Uptostyle Handmade

Az Uptostyle missziója mindig is igényes, divatos, stílusos tárgyak és márkák bemutatása volt: eddig ismeretlen vagy kevésbé ismert termékek népszerűsítése egy minőségi, letisztult platformon. Ahol a kevesebb néha több, ahol az értékek nem vesznek el a zsúfoltságban: ahol minden tárgy kiteljesedhet, megkaphatja a megérdemelt figyelmet és lelkesedést.

UPTOSTYLE 1

Miért jött létre az Uptostyle Handmade?

Csapatunkban elengedhetetlen a kreativitás és a művészetek iránti vonzalom. Minden egyes csapattagunk a design és képzőművészet szerelmese: értékeljük az igényes formatervezést, színeket, textúrákat, gondosan elkészített, szép tárgyakat. Tudjuk, hogy mindennek, ami nagy gonddal, kézzel lett elkészítve, felbecsülhetetlen értéke van. Épp ezért olyan különleges. Másképp nézünk rá, másképp érünk hozzá, más érzés viselni.

UPTOSTYLE 2
UPTOSTYLE 3

Természetesen a minimalizmushoz, mint életmódhoz és felfogáshoz is erősen hozzátartozik, hogy olyan termékeket vásároljunk, amelyek nem az elképesztő méretet öltő túltermelés részei, nem szennyezik a környezetet és teljes mértékben a fenntarthatóságot képviselik. Arra ösztönözzük olvasóinkat és vásárlóinkat, hogy próbáljanak mindig a „minőség a mennyiség felett” elvét követve vásárolni: ez egy hosszútávon kifizetődő befektetés.

UPTOSTYLE 4
UPTOSTYLE 5
UPTOSTYLE 6

Az elmúlt évek során olyan csapatot toborzott az Uptostyle, ahol a kreativitás nemcsak a cikkek írásában, PR-ügyek intézésében, fotózások megálmodásában és megszervezésében mutatkozik meg, hanem magában az alkotásban is. Szépen lassan világossá vált, hogy minden egyes csapattagunk tehetséges valami művészetet érintő területen: legyen az zene, grafika, fotózás, ékszerkészítés, és még sorolhatnánk.

UPTOSTYLE 7
UPTOSTYLE 8

Ekkor született meg az Uptostyle Handmade ötlete: olyan fiatal, kisebb márkák, alkotók, képzőművészek, iparművészek, tervezők munkáinak bemutatása, akiknek nemcsak stílusa, de még hitvallása is megegyezik a miénkkel. Olyan tárgyakat szeretnénk megismertetni az emberekkel, melyek magunkban hordozzák a tehetséget, gondos, igényes, precíz munkát, egy hosszú idő alatt megvalósított tervet – és persze magát az alkotót.

UPTOSTYLE 9

Editorial fotózásunk ezúttal e három tehetséges alkotó munkáira összpontosít – felhívja a figyelmet az egymástól ugyan távol álló, de formavilágban kapcsolódó, gyönyörű tárgyak harmóniájára, a művészet és az alkotás örömére és szépségére. Érdekes látni, ahogyan a művészet különböző médiumain belül megjelennek formai hasonlóságok, párhuzamok, és egymás mellé helyezve az alkotásokat azok technikától függetlenül erősítik, egyenesen kiemelik egymást.

Ennek első felvonásaként az Uptostyle Handmade nagy szeretettel mutatja be legelső termékcsaládját: Berczeli Betty (PR-marketing, stylist) és Horváth Boriizgalmas, absztrakt, kézzel készített fülbevalóit. S hogy méltó környezetet kapjanak ezek a különleges ékszerek, Mikus Áron szobrászművésszel és a Studio36 fotóstúdióval kollaborálva teremtettük meg a tökéletes helyszínt.

UPTOSTYLE 10

Betty és Bori csodás fülbevalói teljes egészében kézzel készültek – ez már önmagában tökéletesen egyedivé és különlegessé tesz minden egyes darabot. Ki ne szeretne olyan ékszert viselni, amelyből a világon csak egyetlen egy létezik?

A stílus letisztult és kifejezetten minimalista, a szabad, íves formák és a natúr- és pasztellszínek nőiesen elegánssá varázsolják az összhatást. Ugyan anyaghasználat terén szintetikus összetételű gyurmát használtak, de némelyiknél az anyagba termést, fűszert kevertek, így egy-egy darab hordoz magában egy leheletnyi természetet.

Adél a fotókon natúr földszínekkel és egyszerű szabású ruhákkal kombinálva viseli a fülbevalókat, de nincs olyan szín és összeállítás, amellyel ne mutatna pazarul bármelyik típus. Előző cikkünkben írtunk a blézerek hódításáról: ezúttal is belecsempésztünk egy maszkulin jellegű zakót, amely gyönyörűen kiemeli a fülbevaló nőiességét. Hordhatod összefogott vagy kibontott hajjal is, hidd el, mindenképpen látszani fog az ékszer!

UPTOSTYLE 11
UPTOSTYLE 12

A puritán, fehér térben három szobrot helyzetünk el, ezek Mikus Áron szobrászművész alkotásai – jelenleg a „fiatal kortárs képzőművész” listánkon első helyen áll. De Áron nem csak a mi toplistánkon szerepel, hiszen legújabb reduktivista köztéri szobortervével Budapest egyik legnagyobb szoborpályázatának első helyezését nyerte el, melyet nyáron valósítanak meg.

Fotózásunkhoz a ’Space’, ’Pyramid’ és ’Chalice’ plasztikáit választottuk ki, melyekért nemcsak az általunk kedvelt, minimalista stílus, geometrikus, tiszta, nonfiguratív formák és a fülbevalókkal való formai kapcsolódás miatt rajongunk, hanem a felületkezelés és kivitelezés minősége miatt is. A fényesre polírozott felület zárja és tökéletesíti a formát, ezzel kihangsúlyozva a felhasznált anyag, a mészkő gyönyörű színét és természetes mintázatát. A sorozat minden darabja összhangban van egymással, hiszen elkészítésüknél az elmúlt szobrok tapasztalataiból alkotta meg a következőt a művész.

UPTOSTYLE 13
UPTOSTYLE 14
UPTOSTYLE 15
UPTOSTYLE 16
UPTOSTYLE 17

Mi az Uptostyle Handmade célja?

Hírét vinni ezeknek a gyönyörű, precízen, igényesen kivitelezett munkáknak. Megismertetni a világgal újabb és újabb tehetséges, fiatal alkotókat. Közelebb hozni a művészetet az emberekhez és megmutatni annak ezer különböző, izgalmas formáját. Hangsúlyozni a művészi önkifejezés szépségét és fontosságát: történjen az akár otthon az íróasztalnál vagy egy professzionális, jól felszerelt műteremben.

Modell: Szegedi Adél / Crisp Models

Fotó: Cseh Eszter Sára

Styling: Berczeli Betty

Creative director assistant & smink: Cselőtei Boglárka

Haj: Horváth Kristóf

UPTOSTYLE 18
UPTOSTYLE 19
UPTOSTYLE 20

Fülbevalók: Uptostyle Handmade

Szobrok: Áron Mikus

Helyszín: Studio36

Barna nadrágkosztüm, kalap: COS (BigBag PR)

Fehér ripped-knit felső: Vintage Humana

Barna csónaknyakú felső: a stylist sajátja

Fekete szűk garbó: a stylist sajátja

Fekete cipő: a stylist sajátja

Köszönjük a gyönyörű szobrokat Mikus Áronnak, a helyszínt a Studio36-nak, a
ruhákat a BigBag PR-nak, a csodálatos fotókat pedig Cseh Eszter Sárának!

Írta: Cselőtei Boglárka