Bálint Bianka – Arkk Copenhagen nagykövet

Biztosan sokan láttátok már az új Az Arkk Copenhagen cipőket és néhány részletet az izgalmas fotó kampányból is. Újabb izgalmas sorozatunkban még jobban megismerheted ezt a különleges márkát. Most mindent megtudhatsz a hazai márkanagyköveteinktől, amire kíváncsi vagy! A design és az építészet ihlette cipők biztosan épp úgy nagy kedvenceid lesznek, mint a brand hazai képviselőinek, akik egytől egyig rendkívül inspiráló, kreatív egyéniségek.

Kampányunk középpontjában meglepő módon nem maguk a cipők állnak, sokkal inkább személyes kapcsolódás hozzájuk. Bálint Bianka – sokatok által inkább Bianicon néven ismert – 28 éves tetoválóművész osztotta meg velünk gondolatait az Arkk Copenhagen által nyújtott életérzéssel kapcsolatban.

Mikor kezdődött el a tetoválás iránti szenvedélyed?

Csupán néhány éve, 2015 közepén kezdett el érdekelni komolyabban, barátom hatására. Azóta sem csökkent a szakma iránti szenvedélyem!

 

A tetoválás mellett már saját grafikával ellátott termékeket is készítesz, szerinted mitől tűnik ki a munkád a többi tetoválóé közül?

Vicces, de előbb voltak saját mintás termékeim mint ahogy elkezdtem tetoválni. A BIANICON 2014 óta létezik már, de a tetkónak hála ismertek meg többen. Az Instagramon már több, mint 21 ezren követik a munkásságomat, ami szinte hihetetlen és nagyon hálás vagyok érte!

 

Ahhoz, hogy egyedit alkoss, elengedhetetlen a kreatív gondolkodásmód. Mit jelent számodra a kreativitás és miből merítesz inspirációt?

Számomra a kreativitás hatalom. Minden inspirál és végtelen számúnak tekinthető az ihletforrásom nemcsak a művészetemhez, a mindennapokhoz is. Inspirálnak az emberek, a természet, a különböző kultúrák, az állatvilág és így tovább. A kreativitás motivál, szeretek különlegeset és megismételhetetlent alkotni. 

UPTOSTYLE 1
UPTOSTYLE 2

Ezek szerint nagyon nyitott vagy minden új impulzusra és szabad gondolkodású vagy. Neked mit jelent maga a szabadság és mennyire érzed fontosnak, mint művész?

A szabadság szóról az életemre asszociálok. Minden nap minden percében fontos szerepet játszik a függetlenség. A szabadság az egyik legfontosabb aspektus az életemben, semmi áron nem mondanék le róla.

 

Tetoválóként dolgozol, így munka közben bizonyára igencsak ki tudod élni a kreativitásodat. Mit szoktál csinálni szabadidődben, ami kikapcsol?

Sokat rajzolok, bár ez a munkám részeként is elengedhetetlen tevékenység. Szeretek a friss levegőn lenni, sétálni, ilyenkor kiszellőztetem a fejem. Ha pedig hideg az idő, nincs is jobb, mint bekuckózni otthon és megnézni az új részeket a kedvenc sorozatomból. Akkor tudok a legjobban kikapcsolódni, ha nem csak szellemileg de fizikálisan is lefárasztom magam. Sokkal jobban esik a pihenés egy extrém produktív nap után.

 

Ha már szabadság, biztosan vannak olyan helyek, ahol különösen szeretsz feltöltődni egy-egy nyüzsgéssel teli nap után. Melyek azok a helyek, ahol szívesen töltenéd a hétvégét?

Engem sokkal jobban vonz a természet mint a nagyvárosi élet, tehát biztosan olyan helyet választanék ahol az ablakon kinézve erdős táj és őzek tárulnak a szemem elé. Nagyon szeretem azokat a kis eldugott fa házikókat, ahol az ember “el tud bújni a világ elől” és maga mögött hagyhatja egy kis időre a stresszt és a pezsgést. 

Korábban fotóztunk veled egy divatanyagot az Arkk cipőmárka bemutatására. Oda egy nagyon laza, sportos szettben voltál. A mindennapokban milyen szempontokat veszel figyelembe, a napi outfited kiválasztásánál? Mennyire kulcsfontosságú a kényelem?

Nálam az öltözködés elsősorban funkcionális aztán “divatos”. Fontos számomra a kényelem, ezért a ruhatáramat leginkább bővebb fazonú felsők és nadrágok teszik ki. Nem szoktam túl agyalni mit mivel veszek fel, legtöbbször azt veszem fel, ami a szekrényben a ruhahalmaz tetején van. Így aztán a hétvégi öltözködésem nem sokban különbözik a mindennapi outfitjeimtől. 

 

Öltözködés során nagy hangsúlyt fektetsz a megfelelő cipő kiválasztására? Szerinted milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy tökéletes sportcipőnek?

Mindenképp, hiszen ha egész nap talpon vagyok, fontos, hogy ne fájjon a lábam, tudjak kényelmesen rohangálni. Emellett szeretem a jól kombinálható darabokat is, hogy minden ruhámhoz passzoljon az adott pár cipő. Jól szellőző legyen, de mégse hideg. Ne nyomorgassa össze a lábujjaimat, és jól illeszkedjen a lábam formájához. A cipő az egyik leglényegesebb ruhadarab kényelmi szempontból, mert az egész mozgásra és tartásra hatással van

UPTOSTYLE 3
UPTOSTYLE 4

Miért döntöttél úgy, hogy részt veszel az Arkk Copenhagen kampányában?

Egyértelműen a vállalat hozzáállása, ami meggyőzött. Számomra fontos hogy egy cégnél hogyan dolgozik együtt másokkal, milyen légkörben és milyen körülmények között dolgoznak a munkavállalóik, fontos továbbá a társadalmi és környezetvédelmi felelősségvállalásuk is. Előbbit egy gyermekvédelmi program támogatásával, utóbbit környezetbarát és kifejezetten vegán cipőik készítésével igyekeznek előrébb vinni. Mivel ezeket a szempontokat veszem figyelembe mielőtt vásárolok, mondhatni valószínű így is-úgy is egymásra találtunk volna, mivel manapság még sajnos nem olyan gyakori ez a fajta törekvés, leginkább a nagy-, és fast fashion márkáknál. Reméljük ez a jövőben változik, a vásárlói igényekkel és hozzáállással együtt.

bianicon

Ha szeretnél még többet megtudni az Arkk Copenhagen cipőkről, olvasd el korábbi cikkünket ITT, vagy nézz körül a webshopban és találd meg a számodra legmegfelelőbb darabot! Biát pedig mindenképp érdemes követned, Instagramon bianicon néven találod meg!