Üdv a fenntartható hazai piacon!

A fenntarthatóság egyre fontosabb szerepet játszik a mindennapjainkban és egyre több fenntartható termék kerül piacra hazánkban is. Szerencsére számos remek kezdeményezés született az elmúlt években a környezetszennyező műanyaggyártás visszaszorítására. Mivel itt a műanyagmentes július, ami azt jelenti, hogy ebben a hónapban az egyszerhasználatos műanyagokat környezetbarát alternatívákkal helyettesítjük, mi is létrehoztunk egy kampányt, melynek keretein belül megismerhetsz olyan hazai márkákat, akik az időtállóságot, a fenntarthatóságot és a környezet megóvását is szem előtt tartják termékeik megalkotásakor. Ismerd meg fenntartható hazai piac szereplőit!

CIBI

A Cibi újraszalvétával minden reggel könnyebben indul! Felejtsd el az összevissza csúszkáló és egyszerhasználatos nejlonzacskókat vagy folpacket. A márka számára fontos az eredetiség és a magas minőség. A Cibi Újraszalvétát és Újratasakot Czibolya Kata álmodta meg (és nevezte újraszalvétának) elsőként a magyar piacon.

“Kisgyermekes anyukaként gyorsan megtanultam, hogy a rágcsálnivalókat érdemes áttölteni egy visszazárható zacskóba. Az a biztos!

Tulajdonképpen így született meg az első tasak. Nem találtam gusztusosnak a visszazárható nejlonzacskókat az első mosás után és ezzel egy időben a kreatív félóra is rám tört. Így kelt életre az újratasak.

Innen már csak egy lépés volt az újraszalvéta. Abba nekem jobban esik csomagolni a szendvicset. A gyerek is tud bánni vele. Tépőzárral egyszerű méretre állítani és bezárva tartani. És akárhonnan is nézem, sokkal szebb, praktikusabb, sokoldalúbban, egyszerűbben és sokkal többször használható, mint egy darab folpack.”

Ehhez jött még a biztonság, hogy az étel olyan tárolóba kerüljön, ami élelmiszerrel érintkezve biztonságos, nem mérgező, nem tartalmaz káros összetevőket. Gyermekeknél ez különösen fontos.

fenntartható termékek
fenntartható termékek
fenntartható termékek
fenntartható termékek

COCONUTOIL COSMETICS

Hazai terepen rendkívül egyedülálló, amit a Coconutoil Cosmetics képvisel, ugyanis szépségápolási termékeket forgalmazó márkaként is teljesen elzárkózik a műanyag csomagolásoktól, kupakoktól és flakonoktól. 

“Igazából a kezdetek kezdete óta fontos, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk, ezt pedig folyamatosan és fokozatosan igyekszünk még tovább csökkenteni, mert úgy gondoljuk csak a természettel együttműködve maradhat fenntartható bármi is.

Tavaly május óta első magyar kozmetikai márkaként léptük meg, hogy a csomagolásokat visszaváltjuk, és nagyon szuper látni milyen sokan gondolkodnak egyre környezettudatosabban.

A műanyagmentes július nálunk egész évben tart, de ilyenkor talán többekhez eljutnak a környezetbarátabb alternatívák. A kozmetikaiparban nagyon nagy a műanyagfelhasználás mértéke, reméljük hogy szép lassan talán szemléletformáló is lehet egy-egy ilyen időszak, mint a műanyagmentes július.”

THIS IS REDY

Hölgyek, figyelem! Egy forradalmi újításnak nevezhető nemcsak hazai piacon az, amit a this is Redy megalkotott. A menstruációs bugyik az egyik legégetőbb környezetszennyező problémára kínálnak megoldási alternatívát. A szeretnéd az év minden napján kényelmesen érezni magad, akkor ideje this is Redy menstruációs bugyira váltanod a műanyag betéteket és tamponokat. 

“Fontos, hogy mindenki, minden oldalról lássa, hogy a fenntarthatóság ma már nem valami alternatív bohóckodás, hanem egy mindenkit ízléstől, státusztól függetlenül érintő téma. Szerencsére a fenntartható és a divat összetalálkozott, ezért már a minimalista stílus kedvelői is megtalálják a számukra tetsző darabokat. Az Uptostyle most nekik mutatja meg, hogy a fenntartható az új szexi.”

fenntartható termékek
fenntartható termékek
fenntartható termékek

URBAN ZEROWASTER

Az utóbbi években a saját bevásárló zacskó használata szinte már általános, ami megköveteli azt, hogy a bevásárló táskánk is legyen strapabíró és praktikus, emellett az sem árt, ha divatos megjelenésű. Szerencsére ezen tulajdonságok mindegyike igaz az Urban Zerowaster termékekre!

“Az urban zerowaster alapításának egyik fő célja a műanyag zacskók használatának visszaszorítása, így szinte egyértelmű, hogy a műanyagmentes július kampányban mi is részt szeretnénk venni. Azért is fontos számunkra ez, mert szívügyünk, hogy elterjedjen a hír: létezik magyar készítésű pamut hálós zsák és cekker.

Szerintünk a környezettudatos termék definiciója nem merül ki a műanyagmentességben. Brandünk esetében a gyártási folyamatokat is nagy körültekintéssel alakítottuk ki úgy, hogy azok minél környezetkímélőbbek és hulladékmentesebbek legyenek.”

FRANK GREEN

Megtaláltuk a legstílusosabb és praktikusabb hordozható kávéspoharakat az ausztál Frank Green kínálatából. Egyedi, cseppmentesen záródó tetővel, így a táskában is biztonságosan viheted bárhova. Tökéletes és fenntartható társ a mindennapokhoz! A pohár 100%-ban újrahasznosítható co-polymerből készült és BPA mentes. 

A hőtartó hordozható kávéspohár egy kézzel is könnyen kezelhető és a legtöbb pohártartóba pontosan illeszkedik. A termosz bögre nyomógombos kupakkal van ellátva, ami biztosítja, hogy a folyadék csak akkor jön ki belőle, amikor a gomb be van nyomva. Kirándulásokhoz vagy a reggeli sietségben is a legpraktikusabb megoldás, hogy a nyári melegben mindig kéznél legyen egy hideg üdítő vagy jegeskávé, télen pedig forró tea.

fenntartható termékek
fenntartható termékek
fenntartható termékek

100% ECO TOK

A telefontokunk szinte már olyan kiegészítőként jelenik meg egy-egy szettben, mint a táska vagy a cipő. Sokan szeretik, ha a mobiljuk színe passzol a szettjükhöz vagy egyszerűen feldobja a készülék megjelenését. Mivel telefonvásárláskor első dolgunk tokot és fóliát beszerezni, hogy ne karcolódjon a készülék, megfontolandó, hogy a szilikon tokok helyett újrahasznosítható termékre ruházzunk be.

A 100% ECO tokok nemcsak stílusos megjelenésükkel tűnnek ki a többi telefontok közül, de teljes mértékben komposztálható anyagból készülnek, így ha mobilt váltasz vagy csak megunod az aktuális tokod, akkor az 100%-ban lebomlik. Így nem termelsz szemetet akkor sem, ha már nincs szükséged az adott tokra.

Többféle színben elérhetőek a webshopban az ECO tokok, így biztosan Te is megtalálod a kedvencedet!

PHILOMÉN

A Philomén egy eco-lifestyle fürdőruha márka a tudatos nők számára. A tervező, Csabai Zita Filoména 2015-ben végzett divattervező mesterszakon, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, előtte pedig Madridban tanult szintén divattervezést.

A márka a letisztultság és a minimalista stílus mellett igencsak formabontó és egyedi megoldásokkal rukkol elő. Minden darabon találunk valami izgalmast csavart, amitől biztosak lehetünk benne, hogy egy nagyon tudatosan és szakértői odafigyeléssel tervezett darabbal állunk szemben. A márka zero-waste, azaz hulladékmentes gyártással készül, a fürdőruhák limitált darabszámban kerülnek a boltok polcaira.

A fürdőruhák prémium minőségű, újrahasznosított olasz anyagokból készülnek, ráadásul minden ruhát itthon készítenek, hazai munkaerővel. Az anyag rendkívül tartós, UV és klórálló, a parton vagy medencében is használható, ráadásul időtálló, hosszútávú befektetés!

fenntartható termékek

Ideje neked is próbára tenni magad és a műanyagmentes július alkalmából elkezdeni csupa környezetbarát alternatívát használni. A fenntartható termékek használatáért a környezet és a pénztárcád is hálás lesz hosszú távon!