mozgás fantaszikus stresszlevezetés számomra. Nagyon szeretek utazni, így ha alkalmam van egy-egy különleges helyre ellátogatni, mindig nagy örömmel tölt el. Egyébként szenvedélyesen gyűjtök mindenféle apró kincset akár az utazásaimról is, amiket például lakásdekorációs elemként hasznosítok.

Bori
UPTOSTYLE 1

Ezek az utazások biztosan nagyban inspirálnak és hozzájárulnak az alkotáshoz szükséges ihlet megszerzéséhez. Ezeket hogyan hasznosítod a munkád során? Mit jelent számodra a kreativitás?

Ez abszolút így van, minden inspirál, nem csak utazás során, de a mindennapokban is. Lehet az egy illat, egy pillanatnyi érzés, egy rég hallott zene, egy gyerekkori emlék, vagy egy ölelés. Ihletet az új impulzusok, az új emberek, a nyugodt reggelek, a hosszú éjszakák. A kreativitás pedig az én legjobb barátom, vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy a szupererőm. Mindig velem van, elkísér a munkába, segít öltözködni, főzni, élni. A kreativitás az a dolog, amiért minden nap hálát adok, hogy van nekem. A kreativitás az én lelki segélyem, a támaszom, akit bármikor hívhatok.

Mit tanácsolnál azok számára, akik ugyanerre a kreatív pályára lépnének?

A legfontosabb, hogy legyenek kitartóak, lelkesek, alázatosak, és bízzanak magukban. Nyissanak az új dolgok felé, merjenek szembe menni a megszokottal és kísérletezzenek, hogy megtalálják önmagukat. Éljék ki az alkotói szabadságukat és ne hagyják, hogy visszafojtják a bennük rejlő kreativitást. 

UPTOSTYLE 2
UPTOSTYLE 3

Neked mi jut eszedbe a szabadság szó hallatán?

Egyszerűen csak az, hogy jól érzem magam. Nekem az a szabadság, hogy szeretem a munkám, jól érzem magam az életemben, és nem függök senkitől, a magam ura vagyok.

Van olyan hely, ahol különösen nyugodtnak érzed magad és meg tudsz szabadulni a mindennapi stressztől?

Nagyon szeretek a Balatonon nyaralni, de rengeteg más gyönyörű hazai táj látványa is megnyugtatóan hat rám. Szeretem az észeki országok életstílusát, bármelyik skandináv országban jól érezném magam. De mégiscsak azt kell mondanom, hogy az otthonom, ahol a legjobban érzem magam, el tudom magam engedni és kikapcsolni az agyam egy-egy mozgalmas hétköznap után.

UPTOSTYLE 4
UPTOSTYLE 5

A skandináv országok szeretete az öltözködésedben is megnyilvánul. Milyen szempontokat veszel figyelembe, a napi outfited kiválasztásánál?

Teljesen hangulatfüggő vagyok ezen a téren. A téli hónapokban általában a szürke és a fekete színek kísérnek, tavasztól pedig jöhetnek a színek. Általában 2-3 színből áll az outfitem, legtöbbször laza, nem testhezálló ruhákat hordok. Gyakori kiegészítő rajtam a kalap és a fülbevalók. Az utóbbi években pedig gyakran hordok sportcipőket, akár elegáns ruhához is.

Szerinted milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy tökéletes sportcipőnek?

Legyen kényelmes, jó minőségű, vagány! A jól kombinálhatóság sem utolsó szempont.

Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel az Arkk Copenhagen kampányában?

Az Arkk Copenhagen márka szerelem volt első látásra, nagyon tetszenek az egyszerű, de mégis különleges sportcipőik. Több hónap használat után azt kell mondjam, hogy az általam hordott modell nagyon kényelmes, és tökéletesen passzol a gardróbom tartalmához! Mindenkinek tudom ajánlani az Arkk cipőket!

Zergi Bori munkásságát ITT követheted. Ha pedig szívesen olvasnál még többet az Arkk Copenhagen márkáról IDE kattintva teheted meg! Érdemes csekkolni a webshopot is, ugyanis újabb és újabb modellekkel rukkol elő a skandináv cipőmárka!