5 divattrend, amit mindenütt látni fogsz szeptemberben

Szeptemberben még nosztalgiával tekintünk a nyárra. Papucsokkal, lenge ruhákkal próbáljuk visszaidézni, a szabadság ízét. Hoztunk neked 5 divattrendet, amelyel még egy csipetnyi nyári életérzést csempészhetsz a mindennapjaidba. 
Szeptemberi divat kalauz érkezik is!

Magassarkú papucs

A 90-es évek szinte reneszánszát éli, így majdnem az összes szeptemberi divat ruhadarab, ezt az ikonikus korszakot idézi vissza egy modernebb köntösben.

A magassarkú papucsok a semmiből jöttek vissza, de mi ennek kifejezetten örülünk, hiszen laza, de mégis elegáns külsőt kölcsönöz a szettünknek. Egy 4-6 cm magas sarokkal rendelkező papucs még kényelmes is tud lenni, így amikor az aluljáróban, a mozgólépcsőn haladsz, végre nem azon fogsz tűnödni, hogy ma másik cipőt kellett volna felvenni. 

A fekete verziója ennek a papucsnak biztos, hogy az összes szettet elegánsabbá teszi, de mi mégis erre a gyönyörű, levendula színű cipellőre szavazunk. 

UPTOSTYLE 1
csakcipo.hu
UPTOSTYLE 2
@nanushka - Josine

Szélesszárú farmernadrág

Végre vége a skinny jeans korszakának. Így a Straight, boot cut és a wide-leg farmerok sokaságát találhatod meg az üzletekben – és a turkálókban is! 

Az a jó a wide-leg farmernadrágokban, hogy a szélesebb csípővel rendelkező hölgyek is előszeretettel hordhatják ezt a ruhadarabot, hiszen optikailag előnyösebben fog mutatni rajtuk. 

Pro tipp: irány a kedvenc second-hand boltod, vagy egy jó piaci vásár. A 90-es évek farmerjai a mai napig bírják, így érdemes egy régebbi darabot beszerezni, mint egy fast fashion üzletben kaphatót. Sőt, ha a nővéred vagy az anyukád a 90-es évekbeli ruháit megőrizte, akkor érdemes ott is szétnézni. 

Én például egy kiskundorozsmai piacon találtam egy, a testalkatomhoz tökéletes Levi’s 501-es farmert, potom 800 Ft-ért. Szóval, irány a turkáló és a bolhapiac. 

Nanushka: Wide-Leg Jeans – Josine

Az ikonikus DAIGE cut-out

A DAIGE ikonikus, VALE kötött pulóvere mindig sold out. Tudjuk, hiszen mindig a radarunkon van. A SUNDAY kötött felső, mondhatni egy nyári alternatíva a híres pulcsira. 

Szerintünk, ősszel egy inggel kombinálva is remekül tud mutatni. De ameddig jó idő van, kombináld a kedvenc shortoddal, farmernadrágoddal. Egy színes papucsszandál, egy világos színű farmer és egy kötött felső. És kész is a go-to irodai/egyetemi/bármilyen csodanői nap outfitje. 

DAIGE – Sunday knit top

UPTOSTYLE 3
@DAIGE - Sunday knit top
UPTOSTYLE 4
@Nanushka - Odessa

Szatén minden mennyiségben

Ennek a trendnek az eljövetelét én valahogy átaludtam, hiszen egyszer azon kaptam csak magamat, hogy egy szatén szoknyát szeretnék, és egy szatén keresztpántos ruhát barátnőm esküvőjére. 

Egyre több a választék, ha szatén ruhadarabokat szeretnék vásárolni a szeptemberi divat miliőjéhez. Viszont, érdemes a ruhák összetételét is figyelembe venni a vásárlás előtt. Egy rosszabb összetételű szatén felső a melegebb napokon kínszenvedés lehet. 

Nanushka: Odessa – slip saten pants and top

Kötött midi ruha

Ha a kötött felső felkeltette a figyelmedet, akkor ez az AERON ruha egyenesen belopja magát a szívedbe, – és idővel a ruhatáradba is.  Minden megvan ebben az AERON kötött, lila ruhában, ami kell. A szabásának és textúrájának köszönhetően, szinte minden testalkaton jól és előnyösen fog mutatni. 
A garbó nyak és az ujjatlan kivágás optikailag erre a területre fogja a figyelmet vonni. 

Meg van-e az a rész a Szex és New York című sorozatból, amikor a lányok Charlotte galériájának a kiállítására mennek és Charlotte-on egy fekete kötött, garbónyakú ruha van? Teljesen arra a ruhára emlékeztett ez az AERON ruhadarab. Egy kis 90-es évek szexisége a SS23-al keveredik. 

AERON – Ribbed sleevless midi dress

UPTOSTYLE 5
@AERON - ZERO403