Nyári alapdarabok

Az idei nyár igen lassan, de nagy örömünkre már megérkezett, így mi sem lenne aktuálisabb, mint egy nyári alapdarabok összefoglaló. Cikkünkben szezonális, örök darabokat válogattunk össze, amelyekre minden évben szükséged lehet. Természetesen az aktuális divatot is szem előtt tartottuk, de a minimalista, átgondolt beruházások hívei vagyunk, így kizárólag az időtálló trendeket kevertük a klasszikus nyári alapdarabokkal.

Nyári textíliák 

A természetes anyagok, mint a len, a tencel, a poplin és a duplagéz nyári alapoknak számítanak, hiszen könnyű, jól szellőző, hamar száradó textíliákról van szó. Az ilyen anyagból készült ruhadarabok fénykorukat élik. Nem csak fenntarthatóak és praktikusak a nagy melegben, de némi plusz eleganciát, mégis laza megjelenést kölcsönöznek viselőjének – érdemes közelebbről szemügyre venni ezeknek a finom anyagoknak a textúráját!
A Printa SS21 Breeze kollekciója ezen anyagokból született, nem mellesleg zero waste szabászati megoldásokkal és az UPTOSTYLE által mindig is ünnepelt letisztult stílusban. Érdemes körülnézni a webshopban vagy az üzletben, a tervező, Majoros Zita eddigi egyik legígéretesebb munkája!

Fotó: printa.hu
Fotó: modedamour.com

Viszlát, skinny jeans! 

A skinny farmerek hosszú, töretlen térhódításuk után az elmúlt években határozottan halványulni látszanak, és lassacskán átveszi a helyüket minden, ami laza és wide leg. Egy sikkes culotte nadrágot mindenképp a nyári alapdarabok közé sorolnánk, hiszen kiváltképp kényelmes és szellős viselet, nem mellesleg minden testalkaton előnyösen mutat, amennyiben tökéletesen a megfelelő méret kerül kiválasztásra – ennél a fazonnál ez többszörösen fontos tényező! Ez a nadrág szinte bármivel könnyedén párosítható, sportosabb és kifinomultabb stílushoz is jól passzol, nem igazán lehet elrontani, valóban egy igazi must-have darab. 

À la Parisienne 

A kendő trend már jóval a nyári szezon előtt felfutott, de most bontakozik ki csak igazán! Azonnal izgalmassá és kifinomultabbá varázsol bármely szettet, ám órási tévhit, hogy csak elegáns stílushoz passzol, hiszen egy sportos szettet ugyanúgy könnyedén finomíthatunk vele. Mivel aktuális trendnek számít, és még csak nem is a szezonban született újjá, így a választék mostanra igen bőséges. Szeretünk a hazai tervezők munkáiból szemezgetni, így ismét egy magyar márka alkotását ajánljuk figyelmedbe: az Elysian 12 db tematikus kendővel debütált, amelyek mind igazán egyedi és szemet gyönyörködtető darabok.

Fotó: elysianatelier.com
nyári alapdarabok

Nyári blézer? 

Bátran kijelenthetjük, hogy egy könnyed, laza ing a nyári alapdarabok oszlopos tagja! Úgy gondoljuk, hogy ez a blézer tökéletes nyári megfelelője, hiszen akárcsak az előbbi darab, ez is bármely szettet azonnal “felöltöztet” és sokkal lezserebbé varázsol. Egy vékony inget kedved szerint bármely felsőre vagy ruhára rávehetsz, és a blézerrel ellentétben a nagy hőségben sem okoz majd diszkomfort érzetet. Fázósaknak és a hűvösebb nyári estékhez pedig kötelező!

Statement ékszerek 

A Stella McCartney, a Fendi és a Miu Miu SS21 kifutóján is emlékezetes statement fülbevalókat pillanthattunk meg, és még számos más tervező is élt ezzel a stílussal idén nyáron. Ez a stílus már évek óta virágzik, a saját, kézi készítésű UPTOSTYLE fülbevalóink is erre a trendre hajaznak. Egy statement ékszert még jó szívvel is nehezen nevezhetnénk alapdarabnak, de az UPTOSTYLE fülbevalók letisztultságuknak köszönhetően szinte bármely szettet tökéletesen kiegészítenek és felpezsdítenek. Egy ilyen darab örök kedvenced lehet, még az egyedisége mellett is.

nyári alapdarabok
nyári alapdarabok

Let the sunshine in! 

Egy szép napszemüveg szinte mindenki ruhatárában megtalálható, sőt, kevesen állnak meg az egynél, ám még kevesebben vásárolnak napszemüveget tudatosan. A fast fashion üzletekben rengeteg divatos darabot találni, szuper áron, ám az esetek többségében rossz minőségűek: az élettartamuk szinte egy szezonos. Ez se a bolygónknak, se a pénztárcánknak nem kedvez, ezért célszerű megfontolni egy minőségibb napszemüveg beszerzését, ami aztán a nyári alapdarabok egy fontos kiegészítőjét képezheti majd. Ezeknek általában az UV védelme is megbízhatóbb, amiről szeretünk megfeledkezni, pedig évről évre fontosabb, akár csak a naptej használata. 

Reméljük tetszett a nyári alapdarabok válogatásunk, inspirálódtál, és esetleg még egy gardróbrendszerezéshez is kedvet kaptál cikkünk után!