Must-have cipők a nyárra

Elérkezett a hosszú, forró nyári napok ideje, reméljük te is ki tudod élvezni minden percét. Ahhoz, hogy mindenhol a legkényelmesebben érezd magad, elhoztuk a 2022-es nyár cipőtrendjeit, hogy inspirációt nyújtsunk neked és segítsünk megtalálni azt a nagybetűs darabot, ami ezekben a hónapokban elkísér, bármerre is jársz. Készen állsz?

1. Pántos szandálok 

Bemelegítésnek kezdjünk egy klasszikus darabbal, ami gyönyörűen mutat a karcsú bokán. A pántos szandálok tökéletes kiegészítői lehetnek egy koktélruhának, amit egy esti randevúhoz viselsz, de épp ugyanennyire passzol a kedvenc nyári összeállításodhoz is az utcán. Ha felszeretnéd dobni ezt a tradicionális nyári viseletet, akkor keresd feltűnő, élénk színekben, ugyanis ezek szintén fontos tényezői a szezonnak.

UPTOSTYLE 1
UPTOSTYLE 2

2. „Mule” cipők 

Az úgynevezett „mule” darabok alatt a bebújós papucsok, vagy papucscipők értendők. Ha viseled őket, szinte nem is érzed, hogy a lábaidon vannak, annyira könnyedek és komfortosak. Általában bőrből készülnek, ami sokan hozzátesz a légiességükhöz. Egyébként elég hosszú történelmük van nagyjából a 16. századra visszamenőleg, divattá azonban Marylin Monroe tette, aki egyszerű vonalvezetésű ruhákkal és magas derekú nadrágokkal párosította őket. A 90-es években jelentek meg a színen a platformos mule-ok, amelyek a 2022-es nyár cipőtrendjei között szintén megtalálhatóak.

3. Horgászszandálok 

Tudjuk, a névtől talán te is megijedsz, de azt a képet, ami először eszedbe jut róluk, felejtsd el: a horgászszandálok a legkülönfélébb változatokban tarolnak a szezonban. Mint a mule papucsok, úgy ezek is legtöbbször bőrszíjjal átszőttek, de emellett lehetnek platformosak, kövekkel díszítettek vagy akár élénk színűek is. Így a tradicionális viselet új köntöst öltött, hogy minél több generáció találjon utat ehhez a feltűnő és praktikus lábbelihez.

UPTOSTYLE 3
UPTOSTYLE 4

4. Éktalpú szandálok 

Visszatérünk az eleganciához, köszöntsd az éktalpú szandálokat, és azt a sikket, amit kölcsönöznek. Ha esetleg a magassarkú cipők nem kényelmesek a számodra, de mégis szeretnél magaslatokban járni, akkor mindenképpen ezt a megoldást ajánljuk, hiszen az ékek egyenletesebben oszlatják el a lábra nehezedő nyomást, ráadásul nem viseli meg se a térdedet, se a hátadat. Nyugodtan felveheted merészebb ruhadarabokkal, hogy kombináld a szandál klasszikusságát. 

5. Sneakerek

Ezt biztos nem kell túlságosan megmagyaráznunk, ugye? Sneakerek, sportcipők, minden szezonban, minden mennyiségben. Szoknyával, overállal, farmerrel, a szivárvány összes színével. Iránymutatásként megtekintheted a webshopunkban a magas minőségű Arkk Coppenhagen termékeit. A skandináv márka 2014-ben alakult, létrehozóikat az alkotás és a tervezés folyamata motiválta. A minimalizmus jegyében olyan alapdarabokat válogattunk össze az Arkk surranókból, amelyeket a legkönnyebben tudsz párosítani. 

UPTOSTYLE 5
fafec995692a6b665a03b41a90aa8a13

5+1. Platformok a köbön 

A felsorolásban láthattad, hogy a platformos kialakítás többször is feltűnik, nem véletlenül. A 2022-es nyár cipőtrendjei között ugyanis kevés olyan van, aminek ne lenne magasított változata. A platform-mánia a 90-es években tartolt, idén pedig újra felütötte a fejét. Léteznek platformos mule cipők, pántos szandálok, horgászszandálok, sőt, még flip-flop papucsok is. Ha magas vagy, akkor se rettenj vissza tőlük, hiszen szépen ki fogják emelni a lábadat és a bokádat is.

Ezek volnának az idei nyár must-have cipellői. Sokszínűek, kényelemesek, ízlésesek, de a legnagyobb érdekesség az, hogy időtállóak. Ha megfigyeljük, mindegyik darab trendi volt már egyszer, egy másik időben, más formátumban, nem most tűnnek fel először. Új kinézettel, egy csipetnyi pluszt a gépezetbe téve fedezheted fel a ciklusokban változó divat oly szeretett példányait.